Svatební boty na zakázku – ty nejlepší na e-shopu Brianna.cz. Rozhovor o tom, jak se vyrábí pohodlné a módní boty, s Kateřinou Vránovou z e-shopu Brianna.cz

Cílem našeho blogu je také upozornit naše čtenáře na zajímavé akce, nabídky, dodavatele nebo výrobce všeho, co by jim mohlo pomoci s přípravou svatby. V tomto článku se jedná o boty – elegantní, moderní a skvěle padnoucí, které si můžete nechat ušít podle svého přání. A to dokonce přes internet – na stránkách Brianna – Svatební dekorace.

Kateřino, na vašich webových stránkách je rozsáhlá nabídka zboží i služeb pro budoucí nevěsty. Jak jste se k tomuto tématu dostala a proč podnikáte právě v této oblasti?

Nápad založit si e-shop se svatebními doplňky vznikl v době, kdy jsem sama jako nevěsta sháněla a vybírala svatební doplňky a zjistila jsem, že výběr na českém trhu je opravdu velmi omezený, zejména pokud chcete jinou než bílou barvu. Sama jsem si tedy musela objednat doplňky ze zahraničí a i když jsem si objednávala od výrobců z EU, dodací lhůta byla vcelku dlouhá a značně se vše prodražilo také kvůli poštovnému, neboť jsem nakupovala u různých dodavatelů. Říkala jsem si, že podobné peripetie nejspíš řeší také ostatní nevěsty a přišlo mi jako dobrý nápad založit e-shop, na kterém bude možné všechny doplňky objednat najednou, s jedním poštovným a s rozumnou dodací lhůtou. O naše zboží byl ze strany nevěst zájem, a tak jsme postupně přidávali další kolekce a řady doplňků, včetně bot.

Zaujalo nás, že také nabízíte možnost výroby svatebních bot na zakázku. To je určitě skvělý nápad. Co nevěsty, nebo případně i ženichové, hlavně oceňují na této službě?

Musím říct, že o boty na zakázku jeví v naprosté většině zájem spíše nevěsty. Věřím, že nejvíce zde oceňují tu možnost být jedinečná, mít boty, které nemá žádná jiná nevěsta. U nás si mohou vybrat jak tvar boty, tak materiál, ze kterého bude vyrobena, a také zapínání. Nabízíme také velké množství ozdob. Vše lze různě kombinovat, takže výsledných modelů je opravdu nepřeberné množství. Mnohé nevěsty také oceňují možnost objednat si boty až do velikosti 42, o kterou je opravdu velký zájem.

Když jsme se rozhodli nabízet boty na zakázku, přemýšleli jsme, jak představit zákaznicím všechny možnosti, jak lze boty různě kombinovat. Nakonec jsme se rozhodli sestavit objednávku ze 6 kroků. V jednotlivých krocích si lze zvolit tvar boty, materiál, ozdoby, podrážku, zapínání a výšku podpatku. U jednotlivých modelů je pak tabulka velikostí, kde je potřeba, podle naměřené délky stélky, zvolit odpovídající velikost. Botky potom po objednání zadáme do výroby, která obvykle, podle množství objednávek, trvá 2-4 týdny. Samotná výroba látkových ozdob na boty pak probíhá ručně, takže je zde také velká variabilita a možnost úprav dle požadavků našich zákaznic. Co se týče samotných zkoušek, ty bohužel momentálně možné nejsou, protože v současné době fungujeme pouze jako e-shop.

Kolik času je potřeba od zadání zakázky až po odeslání k zákazníkovi? Dokážete i plnit přání na poslední chvíli?

Většinou je potřeba alespoň 14 dní, ale velmi záleží na sezóně. V zimě je hodně objednávek na plesové boty, od jara do léta zase na svatební. Samozřejmě, pokud je to v našich silách, snažíme se našim zákaznicím vyjít vstříc vždy, pokud je to možné. U bot na míru ale zákaznice většinou počítají s delší dodací lhůtou a pokud potřebují koupit boty hned, volí spíše z naší standardní nabídky, u které máme boty skladem.

Jak postupujete při tvorbě návrhu designu bot a kabelek? Máte osvědčené návrhy nebo raději tvoříte něco nového?

Při navrhování nových variant bot vycházíme nejprve z dostupných tvarů a modelů bot. Pokud je o nějaký model opravdu zájem a objednává se často, většinou jej necháme vyrobit na sklad a zařadíme jej do naší standardní nabídky. Ohledně designu bot a kabelek na zakázku, mají naše zákaznice opravdu volnou ruku. U každé ozdoby a materiálu se snažíme uvést fotografie, jak vypadá materiál a ozdoba reálně na botách nebo na kabelce.

