Pozvěte Vánoce na svou svatbu. Vykouzlete si tu nejkrásnější vánoční svatební pohodu

Vánoce jsou nejen svátky klidu a míru, ale hlavně rodinné pospolitosti, pohody a radosti. Zdají se jako ideální termín na svatbu.  Zimní svatební pohádka s nádechem Vánoc se skvěle hodí pro menší svatbu, spíše v rodinném kruhu. 

Nejen purpura na plotně může na vaší vánoční svatbě vonět a rolničky u kočáru pro novomanžele zvonit. Svítit, vonět a cinkat mohou také dekorace, výzdoba stolů a dokonce i hosté.

Podívejte se na Vánocemi inspirované nápady na vánoční výzdobu. A nejen to, zavzpomínejte na dobu, kdy se ozdoby na stromeček vyráběly doma, a zapojte do příprav celou rodinu.

Jmelí, jehličí a stromeček, určitě nesmí chybět, také šišky lze použít na mnoho způsobů a v neposlední řadě svíčky a světlo.

Rozhodli jste se pro Vánoce v tomto nebo v příštím roce? Je to kouzelný čas, který vám umožní zvláštní a zcela ojedinělý přístup k pojetí svatby.

Můžete si vykouzlit pohádku a nezapomenutelnou atmosféru, která vás bude provázet po celý život.

Pozvánky, nejlépe ručně psané

Na Vánoce se u nás, zatím, nekoná mnoho svateb. Při rozesílání pozvánek počítejte s tím, že někteří hosté mohou dát přednost své rodině před pozváním na vaši svatbu. Je dobré posílat pozvánky s předstihem, lépe zjistíte, kdo skutečně přijde.

Vánoční pozvánky mohou být malým uměleckým dílem. Využijte této ojedinělé příležitosti a napište je ručně. Každý z pozvaných hostí si je jistě rád nechá na památku.

Dekorujte: vánoční fantazii se meze nekladou

Vánoce by měly být všude na vaší svatbě. Můžete vhodně ozdobit celý prostor, zdi, dveře okna, vše do barvy vaší svatby. K dispozici jsou vánoční ozdoby ve všech barvách a materiálech. Stačí jen začít.

K Vánocům neodmyslitelně patří červená barva. Dekorace z přírodních materiálů lze krásně zkombinovat a vymyslet skutečně originální výzdobu.

Náš tip: Velmi krásně vypadají květiny v ledu.

Na stůl můžete dát i klasické adventní věnce a další ozdoby, šišky můžete použít v přírodní barvě nebo v mrazivě bílé či zlaté, právě tak, jak potřebujete.

A i když se to někomu může zdát jako klišé, neměl by chybět ani vánoční stromeček a jmelí.

Nasvěcujte, osvětlujte

Svatbu v jakékoli barvě doslova rozsvítí svíčky. Doba Vánoc je kouzelná i ve dne, a proto hořící svíčky všude kolem jsou vítané.

Můžete také použít LED lampy, o kterých jsme psali, anebo využít závěsy vánočních světel v různých barvách. Vhodným barevným nasvícením celého prostoru docílíte svatby jako ve snu. Můžete použít základní bílé dekorace a udělat z nich zelenou nebo fialovou svatbu otočením vypínače.

Vánoční svatební šaty

Mohou být od zcela klasických až po nečekaně originální a barevné. Pokud plánujete svatbu o Vánocích, asi máte představu, v čem se chcete vdávat. Je to jako pohádka, stačí malá proměna a získáte zcela originální svatební outfit. Ke klasickým šatům můžete vzít barevný nebo bílý kožíšek, zkusit můžete i různé pletené přehozy, šály nebo klasický kostkovaný pléd, do klopy ženicha dát jmelí a svatba může začít.

Botičky pro nevěstu

Jaké boty si vzít na vánoční svatbu? Pokud budete chodit venku, navrhujeme něco s kožíškem. Do interiéru a na hostinu se lze přezout do mrazivě elegantních bot nebo do barevné krásy, ve které se budete cítit jako princezna. Krásné zimní svatební boty, které si můžete nechat zhotovit i na zakázku, najdete na webu brianna.cz.

Vánoční svatební dort

Krásně ozdobený stůl si žádá originální dort. Vánoce se dají pojmout různě, proto klidně pusťte fantazii k práci a navrhněte se něco krásného. Téma může být i velice osobní. Každý má k Vánocům nějaký vztah.


Kytice a květina do klopy

Nevěstina vánoční kytice je zcela ojedinělý výtvor mezi svatebními kyticemi. Můžete se inspirovat barevným pojetím svatby, přírodními materiály nebo zcela a jen vaším pojetím Vánoc.

O květinách do klopy platí to samé. Podívejte se na některé nápady, jak pojmout kytici do klopy.

Užijte si čas s rodinou při výrobě dekorací

Snoubenci dnes preferují udělat si svatbu podle svých představ a rádi se podílejí nejen na organizaci celé svatby, ale také na výrobě dekorací, pozvánek a úpravách interiéru. Vánoční svatba je přímo stvořená pro rodinnou spolupráci při její přípravě.

Na závěr trocha inspirace pro vánoční náladu.

 

Zdroje fotografií: svatbasradosti.cz, nejkrasnejsi-svatba.cz, ebay.co.uk, etsy.com, amazon.com, crateri.com, weddinginspirasi.com, diyweddingsmag.com, duitang.com, weheartiti.com, theparagon.com, elitedaily.com, pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close