2 skvělá svatební místa s geniem loci – ať máte veselku s jedinečnou atmosférou

Svatební místa s atmosférou

Každé místo s originálním kouzlem si o uspořádání svatby přímo říká. Využijte jeho jedinečnou atmosféru a nemusíte už řešit nic dalšího. Přečtěte si, jak speciální lokalita ovlivní váš den, a která místa jsme vytipovali my.

Svatební místa s atmosférou
Unsplash.com

Pokud nemáte nekonečný rozpočet, je svatba vždy věcí priorit. Někdo chce autorské svatební šaty na míru, někdo upřednostní slavného fotografa, někdo dechberoucí květinovou výzdobu. Pak je tu ale výběr místa, kde si řeknete ano a svůj den oslavíte. A ten je naprosto zásadní.

Svatební místo vám musí poskytnout zázemí na celý den a úroveň služeb a kuchyně ovlivní, jak budete svůj den zpětně hodnotit. Nastaví tón celé svatby a svým způsobem vyjadřuje, kdo jste.

Pokud má své zvláštní kouzlo, je zaručena skvělá atmosféra i bez složité výzdoby. Svou osobnost mívají různé boutique hotely, resorty či stará rekonstruovaná stavení.

Výhody takového místa:

  • Můžete tam strávit celý den, od snídaně, obřadu, přes oslavu až po ubytování hostů.
  • Nabídne vám skvělé komplexní služby nebo vám naopak nechá zcela volnou ruku.
  • Místa s geniem loci jsou unikátní. Mají rozpoznatelný design, kladou velký důraz na detaily, kterými se jasně odlišují odběžných generických lokalit.
  • Bývají strategicky umístěné, dobře dostupné, v nádherném prostředí.

Kocanda Kravsko

Svatba Kocanda Kravsko
Kocandakravsko.cz

Historický areál bývalého zájezdního hostince Kocanda v obci Kravsko nedaleko Znojma nabízí stylovou svatbu a je prodchnutý skutečným kouzlem historie.

Svatba Kocanda Kravsko
Kocandakravsko.cz

Hostinec na tomto místě fungoval už ve středověku, památkou na něj je hlavní budova areálu se stylově renovovaným barokním sálem. V 19. století pak byl areál doplněn o průmyslovou architekturu sloužící místní keramičce. Právě neobvyklé spojení středověku a století páry ve vkusně opraveném provedení vytváří onu jedinečnou atmosféru.

Svatba Kocanda Kravsko
Kocandakravsko.cz
Svatba Kocanda Kravsko
Kocandakravsko.cz

Prožijete zde celý den, od obřadu, přes oslavu až po nocleh. Můžete využívat prostory barokního sálu, industriálního sálu s prosklenou částí a velké zahrady. Zajistí vám dekorace vybrané s ohledem na vaši osobnost a představu, květinovou výzdobu i skvělé občerstvení. To zahrnuje klasické servírované chody, grilované dobroty, saláty, rauty, sladkosti. Připraví vám také vegetariánské nebo veganské pohoštění. Součástí cateringu je výběr vín z rodinného vinařství z oblasti Pálavy.

Kapacita:

  • barokní sál – 40-80 sedících hostů
  • industriální sál – až 120 hostů
  • ubytování – ve 46 stylových pokojích se vyspí až 180 hostů (včetně přistýlek)
  • možnost využít svatební apartmány, kde se může připravovat nevěsta s družičkami

Specializují se tady také na zimní svatby, které umí uspořádat s velmi výraznou slevou nejen na pronájem areálu, ale i na služby spřátelených dodavatelů.

Svatba Kocanda Kravsko
Kocandakravsko.cz

Vila na Landeku

Svatba Vila na Landeku
Vilanalandeku.cz

Ostravský vrch Landek je součástí lidské historie už od dob lovců mamutů. Ti zde našli první černé uhlí a vytvořili známou Petřkovickou Venuši. Ve středověku pak na obchodní cesty shlížel hrad. Dnes je tady hornické muzeum a volnočasový areál pro celou rodinu.

Vilu na Landeku postavili ve 20. letech 20. století pro ředitele černouhelného dolu Anselm. Po roce 1948 sloužila jako rekreační zařízení, ale později chátrala. Od roku 2012 je v rukou nového majitele, který ji citlivě zrekonstruoval a vtiskl jí novou, stylovou podobu.

Svatba Vila na Landeku
Vilanalandeku.cz

Uvnitř je hned několik elegantních sálů, zázemí pro nevěstu a její družičky i pro novomanžele, o využití alespoň na fotky si říká velká terasa. Ve velkém parku obklopujícím vilu je amfiteátr s nádherným výhledem na Ostravu a spousta malebných zákoutí pro krásné fotografie.

Svatba Vila na Landeku
Vilanalandeku.cz

Ve Vile na Landeku můžete prožít celý den. Přichystáte se tu, prožijete obřad v parku, na terase nebo uvnitř, poté budete slavit v sále nebo venku a nakonec přespíte. Zahradu je možné uzavřít jen pro vás.

Svatba Vila na Landeku
Vilanalandeku.cz

Zajistí vám květiny, dekorace, catering a celkově vše na svatební hostinu, fotografa, kameramana i vizážistku s kadeřnicí či hudbu. Dokonce se postarají i o dopravu a pokud budete chtít, můžete využít služby svatební koordinátorky. A tím to nekončí, v parku vám také připraví různé zábavné aktivity.

Svatba Vila na Landeku
Vilanalandeku.cz

Areál má své kouzlo také večer nebo v zimě, kdy se můžete ohřát u ohniště.

Svatba Vila na Landeku
Vilanalandeku.cz

Kapacita:

  • industriální sál v suterénu se vstupem na zahradu – až 100 osob
  • sály ve 2. patře s výhledem – až 100 osob
  • ubytování – 16 osob

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close