Co se týče osvědčených návrhů – vycházíme z modelů bot, které jsou u našich zákaznic velmi oblíbené, a u nich pak měníme hlavně barvy podle aktuální poptávky. Letos byl například velký zájem o mentolovou barvu, v loňském roce byla „favoritem“ spíše pudrově růžová. Celkově pozorujeme čím dál větší zájem o barevné boty na svatbu, spíše než o boty v bílé barvě, jak tomu bylo dříve.

Boty od vás jsou jen na svatbu nebo se dají později využít například na společenské akce?

Určitě se naše boty dají nosit i později po svatbě, nejen z důvodu jejich opravdu velké pohodlnosti. Jak už jsem říkala, stále více nevěst volí barevné boty, a myslím, že je to i z toho důvodu, aby je pak mohly nosit i po svatbě. V současné době je také velmi oblíbené přebarvování bot, takže opravdu bych se nebála, že budou boty jen na jedno použití. Nevěsty si také často objednávají ozdoby na boty samostatně (bez připevnění na boty) a vezmou si více typů ozdob, které si pak připevní na klipsy a na botách je střídají. Mohou tak mít na svatbě jedny boty, které obmění pouze výměnou jedné ozdoby za jinou.

Od letošního roku máme také v nabídce boty se zlatým nebo stříbrným podpatkem. Tyto lze i v bílém provedení pak dále bez problémů použít i jako společenské boty.

Je větší zájem o boty na vysokém podpatku nebo spíš o něco pohodlnějšího?

Největší zájem je o boty na středním, 8 cm podpatku a potom o balerínky. O ty je zájem hlavně u větších velikostí.

K botám si vaše zákaznice také mohou nechat vyrobit kabelku, to je jistě vítaná služba. Jak podle vás vypadá dokonale sladěný svatební outfit?

Možnost nechat si vyrobit k botám i kabelku ze stejného materiálu máme v nabídce zatím jen krátce, myslím si ale, že tuto možnost ocení ty zákaznice, které chtějí mít svoje doplňky perfektně sladěné. Co se mě osobně týče, tak kromě outfitu, který je příjemný na pohled, je také velmi důležité pohodlí. Protože pokud se v něčem cítíte dobře, tak ta pohoda z vás vyzařuje i navenek. U výběru bot je podle mne také velmi důležitá stabilita. Proto pokud běžně nejste zvyklá chodit například na jehlových podpatcích, není dobrý nápad si takové boty pořizovat na svatbu jen proto, že se vám líbí.

Máte pro budoucí nevěsty nějaká doporučení, jak mají vypadat kvalitní a pohodlné boty, ve kterých se dá vydržet celý den?

Boty by měly hlavně odpovídat tvaru nohy, neměly by nikde tlačit ani být příliš volné. Takže jak poznáte kvalitní botu? Je vyrobena z kvalitních materiálů, je kvalitně zpracovaná (švy, lepení, stříhání, spojení jednotlivých částí) a má vhodný anatomický tvar. Pouze spojení těchto tří hlavních kritérií, dává ve výsledků kvalitní a dobrou obuv.

Můžete doporučit, jak ošetřovat saténovou obuv?

Pokud potřebujete vyčistit saténovou obuv, nejlepšího výsledku dosáhnete při použiti perchloru. Stačí jej nanést na vatu nebo hadřík a přejet s ním čištěnou obuv. Tu je pak potřeba nechat dobře vyschnout. Čištění perchlorem se nesmí provádět v uzavřené místnosti.

Na závěr nám, prosím, ještě řekněte, v jakých cenových relacích se pohybuje výroba zakázkové obuvi?

Naše boty lze zakoupit od 1450 Kč za jednoduché modely bez ozdob, pouze s výběrem materiálu. Cena se potom zvyšuje dle zvolených materiálů (kůže, krajka), ozdob a typů podpatku. Nejdražší boty v naší nabídce se pohybují do 3000 Kč, což je myslím opravdu dobrá cena.

Děkujeme za rozhovor a věříme, že si k vám zákaznice najdou cestu. Abychom jim to usnadlily, uvádíme kontakty na e-shop Brianna – Svatební dekorace.

Webové stránky:  www.brianna.cz

Telefon:  607 859 200

E-mail: info@brianna.cz

 

Zdroj fotografií: brianna.cz

 

 

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close