Ukažte hostům, kam si mají sednout na svatební hostině. Máme tipy na originální jmenovky

Zasedací pořádek je zásadní otázkou při přípravě svatební hostiny. Ať už pečlivě vytvořený podle přísných pravidel etikety, nebo jen obecné rozdělení k jednotlivým stolům, většinou hostům musíte nějak dát najevo, kam se mají posadit. Jmenovky jsou základ. Papírovou kartičkou na stole nic nezkazíte, ale my přinášíme pár tipů na originálnější řešení.

Aly Carroll Photography

Jmenovky patří k základním svatebním informačním materiálům. Jsou součástí svatební dekorace, takže by měly ladit v tématem svatby, její barevností i stylem. U vysoce formální hostiny máte možností méně, zato na uvolněné veselce se můžete kreativně vyřádit.

Doporučuje se sjednotit jmenovky se svatebními pozvánkami, menu či dalšími infomateriály. Mnoho grafických studií a výrobců svatebních oznámení nabízí vytvoření svatebních jmenovek spolu s pozvánkami, takže jednotnost je zaručena.

Wedluxe.com

Stále populárnější je spojit jmenovky s nějakým předmětem, který si poté mohou hosté odnést na památku. Klasicky to mohou být čokoládky, zrcátka, otvírák, ale třeba i střapec či ozdobný klíček přivázaný k cedulce se jménem.

Chcete-li něco takového, můžete zapojit vlastní tvořivost, internet (zijména Pinterest je bezednou studnicí inspirace), nebo požádat o pomoc svatební agenturu. Koneckonců, výzdoba svatebního místa bývá součástí jejich služeb a mívají rádi nové výzvy.

Thomas William

Tady je několik tipů, jak svatební jmenovky také můžete pojmout.

Přírodniny nejen pro rustikální dojem

Přírodní materiály jsou jako dekorace stálicí. Pěkně vypadá list – na podzim barevný, v létě zelený nebo dokonce tropický (taková monstera nebo fíkus jsou ideální), můžete ho i vyzdobit zlatou barvou.

Weddingwire.com

Jednoduchost zaručí šiška nebo svázané klacíky coby stojánek na cedulku, oblíbené jsou popsané kamínky a oblázky. Elegantnější náladu pomohou vytvořit leštěné drahé kameny, mušle nebo perleť.

Ovoce a zelenina pro milovníky zdraví

Opravdu neobvyklá je výzdoba z ovoce a zeleniny. Jmenovky jsou jedním ze způsobů, jak je využít. Plody můžete rovnou popsat nebo, kde to jde, cedulku přivázat. Malé patizony nebo dýně  mohou sloužit samy o sobě jako stojánek.

The Gold Collective
Lisa Blume Photography

Jídlo a pití jako jmenovka?

Orientaci u stolu ale hostům může usnadnit i samotné jídlo nebo jídelní vybavení. Zaručujeme vám, že s takovým vařeným vajíčkem ve stojánku naprosto ohromíte.

Erin McGinn

Skvěle poslouží sladkost, drink, nebo lahvička prvotřídního olivového oleje, kterým si mohou dochutit salát.

TIP: Jedlý papír se jménem položený na hladině vašeho nápoje je poslední novinkou v zahraničí.

Nemáte opravdu žádnou inspiraci? Napište jména rovnou na talíře nebo látkové ubrousky!

Megan Welker Photography

Svěžest vnesou rostliny

Květiny a rostliny ke svatbám neodmyslitelně patří, proč je tedy nevyuží i tady. Dejte hostům balíček plný semínek k zasazení, je to jeden z dárků, které mohou využít i později, aby jim vaši svatbu dlouhodobě připomínaly. Pokud vaši hosté nejsou zrovna zahradníci, možná je více potěší rovnou květinka v květináči. Sukulent nevyžaduje ani extra péči.

Arepinna.info

Hezky se na stole bude vyjímat zelený věneček.

Michelle Young

Upravená klasika

Typické jmenovky jsou cedulky z papíru. Pokud chcete změnu, ale nebaví vás vymýšlet zbytečnosti navíc, zkuste místo papíru akryl.

J Wiley Photography

Dostupnější variantou je průhledný pergamen nebo každému poskytněte jeho vlastní podepsané menu.

Něco naprosto jiného

Pro kreativní duše se nabízí například kožená páska, jmenovka na kufr, pírko nebo textilní stuha.

Připravujete svatbu ve stylu steampunk nebo moderní geometrie? Co říkáte na stylovou žárovku?

Sarah Street Photography

Zdroj: Marthastewartweddings.com, Unsplash.com, Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close