11 věcí, které budou hosté milovat na vaší zimní svatbě

Zimní svatba

Láká vás veselka v prosinci nebo lednu? I když už to samo o sobě je romantické, vy ji ještě můžete vyšperkovat k dokonalosti. Nabídněte svatebním hostům dokonalý servis a spoustu promyšlených detailů.

Zimní svatba
Unsplash.com

Vrcholem svatební sezóny je léto a je to pochopitelné. Panují příjemné teploty, pozdě se stmívá, můžeme slavit venku pod modrou oblohou, obléknout si ty nejlehčí svatební šaty bez ramínek i jemné střevíčky.

Svatba uprostřed zimy je ale zase velmi romantická, nabízí tajuplnou a intimnější atmosféru i originální vzpomínky. Dali jsme dohromady 11 věcí, které hosty na vaší zimní veselce okouzlí.

1. Praskající oheň

Když se venku žení všichni čerti, není nikde lépe než v teple u hřejících plamenů. Spousta míst nabízí krby nebo krbová kamna, v některých venkovských a horských hotelích najdete i romantická kachlová kamna dýchající starými časy.

Zimní svatba
Stylecaster.com

Zajímavý zážitek ale nabídne také venkovní oheň, ať už v krbu nebo ohništi. Hosté si na něm mohou opéct špekáček nebo marshmallows nebo si jen tak hřát ruce, když se budou chtít vyvětrat. Využijete tak i v zimě venkovní prostory, aniž by vaši blízcí zbytečně mrzli.

Zimní svatba
Myshabbylittlelife.tumblr.com

Venkovní krb na terase nabízí například statek Smrčiny. Leží na samotě nedaleko obce Želiv na kraji Vysočiny, hodinku od Prahy i od Brna. Kromě krbu si zde vychutnáte také krásné pohledy do okolí z renovované stodoly. Ta má tvar písmene L, což umožňuje vytvořit v prostoru různé zóny jak na odpočinek, tak na občerstvení či tanec. Ve stodole můžete uspořádat i obřad. Na hostinu se vejde 70-80 osob, ubytuje se zde 25-44 nocležníků.

Zimní svatba
Smrciny.cz

Chystáte zimní mikrosvatbu? Zaujala nás chatička Medvědí skála. Najdete ji v Beskydech kousek od Malenovic. Nabízí stylový obývací pokoj/lounge s krbem, wellness a vířivku, prostor na oslavu, terasu s venkovním krbem. Vejde se sem deset dospělých osob plus děti. Interiér je stylově vyveden ve dřevě s prvky od uměleckého kováře. Občerstvení si připravíte ve vlastní režii nebo si u majitelů objednáte catering.

Zimní svatba
Chaticka.eu

Hřejivou atmosféru mají také v Hájence pod větrníky. Leží u obce Štítary nedaleko Vranova nad Dyjí a zaujme moderními interiéry ze dřeva. Ve společenské místnosti hřejí příjemná krbová kamna, využít můžete vyhřívaný bazén, vinný sklep, terasu s ohništěm či druhou terasu s výhledem. Svatbu včetně obřadu vám vystrojí přesně podle vašich představ. Slavit s vámi může až 120 hostů na zastřešené terase s grilem a terase v prvním patře, 50 uvnitř ve společenské místnosti a 80 ve sklípku. Ubytovací kapacita je 33 lůžek, s možností dalšího ubytování v nedalekém spřáteleném hotelu.

Zimní svatba
Hajenkapodvetrniky.cz

2. Útulný lounge v zimní zahradě

Milujete přírodu, zeleň, pohledy na zimní krajinu, ale zároveň chcete být v teple? Vsaďte na zimní zahradu. Vnese do vašeho svatebního designu naprosto unikátní styl. Vaše svatba bude jedinečná a odliší se.

Uvnitř, a přece jako venku. Tak si budete připadat v zimní zahradě hotelu Zděná bouda v Hradci Králové. Přečtěte si, jak si u nich svatbu zařídit a co vám nabízejí.

Zimní svatba
Zdenabouda.cz

Nádherný zážitek slibuje svatba v zimní zahradě Hotelu Green Garden. Okouzlí vás prosklená otevírací střecha, elegantní styl a 9 m dlouhá dekorativní skleněná vitráž. Svatební apartmá pro novomanžele je zdarma, zajistí pro vás také svatební dort, květinovou výzdobu a mnoho dalších nezbytností. Hotel se nachází na Fügnerově náměstí v Praze.

