7 nejúžasnějších svatebních míst v Praze, která stojí za zvážení

Svatební místa v Praze

Praha je nejenom matka měst, ale taky sídlo nepřeberného množství nádherných míst vhodných pro svatbu. Vybrali jsme sedm z nich, která určitě omrkněte, než se definitivně rozhodnete pro jedno, kde si řeknete ano nebo rovnou strávíte celý svatební den.

Svatební místa v Praze
Unsplash.com

Vybrat si svatební místo zrovna v Praze není jednoduché. Je tu tolik luxusních, ležérních, historických i moderních lokalit a podniků, že z toho jde hlava kolem. Můžete se vzít v prostorách slavných kulturních památek, v parku nebo zahradě, v exkluzivním i rodinném hotelu, paláci nebo na farmě na okraji města.

My jsme se pokusili vybrat taková místa, která zastupují všechny tyhle styly, aby si na své přišli snoubenci s odlišným vkusem i rozpočtem.

1. Hudební: Aria hotel

Pokud hledáte romantiku, eleganci a styl v jednom balíčku a navíc máte muzikální duši, prohlédněte si hotel Aria na Malé Straně. Má jedinečné hudební ladění a na jeho designu se podíleli italští architekti Rocco Magnoli a Lorenzo Carmellini, známí svojí spoluprací s Giannim Versacem.

Svatba v hotelu Aria Praha
Ariahotel.net

Hotel nabízí skvělou atmosféru, vyladěný vzhled, soukromý vstup do přilehlé Vrtbovské zahrady (krásné místo na obřad!) a širokou paletu svatebních služeb. Prožijete tu celý den, od předsvatební snídaně, přes obřad, hostinu, až po svatební noc.

Svatba v hotelu Aria Praha, Vrtbovská zahrada
Ariahotel.net

Bude o vás pečovat svatební konzultantka Lucie Čudová, která vám splní každé přání. Zajistí pro vás prostory, výzdobu, květiny, hudbu, fotografa i luxusní svatební dort. Pokud budete potřebovat, postará se také o dopravu vašich hostů.

TIP: Pro děti je k dispozici kinosál s moderním audiovizuálním vybavením, takže nuda a zlobení rozhodně nehrozí.

Svatební pohoštění s vámi sestaví osobně šéfkuchař Igor Chramec. Na výběr máte klasické servírované menu, menu formou bufetu či koktejlové kanapky.

Svatba v hotelu Aria Praha
Ariahotel.net

Hotel má hned několik atraktivních prostor, kde prožít svatební události. Díky blízké spolupráci je to barokní Vrtbovská zahrada, střešní terasa pro 40 osob s dechberoucím výhledem na malostranské střechy nebo například prosklené atrium, kam se vejde až 100 hostů. Večer pak složíte hlavu v okouzlujícím svatebním apartmá.

Svatba v hotelu Aria Praha
Ariahotel.net

Kapacita:

  • Obřad: dle zvolených prostor od 40 osob (terasa) po 500 osob (Vrtbovská zahrada)
  • Hostina: dle zvolených prostor až 100 osob (atrium)
  • Ubytování: 51 pokojů a apartmá

2. Šik: Žižkovská věž

Pro milovníky moderní architektury a neobyčejných zážitků je tady doslova pecka – Žižkovská věž. Svatbu vám tady připraví od A do Z. Očekávejte výjimečné prostory se skvělým výhledem pro svatební obřad, dvě restaurace v různých výškách s prvotřídní kuchyní pro nezapomenutelnou svatební hostinu a luxusní Sky Suit apartmá pro vášnivou svatební noc.

Svatba na Žižkovské věži
Towerpark.cz/event-studio
Svatba na Žižkovské věži
Towerpark.cz/event-studio
Svatba na Žižkovské věži
Towerpark.cz/event-studio

3. Nevšední a přírodní: Pavilon Grébovka

Ať chystáte komorní neformální událost pro nejbližší nebo obrovský event pro tisícovku hostů, je tu pro vás Pavilon Grébovka v srdci Havlíčkových sadů. Zelené a rozkvetlé prostory parku vyzývají k procházkám a kouzelnému obřadu pod korunami stromů. Elegantní rekonstruovaný pavilon s historickým nádechem zase k příjemně strávené oslavě.

Díky pěkným venkovním i vnitřním prostorám, ochotnému personálu a kompletním svatebním službám je to ideální místo pro svatbu po celý rok a za jakéhokoliv počasí.

