Jak vybrat svatební boty na zimní veselku

Boty na zimní svatbu

Zimní svatba má spoustu výhod. Ale jsou také věci, které musíte přizpůsobit chladnému ročnímu období. Třeba boty. Určitě nechcete, aby vám den zkazily promrzlé palce.

Boty na zimní svatbu
Unsplash.com

Jemné páskové střevíčky jsou nádherné a křehké a budete se v nich cítit jako víla. Ale do zimy se úplně nehodí. Pokud po nich opravdu toužíte, nezbude vám, než si pořídit dvoje boty. Jedny, teplé nebo aspoň uzavřené, na venkovní přesuny. A ty páskové potom využijete v teple vytopeného sálu.

Jak vybírat svatební boty

Vyberte si svůj svatební styl. Budete jemná, elegantní nebo rustikální nevěsta? Chcete klasiku nebo budete rebelovat? Jsou pro vás boty důležitým akcentem svatebního looku, nebo budou mít jen praktickou úlohu? Když si na tyto otázky odpovíte, lépe se v nabídce zorientujete a vyřadíte to, co s vaším stylem neladí.

Najděte svatební šaty. Boty vybírejte vždy k šatům, ne naopak. Šaty jsou přece jen to nejdůležitější, boty se snadněji přizpůsobí. Takže až v souladu se stylem a podle svatebních šatů teprve hledejte, co si obujete. K jednoduchým šatům můžete nazout i výrazně zdobené nebo dokonce barevné svatební střevíčky. Naopak šaty plné aplikací strhnou všechnu pozornost a na boty se proto nemusíte tolik soustředit. Pečlivěji vybírejte, když chcete jít v šatech krátkých, na botičky bude v tom případě víc vidět.

Uvědomte si, jaké bude nejspíš počasí. Na letní svatbu s klidem vemte sandálky. Na jaře a na podzim, kdy je počasí proměnlivé, se hodí botičky s uzavřenou špičkou a možná i nepatrně silnější podrážkou. Speciální pozornost věnujte obuvi na zimní veselku. V chladnějších obdobích roku můžete zvážit také jedny boty na ven a jedny na přezutí, v tom případě využijete jak boty pevnější podle počasí, tak i éterické sandálky.

Vezměte v úvahu terén. Velmi významným faktorem je prostředí, kde se budete pohybovat. Na louku se moc nehodí tenké jehly, bořily by se do hlíny. Naopak na zámku úplně nezazáříte v robustních botách.

Rozšiřte svůj záběr. Po těch pravých botách nemusíte pátrat jen ve svatebních salonech, ale také v obyčejných obchodech s obuví.

Boty si vyzkoušejte. I když nějaké módní kousky možná risknete naslepo, ty svatební si raději vyzkoušejte. Optimálně v kamenné prodejně, kde se v nich také projdete. Nebo je aspoň pořizujte online s dostatečným časovým předstihem, abyste je případně stihla vyměnit za lepší velikost. Ve střevíčkách budete celý den, takže perfektně padnout prostě musí. A když už je máte doma a sedí vám, klidně v nich tu a tam pochoďte, ať si na ně noha zvykne.

Upřednostněte pohodlí. V botách opravdu budete celý den, takže jestli na ty supervysoké jehly nejste zvyklá, jejich nákup zvažte. V případě, že je prostě musíte mít, protože jsou jednoduše božské, si zabalte pohodlnější pár na přezutí.

Nebojte se barev. Barevné svatební boty mohou zcela změnit vyznění vašeho outfitu a vytáhnout ho ještě o úroveň výš.

Svatební boty v zimě

Na zimu si nejspíš budete chtít pořídit dvoje svatební boty. Jedny na ven a jedny do interiéru.

Venku se hodí nízké kotníkové kozačky v bílé, béžové nebo nějaké efektní metalické barvě. Krásné jsou také botky ozdobené kožíškem. Měly by být dostatečně odolné, aby vám během krátké cesty od auta do restaurace nepromokly, ale pokud zrovna nejste ortodoxní horalé, kteří si na svatební obřad vyšlápnou na nějaký kopec s rozhlednou, extrémní odolnost zase nepotřebujete.

Dovnitř si pak už můžete obout, cokoliv chcete a hodí se to ke svatebním šatům. Jestli máte lehoučké šaty bez ramínek, budou vhodné páskové střevíčky. Pokud si ale vaše srdce získaly šaty s dlouhým rukávem a z nějakého těžšího materiálu, lépe k nim vyniknou boty s uzavřenou špičkou, třeba klasické lodičky.

Inspirujte se: trendy svatební boty na zimu

Minimalistické krémové polokozačky se širokým podpatkem vám zajistí stabilitu, i když je namrzlo.

boty na zimní svatbu
Aldoshoes.cz

Tenký zlatý podpatek u jinak jednoduchých bílých polokozaček vyvolává vysoce elegantní dojem a zeštíhluje nohy. Přestože se jedná o vysoké boty, působí jemně.

boty na zimní svatbu
Eobuv.cz

Slavnostně vypadají třpytivé kozačky. Špička a vysoký úzký podpatek jsou klasické a ocení je elegantní nevěsty.

boty na zimní svatbu kozačky
Aldoshoes.cz

Kotníkové boty v krémové barvě mají silnější podrážku, a tak jsou jako stvořené do zimních plískanic.

boty na zimní svatbu tamaris
Tamaris, Aboutyou.cz

Když se chcete blýskat. Výrazně zdobený podpatek udělá z těchto kotníkových bot magnet pro všechny pohledy.

boty na zimní svatbu
Eobuv.cz

Pro nevěstu, která miluje opulentní dekor, budou trefou do černého kotníkové boty na jehlách zdobené po celé ploše třpytivými kamínky. Ty jsou vyskládané tak, aby vznikl atraktivní vzor.

boty na zimní svatbu
Ccc.eu

Hledáte něco jiného? Co takhle tyhle fluffy botky bez podpatku, zato s robustní podrážkou a hebkou kožešinkou? Budou vypadat skvěle na fotkách v zasněžené krajině.

boty na zimní svatbu
Ccc.eu

Pro rebelky jsou tu zavazovací pracovní boty. Bílá barva je zjemňuje, ale i tak vytvoří skvělý kontrast ke slavnostním svatebním šatům.

boty na zimní svatbu
Rieker-eshop.cz

Pokud bude sucho, zvládnete venkovní přechody i v klasických bílých lodičkách. Není nic tradičnějšího. A když budou venku závěje, botičky poslouží alespoň v interiéru.

Svatební lodičky Tamaris
Tamaris, Aboutyou.cz

Páskové střevíčky s uzavřenou špičkou v jemné perleťové barvě a se širším podpatkem se budou hodit k zimním šatům z těžšího materiálu.

Svatební lodičky Tamaris
Tamaris, Aboutyou.cz

Vzdejte hold plesové sezóně ve třpytivých lodičkách s hebkou textilní dekorací.

Svatební lodičky Kate Spade
Kate Spade, Aboutyou.cz

Střevíčky jako pro Popelku v barvě ryzího zlata mají otevřenou špičku, ale při oslavě v příjemném tanečním sále se v nich budete cítit jako v bavlnce.

Svatební lodičky Dorothy Perkins
Dorothy Perkins, Aboutyou.cz

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close