Zimní svatba
Hotelgreengarden.cz

3. Horké nápoje

V zimě se chceme zahřát. Servírujte svým hostům horké nápoje, ocení to. Přečtěte si, jaké máte možnosti.

Zimní svatba
Weddingwire.com

Anebo nechte namíchat stylové drinky, které se k atmosféře zimních měsíců mimořádně hodí. Tady najdete inspiraci na zimní a sváteční koktejly.

4. Šály a deky

K chladnému počasí patří detaily, které nás zahřejí. Dejte hostům k dispozici deky, plédy či šály, do kterých se budou moci zabalit, když jim bude chladněji nebo se půjdou vyvětrat před dům.

Zimní svatba
Elevateevents.com

Stanovte dress code, jehož součástí budou teplé doplňky a sami se podle toho oblékněte.

Zimní svatba
Mywedding.com

Jako dárečky se hodí rukavice nebo teplé ťapky na nohy.

5. Poprašek umělým sněhem

Jiskřivě bílá zasněžená krajina je tak romantická! Budete se cítit jako Popelka, když uháněla na svém Juráškovi vstříc lásce. Bohužel ale přírodu ještě ovlivnit neumíme a pokud přijde obleva, ze sněhové čepice nic nebude.

Atmosféru můžete navodit pomocí umělého sněhového poprašku namísto všudypřítomné organzy. A když budete odcházet od oltáře jako čerství novomanželé, mohou vás falešným sněhem posypat místo rýže.

Zimní svatba
Junebugweddings.com

6. Teplý raut

Zahřejte sebe i své blízké zevnitř. V zimě se hodí podávat teplá a vydatná jídla, která nám dodají energii lépe čelit studenému větru. Psali jsme, jak na podzimní a zimní svatební catering.

Zimní svatba
Weddingsonline.ie

7. Vůně Vánoc

Pracujte s vůněmi. Zima a Vánoce, ty mají své signifikantní vůně vepsané do srdce každého z nás. Skořice, hřebíček, pomeranč, jehličí… Tato kombinace zaručeně vyvolá příjemné sváteční pocity.

Zimní svatba
Somethingturquoise.com

8. Světýlka

Krátký den má tu nevýhodu, že nás brzy zažene pod střechu. Ale zase si naplno užijeme nejrůznějších světýlek! Led lahve, světelné řetězy, lampióny, svíčky… To vše pomůže naladit příjemnou atmosféru, díky níž bude zimní svatba naprosto nenapodobitelná.

Tip: Vytvořte si lampy z ledu a olemujte jimi cestičku až k místu vaší oslavy nebo obřadu.

Zimní svatba
Instructables.com

9. Stylová výzdoba

Dolaďte k zimě dekorace. Zapojte jehličnatou zeleň, klidně použijte rovnou stromky, ať už samotné nebo vánočně nazdobené (záleží na termínu vašeho dne D). To skvěle doplní nejrůznější přírodniny, třeba šišky, kameny, sušené plody, bobule, mech…

A pokud je vaše svatba v prosinci, pozvěte na ni Vánoce.

Zimní svatba
Modernwedding.com.au

10. Útulnost

Použijte takové dekorace, které vyvolávají pocit útulnosti. Hodí se hřejivý textil jako samet, vlna, kožešiny, polštáře. Příjemně vypadají svíčky a celkově teplé, jemné osvětlení. Krásné jsou také závěsné tepané lampičky. Zapojte teplé zemité barvy, jako je čokoládově hnědá, vínově červená, lesní zelená, béžová, zlatá.

Zimní svatba
Swankywedding.com

13. Sezónní svatební dort

Objednejte si svatební dort v zimním vzhledu. Budou se na něj hodit přírodní dekorace i design pleteného svetru. Do úplně dokonalosti to dovedete příchutěmi korpusu. Zkuste například perníkový, pomerančový nebo skořicový. Sázkou na jistotu je čokoládový.

Zimní svatební dort
Wedding-venues.co.uk

Zdroj úvodní fotografie: Bergreenphotography.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close