Expertní průvodce k vytvoření chutného a originálního podzimního svatebního menu

podzimní svatební menu

Podzimní svatby nabízejí nejen specifické dekorace a tematické možnosti, ale také se v tomto ročním období otvírá nové pole kulinářských možností. Sestavte s našimi tipy vynikající podzimní svatební pohoštění.

Podzimní svatební menu
Pixabay.com

Od teplých barevných palet až po bohaté chutě, podzimní svatby jsou hlavně o atmosféře – a to platí i pro podávané jídlo! Jak teploty klesají a listy začínají padat, mění se i způsob, jakým jíme, takže není překvapením, že si kuchaři povšimli rozdílu v tom, co páry žádají o podzimní svatební hostině.

Zvažte sezónní jídla

Chladnější počasí vyžaduje pozměnit servírovaná jídla a není nic špatného přinést si na stůl trochu výživného komfortu. Na podzim můžete ušetřit za mořské plody a nahradit je například kuřetem nebo vepřovou pečení. Vyhněte se surovinám, které nejsou sezónní, uzpůsobte hostinu chladnějším dnům. Sáhněte po dýni nebo dýňové polévce. Začněte pracovat s větší nabídkou chutí, sytějšími pokrmy a bohatšími omáčkami.

Podzimní svatební menu
Weddingbee.com

Experimentujte s novými pokrmy

Chcete-li tyto nápady uplatnit v praxi, zvažte podávání některých níže uvedených chutných jídel. Určitě udělají dojem na každého gurmána na vašem seznamu hostů.

Obložené mísy

Pomazánky, uzeniny a sýry jsou vhodné pro každou sezónu! Vzhledem k tomu, že podzimní počasí přechází do zóny chladnějších teplot, můžete si dovolit servírování speciálních zrajících sýrů. Chybět nesmí sezónní ovoce a zelenina, jako jsou hrozny, jablka, dýně a ořechy.  

podzimní svatební menu
Poor Girls Pantry

Empanadas

Empanada je výživný pokrm rozšířený ve Španělsku, Portugalsku a některých zemích Jižní Ameriky (zejména v Chile). Jedná se o zpravidla pšeničnou kapsu plněnou nejčastěji masem (šunkou, tuňákem apod.). Mohou být perfektní kdykoli v roce, ale když začleníte příchutě jako black bean (černé fazole) nebo squash (s dýní), jsou perfektní volbou na podzim.

podzimní svatební menu
Alex Lau

Grilované sýrové sendviče a rajčatová polévka

Máme pro vás dokonalou ukázku výživného jídla pro hosty. Koncept horké polévky povyšte na pozdní svačinu spárováním šálků rajčatové polévky s mini grilovanými sýrovými sendviči.

podzimní svatební menu
Summer Street Photograph

Malé hamburgery a roastbeef

Hluboká, kouřová příchuť uzeného vepřového masa nebo vepřové pečeně dodá hostině podzimní atmosféru. Dokonalost na váš stůl přinesou čerstvé mini hovězí hamburgery nebo skvělý hovězí roastbeef, který můžete servírovat za tepla, ale i za studena.

podzimní svatební menu
Karen Wise Photography

Květáková kaše nebo pyré ze sladkých brambor

Na večeři vyměňte pečené brambory za zdravější podzimní suroviny. Co takhle začlenit květákovou kaši nebo batátové pyré? Přinesou hřejivé příchutě z podzimní sklizně.  

podzimní svatební menu
Salt and Lavender 

Dýně, dýňová polévka

Nejtypičtější podzimní surovinou je pro nás dýně. Je to skvělá surovina, kterou můžete upéct, připravit z ní pyré nebo uvařit dýňovou polévku. Experimentujte a vyměňte klasický vývar za hutnou mixovanou a lákavě barevnou podzimní polévku.

podzimní svatební menu
Pixabay.com

Pizza

Pizza je naprosto nadčasové a klasické pohodlné jídlo a může nabídnout chuťové kombinace, které si zamilují všichni vaši hosté, včetně těch malých.

podzimní svatební menu
Alicia Lucia Photography

Pečená růžičková kapusta

Růžičková kapusta je skvělá podzimní zelenina, takže tuto čerstvou sezónní variantu začleňte v pečené formě do svého rautu.

podzimní svatební menu
Ambitious Kitchen

Karbanátky

Místo jednohubky nabídněte hostům minikarbanátek na špejli. Je to vtipná a pohodlná forma servírování a host takto může v malých porcích ochutnat více pokrmů.

podzimní svatební menu
Belathee Photography

Kuře a housky

KFC v domácím provedení. Hosté budou nadšení z chutného křupavého kuřete v křehké housce. Chutné a zábavné jídlo lze připravit také jako mini porci. Máte na svatbě děti? Pak je tohle jídlo sázkou na jistotu!

podzimní svatební menu
Kate Headley

Hrajte si

Při sestavování svatbního menu na podzimní svatbu zařaďte barvy, zahřívací potraviny, hutnější úpravy a sezónní suroviny. Přihoďte naše tipy na neotřelé a originální kompozice a způsoby servírování.

Nebojte se trochu si s menu pro svou podzimní svatbu pohrát, vyzkoušet něco nového. Vaše hosty to určitě okouzlí a budou vzpomínat, jak si u vás pochutnali.

Nevíte si s tím rady? O pomoc můžete požádat zkušenou cateringovou společnost, stejně jako šéfkuchaře na vámi zvoleném svatebním místě. Tipy na dodavatele, kteří mají přehled a jsou s dobou, najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor, kterou máte ke stažení zdarma! Inspirujte se a naplánujte svou svatbu beze stresu s tímto chytrým on-line pomocníkem.

Podzimní svatební menu
Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close