Po dnešku s výběrem svatebního oznámení tápat nebudete!

Svatební oznámení je neodmyslitelnou součástí jakékoliv svatby. Většinou jsou rozesílána před svatbou a mají za úkol informovat rodinu a přátele o tom, že se budete s partnerem brát. Mnoho snoubenců přidává k oznámení i samotnou pozvánku k obřadu, hostině ale i k oslavě. Oznámení však může zastupovat i pouze oznamovací funkci, kdy novomanželé oznámí svým blízkým, že se vzali. Nejčastěji to tak bývá u malých nebo tajných svateb. Jak by mělo svatební oznámení vypadat a co by mělo obsahovat? To se dozvíte v našem dnešním článku, kde nebude chybět ani spousta inspirace a samozřejmě také tipy na některé z dodavatelů, co nás zaujali.


Jelikož konkurence stoupá všude, jinak tomu není ani u svatebních oznámení. Výrobci takovýchto i jiných tiskovin se proto předhánějí se spoustou nových a neotřelých nápadů. Jejich snahou je co nejvíce zacílit na konečného zákazníka, jakým jsou snoubenci. Svatební oznámení jsou moderní, elegantní, ale i jednoduché a minimalistické. Nevěsty, které mají rády luxus, nepohrdnou oznámeními se zdobením s kamínky či krajkou. Eko-ženy ocení svatební oznámení z recyklovaného papíru a zasněné romantičky například ručně malované oznámení, jež bude o snoubencích leccos vypovídat.

Svatební oznámení může v podstatě vypadat jakkoliv. Tradiční oznámení, které znali ještě naši rodiče a prarodiče, bylo nejčastěji psáno zlatým nebo stříbrným písmem na bílém papíru. Nyní nejsou neobvyklá ani ručně malovaná oznámení, DIY oznámení, ale ani oznámení zhotovená slepotiskem, reliéfní ražbou nebo třeba výsekem.


Mnoho nevěst nechce jít s davem a přejí si něco originálního. Něco, co bude dýchat jejich příběhem. V takových případech je dobrou volbou výběr z předem hotových motivů, do nichž nevěsta zakomponuje vlastní fotografii s partnerem, nebo si vymyslí i vlastní text. Například Malebnosti nabízí oznámení s překreslenou fotkou. Detailisti nezapomínají ladit všechny svatební tiskoviny do jednoho dekoru, ti ještě pečlivější pak tiskoviny ladí do designu celé svatby. A co my na to? Opravdu skvělý nápad! Navíc, když je v dnešní době na výběr z tolika možností.


Co by nemělo na svatebním oznámení chybět?

Každé svatební oznámení je originál. I zde však platí pár pravidel, co by mělo každé oznámení obsahovat. Samozřejmě je jen na vás, zda se rozhodnete některou z informací vyloučit. Aby se vám lépe vymýšlelo, zde je seznam několika tipů, co by na oznámení mělo být..

  • Jména snoubenců (klidně i ozdobným písmem, zbytek však raději čitelně, aby se hosté třeba neopozdili kvůli špatně čitelnému času. Nikdy však nekombinujte více než dva typy písma)
  • Datum svatby
  • Hodina konání svatby
  • Místo konání svatby
  • Typ obřadu (církevní, občanský)
  • Motto nebo citát (ti, kterým zůstane na oznámením trocha místa, jej většinou využívají na nějaké milé motto nebo citát. Tu jsou naše tipy.:
    • „Chceš-li být milován, miluj“ – L.A. Senceca
    • „Máš-li lásku, máš všechno“ – John Lenon
    • „Oslavte s námi počátek něčeho krásného“

TIP SVATEBNÍHO BLOGU

(V obálce může být současně i kartička, kterou hosté odešlou zpět s podpisem, aby snoubenci věděli, kdo se opravdu zúčastní.)


A TEĎ K NĚKOLIKA DODAVATELŮM SVATEBNÍCH TISKOVIN, KTEŘÍ NÁS ZAUJALI..


SPK GRAFIKA BY MÁCA

SpK Grafika by Máca vám pomůže hned s několika tiskovinami, takže se nemusíte bát, že zůstanete jen u samotného svatebního oznámení. Aby se klientům (nevěstám) práce co nejvíce usnadnila, většina služeb nabízí kompletní tvorbu tiskovin, které k sobě navzájem ladí. 



Grafika souvisí i s dalším projektem, jímž je Svatební agentura, přesněji – Svatby podle Katy. Obě tyto služby sídlí na ulici Štefánikova 128 v Újezdu u Brna. Volat můžete na telefonní číslo 734 106 661. Pokud chcete kontaktovat Mácu přímo e-mailem, jde to na e-mailu maca@svatbypodlekaty.com


Článek o této službě najdete zde.


MALEBNOSTI

Malebnosti, to jsou tři ilustrátorky, které milují svoji práci a rády vám vytvoří tiskoviny nejen na vaši svatbu, ale i jakoukoliv jinou příležitost – oslava, party.. Jejich nabídka je opravdu široká. Nenabízí jen již zmíněné tiskoviny, ale například i malovaná trička a jiné věci. Součástí služeb může být i event agency, která vám pomůže s přípravou různých událostí – i svatby. Můžete využít i svatby na klíč, kdy bude o vše postaráno. Zde doporučujeme, načíst si informace přímo na webu. Specialitou malevností jsou ručně malované svatební tiskoviny.


Pokud máte nějakou představu o tom, jak by vaše malebnost měla vypadat, nebojte se napsat na email: namalujmi@malebnosti.cz


Článek o této službě najdete zde.


SVATEBNÍ GRAFIKA

 Svatební grafika nenabízí jen zaběhnutou grafiku, na kterou je každý zvyklý. Na e-shopu si můžete vybrat i z mnoha jiných produktů. Například: Oznámení, pozvánky, dárky pro hosty, svatební strom, omalovánky, etikety na víno, menu, aj.


Pokud vás zajímá více informací o Svatební grafice, podívejte se na jejich web, ale i Facebook, kde najdete další inspiraci a ukázky práce.


Článek o této službě najdete zde.


A protože inspirace není nikdy dost, pokochejte se s námi těmito dokonalými tiskovinami.

Zdroj: Lovepolkadots

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close