Jemně růžová je tradiční svatební barvou. Podívejte se na šik a moderní inspiraci

Růžová barva a svatba, to k sobě prostě patří. Tato barva má mnoho odstínů, z nichž si vyberete, ať už chcete barevnost sytou, výraznou, nebo naopak jemnou, hodí se pro styl romantický i elegantní. A protože barevné inspirace není nikdy dost, dnešní článek se bude týkat právě jemné, pudrově růžové barvy.

Chtěli byste svou svatbu vystrojit v něžně růžových tónech, ale bojíte se, aby to nevypadalo nudně nebo nemoderně? Je pravdou, že růžová se pro svatby používá hodně často a dlouho, ale to ještě neznamená, že nemůžete vymyslet svěží kombinace.

Proč se pro svatbu růžová výborně hodí? Protože symbolizuje lásku, něhu a oddanost. Je také slavnostní a elegantní. A pozor, podle psychologie barev prý zvyšuje chuť na sladké. Pokud tedy chcete růžovou svatbu, zaměřte se na kvalitní a bohatý sladký bar a svatební dort.

Theperfectpalette.com

Barevné kombinace

Při vytváření barevné koncepce svatby musíte vždy jako první vymyslet, zda vyberete jen jednu barvu, nebo použijete barevné kombinace – a jaké. Akcent jiného odstínu k hlavní barvě pomůže vytvořit dynamiku a celkově skvělý dojem.

Zastřená růžová bude vypadat skvěle se zlatou barvou, případně s růžovým zlatem. Je to kombinace slavnostní a elegantní.

Oku lahodící kontrast vytvoří svěží akcent modré.

Přirozeně se spolu snoubí růžová a zelená. Využijete tak bohatství zeleně, které růžovou záplavu přirozeně oživí.

Neobvyklé sousedství tvoří jemně růžová a čokoládová. Je to variace neokoukaná, zajímavá, slavnostní a romantická.

Svatební tiskoviny

Save the date kartičky, pozvánky, jmenovky, zasedací pořádek, infocedule. To vše se může nést v duchu jemné růžové. A nemusí jít vždy jen o květinkovou romantiku.

Plánujete svatební web, Instagram a jiné on-line kanály? Vyberte růžovou šablonu, nebo si vytvářejte příspěvky s pozadím v této barvě!

Dekorace, kam se podíváš

Svatební slavobrány podtrhnou jedinečnou povahu vašeho obřadu. Na jejich výzdobu se skvěle hodí jemně růžové poloprůsvitné drapérie nebo bohaté květinové aranže. Krásné budou také závěsné korálky. Stejně můžete vyzdobit také židle pro hosty, kteří budou vaší velké chvíli přihlížet.

A místo rýže vás pak mohou zasypat okvětními plátky růžových růží.

Elegantweddinginvites.com

Růžová hostina

Své kreativitě můžete popustit uzdu při dekorování svatební tabule. Efektní bude růžové nádobí – ať už přímo porcelán, nebo třeba sklenice. Barevný styl vytvoří ubrusy, ubrousky či různé běhouny na stole. Střed tabule může korunovat květinové aranžmá v zastřeně růžových tónech, či můžete ze stropu zavěsit takto barevné květy. A na stůl ležérně rozhodit růžové okvětní plátky.

Nezapomeňte na výzdobu židlí. Nebo byste je raději rovnou růžové?

Svícny, svíce, misky, rámečky, květiny a další dekorace nemusíme ani připomínat. K růžové barevnosti se skvěle hodí například pampová tráva nebo drobné kvítky ve vázičkách. Hosty okouzlí papírové květinové stěny a závěsné dekorace.

Sladký bar

Jak už jsme psali výše, růžová má údajně zvyšovat chuť na sladké. Této součásti svatebního pohoštění proto věnujte mimořádnou pozornost. Nápady a možnosti cukrářů jsou, pokud jde o růžovou, vcelku neomezené, takže na těžkosti určitě nenarazíte.

Ale nezapomeňte ani na pitný režim, pěkně tón v tónu.

Nevěsta, ženich a další účastníci svatby

Hlavní postavou svatby je bezpochyby nevěsta. Téměř jistě se právě ona zasadila o výběr hlavní svatební barvy. A tak by se své barvy neměla zříkat ani v rámci svého outfitu. Možná vás k této barevnosti inspiroval už váš zásnubní prsten? Dolaďte k němu i další šperky. Barevně kouzlit můžete se střevíčky, opasky či stuhami, podvazkem i květinami či kloboučkem do vlasů. Pro chladnější počasí zvolte jemně růžový přehoz nebo kabátek. A co říkáte na růžový závoj?

Samozřejmostí je sladěné jemné líčení a nehty.

Jestli se nebojíte být originální, oblékněte si celé jemně růžové šaty. Barevné svatební šaty jsou momentálně v kurzu. Jestli byste přece jen měla ráda i kus bílé, zkombinujte bílý živůtek s růžovou vrstvenou šifónofou sukní, nebo můžete sáhnout po barevné výšivce. Pudrová růžová je natolik jemná, že nepohoršíte ani tu nejpřísnější tetičku.

Etsy.com
Bellethemagazine.com

Obrovské možnosti pak nabízí svatební kytice. Růžových květin existuje opravdu hodně. Od růží, přes pivoňky, pryskyřníky, orchideje či lilie, až po gerbery, tulipány a luční kvítí.

A co ženich? Růžový oblek na něj s největší pravděpodobností nedostanete. Ale květ z kytice do korsáže je jasný. Otevřenější pánové pak mohou zvolit pudrovou kravatu nebo motýlka, případně to dokonce doladit kšandami a kapesníčkem. Oblek pak může být ve vaší doplňkové barvě – tmavě modrý či v odstínu hořké čokolády bude vypadat skvěle.

Oosile.com

K dalším důležitým účastníkům svatby patří družičky a svědkyně. Tady se vaší inspiraci opět meze opravdu nekladou. Vyberte jeden odstín nebo je různě nakombinujte, aby si ten svůj našla každá. Dejte jim na výběr i z doplňkových odstínů, vytvoříte krásnou kompozici pro fotky. A malé družičky s květinami v růžových šatičkách s věnečky na hlavě?

Pudrově růžová se hodí i pro zralé ženy, takže – minimálně formou doplňků – mohou ladit také maminky.

Tento jemný, jakoby zaprášený odstín růžové je zkrátka dobrá volba. Barva jemná a romantická, s níž určitě neuděláte chybu.

Dreamirishwedding.com
Bellethemagazine.com

 

Zdroje fotografií: Pixabay.com, Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close