Svatba v Pavilonu Grébovka, Praha
Facebook.com/pavilon.grebovka
Svatba v Pavilonu Grébovka, Praha
Facebook.com/pavilon.grebovka
Svatba v Pavilonu Grébovka, Praha
Facebook.com/pavilon.grebovka

4. Historické: Vyšehrad

Nechte na sebe dýchat tisíciletou historii. Vyšehrad je magické místo, pro nový životní začátek jako stvořené. Ať už se vezmete ve vyšehradském parku (můžete zvolit pronájem jen místa nebo i mobiliáře), na letní scéně (termín musíte vybírat s ohledem na plánované kulturní akce), před tváří Boží v bazilice sv. Petra a Pavla, v podzemních prostorách historického sálu Gorlice nebo v komorním sále na Purkrabství (zde můžete mít také svatební hostinu, kterou zajistí Café Bistro Citadela), nebudete litovat.

Vyšehrad nabízí nádherné pozadí pro svatební fotografie a nezapomenutelného genia loci. Nebude vhodný snad jen pro ty, kdo nade vše touží rozhazovat rýži, konfety nebo okvětní plátky, to v kulturní památce není možné. V případě svatby v parku se musíte smířit s účastí veřejnosti, park totiž nejde uzavřít.

Svatba na Vyšehradě
Praha-vysehrad.cz
Svatba na Vyšehradě
Praha-vysehrad.cz
Svatba na Vyšehradě
Praha-vysehrad.cz

5. S úchvatným výhledem: Villa Richter

Luxusní, vznešená, elegantní. Tak by se dala popsat Villa Richter, kde máte celou Prahu jako na dlani. Leží těsně pod Pražským hradem obklopená historickým Svatováclavským vinohradem.

Svatba ve Ville Richter Praha
Villarichter.cz

Svatby tu pořádají stylem vše v jednom, k obřadu se automaticky pojí i hostina. Zažijete obřad na vinici s výhledem na město a oslavu na terase, v soukromých saloncích nebo v tropickém skleníku. Na památku pořídíte fotografie s romantickým pozadím vinice, zahrady, terasy a půvabné klasicistní architektury. Samozřejmostí je absolutní soukromí přímo uprostřed nejturističtější oblasti.

Svatba ve Ville Richter Praha
Villarichter.cz

Tip: Prohlédněte si prostředí na fotkách ze svatby Nikoly Bechyňové a Ondřeje Petráka, která proběhla právě na tomto úžasném místě.

Těšte se na prvotřídní gastronomii a lahodná vína, stejně jako kompletní svatební služby zahrnující mimo jiné výzdobu, květiny, dětský koutek, fotografa, DJe či svatební dort a sladkosti. Možné je prakticky vše, včetně například lehátek na terasu, pikniku pod kaštany nebo koktejlového baru. A samozřejmě soukromé ochutnávky exkluzivních vín uložených ve sklepení vytesaném ve skále.

Svatba ve Ville Richter Praha
Villarichter.cz
Svatba ve Ville Richter v Praze
Villarichter.cz

Kapacita:

  • Oslava v Piano Nobile: až 70 osob
  • Oslava v Piano Terra až 120 hostů

6. Industriální: Město Moře

Nezávislý prostor pro milovníky industriální, minimalistické architektury a cool nápadů. Bývalá truhlárna ve vnitrobloku Přístavní ulice v Holešovicích Město Moře nabízí velkou variabilitu prostor i možností. Můžete si pronajmout celé místo, nebo jen některou část, například Stavení, Loft nebo Terasu s dvorem a grilem. Navíc vše je proměnlivé a můžete si tak prostory přizpůsobit svým svatebním snům.

Chcete mít stylovou svatbu uprostřed města, ale přitom stranou od jeho ruchu? Tady tohle vše mají. A k tomu pro vás zajistí catering, květiny, výzdobu, sladkosti, skákací hrad pro děti a další. Spolupracují s několika svatebními agenturami, takže čekejte profi servis.

Kapacita:

  • Oslava na sezení: 70 míst
  • Oslava s rautem na stání: 140 míst
Svatba v Město Moře Praha
Mestomore.cz
Svatba v Město Moře Prah
Mestomore.cz
Svatba v Město Moře Praha
Mestomore.cz

7. V zeleni: Botanická zahrada

Pokud se rádi obklopujete zelení a květinami, mohla by vás nadchnout představa svatby v Botanické zahradě v Troji. Jako místo pro pohádkový svatební obřad se nabízí Pivoňková louka nebo Japonská zahrada a jestli sníte o svatbě v tropech, zavítejte na Terasu u vodopádu v tropickém skleníku Fata Morgana. Dále je zde krásná barokní Kaple sv. Kláry nebo terasa pod ní.

Pozor, civilní obřady probíhají v pátky mezi 11. a 13. hodinou, případně po dohodě v úterý a ve čtvrtek.

Pomohou vám zajistit také květinovou výzdobu, hudbu a fotografa k obřadu, party stany a catering na oslavu. Tu můžete mít vedle už uvedených lokalit navíc na louce U Jezírka nebo v Ornamentální zahradě.

Svatba v Botanické zahradě Praha
Botanicka.cz
Svatba v Botanické zahradě Praha
Botanicka.cz
Svatba v Botanické zahradě Praha
Botanicka.cz

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close