Svatba s vyhlídkou. Dokonalá místa, kde se povznesete nad všechny starosti

Svatba s vyhlídkou

Pohled na svět z výšky je jedinečný. Najednou se všechny problémy zdají malé, člověku se až srdce zachvěje z té krásy. Pokud právě to vám ke štěstí ve svatební den chybí, najděte místo, kde si můžete říct své ano pod baldachýnem mraků.

Svatba s vyhlídkou
Unsplash.com

Svatba s výhledem je originální a zanechá hluboký dojem. Ať už si vyberete nějaké místo nad střechami starobylého města, nebo raději na vrcholcích hor, nebudete litovat. Získáte efektní pozadí pro svatební obřad, ale také pro fotky, nad kterými se vám bude tajit dech ještě po letech.

Pozor ale, svatba pod mraky pro vás není, pokud vás trápí závrať už v prvním patře běžného českého paneláku.

Nad čím se zamyslet, když vybíráte svatební místo ve výškách:

Jak je dostupné? Pokud jste turisté a na svatbu zvete sobě podobné typy lidí, pak se neomezujte a klidně si na okouzlující místo obřadu vyšlápněte. Pokud ale zvete samé babičky, které sotva chodí, musí být lokace dostupná vozem.

Oddají nás tam? Svatby se už dnes konají na nejrůznějších místech, ale pořád ještě najdete taková, kam se matrikářce nebude chtít. A pokud už dojede někam do lesa, vystoupá kvůli vám po desítkách schodů na rozhlednu? Pokud ne, zvažte obřad na zemi s tím, že na věž či rozhlednu potom vyšplháte až na focení.

Kolik to stojí? Je třeba počítat s tím, že budete muset uhradit poplatek nejen matrice za svatbu mimo obřadní síň, ale také místu, kde se obřad bude konat. Částky nebývají malé, obzvlášť na atraktivních místech s ohromujícím výhledem.

Můžeme tam prožít celý svatební den? Na některých místech, jako jsou věže či rozhledny, vám uspořádají pouze obřad, pro oslavu tam není prostor ani vybavení. Je však mnoho různých hotelů s vyhlídkou, kde vám s radostí uspořádají celý den. Je tedy jen na vás, čemu dáte přednost.

Svatba na rozhledně

Stoprocentní volbou pro milovníky výšek jsou rozhledny. Místa, kde si můžete říci své ano, se nacházejí po celé republice. Obvykle tam pořádají jen obřady, avšak narazíte i na takové rozhledny, které mají u sebe přilehlou restauraci s možností hostiny.

V Moravském krasu vás okouzlí rozhledna Podvrší u Veselice.

V Krušných horách pak třeba rozhledna Na růžovém vrchu (zvaná též Hláska) v obci Hora Svaté Kateřiny.

Krajina Moravského Slovácka se před vámi rozprostře při pohledu z rozhledny Vyšicko nad Mutěnicemi. Je dostupná autem, sama krásně vypadá, přímo pod ní je obřadní místo a nabízí také dostatek prostoru pro focení.

Pro fandy turistiky je zde Dalimilova rozhledna v Rychlebských horách, kde vás oddají, oslavu pak můžete uspořádat na nedaleké horské chatě Paprsek.

Chata Onen Svět

Krásným místem, kde prožijete celý svatební den v domáckém stylu, je Chata Onen Svět s Langovou rozhlednou. Místo se nachází v Jihočeském kraji nedaleko Písku.

Svatba na rozhledně Onen Svět
Onensvet.com
Svatba na rozhledně Onen Svět
Onensvet.com

Oddají vás buď na louce s výhledem do kraje, pod rozhlednou, nebo dokonce i přímo na její vyhlídkové plošině. Rozhlednu pro vás krásně vyzdobí.

Na chatě vám připraví také hostinu, ať už v podobě rautu, klasických servírovaných chodů či pokrmů z grilu. Vaše hosty pak ubytují na chatě a v přilehlých apartmánech, pro novomanžele je k dispozici apartmá s vanou.

K odpočinku poslouží venkovní dřevěná káď s topeništěm, kde si můžete dopřát horkou bylinkovou koupel. Místo nabízí také skvělé vyžití pro děti, takže nehrozí, že by na svatbě zlobily.

Kapacita:

  • hostina ve vnitřních prostorách – 142 osob
  • restaurace se salónkem – 40 osob
  • venkovní zastřešená terasa – 42 osob plus párty stan s kapacitou dalších 60 osob
  • ubytování – 39 lůžek
  • možnost stanování na louce

Svatba nad střechami

Rozhledny vás nelákají? Jste milovníky historie a romantických městeček s úzkými křivolakými uličkami? Uchvacuje vás mozaika červených střech? Pak si najděte místečko s vyhlídkou na panorama města.

Žhavým tipem je zda samozřejmě naše hlavní město, které je svými střechami a věžemi proslavené. Pěkné výhledy ale najdete i jinde.

Prahu nejlépe uvidíte z Žižkovské věže, z kopců Pražského hradu nebo z Petřína, kde se nachází známá restaurace Petřínské terasy.

Brno zase z areálu pevnosti Špilberk, například Vila Hlídka Špilberk je místem, kde budete jako v bavlnce. Velmi zajímavý je také industriální prostor 4. patra Tržnice na Zelném trhu.

Velké panoramatické okno hotelu Vyhlídka vám zaručí nádherné pohledy na město Náchod.

Hotel Petřín

Stylový hotel Petřín shlíží na Jablonec nad Nisou a Jizerské hory a nabízí nejen fantastickou vyhlídku, ale také skvělý svatební servis.

Svatba v hotelu Petřín Jablonec
Hotelpetrin.cz
Svatba v hotelu Petřín Jablonec
Hotelpetrin.cz
Svatba v hotelu Petřín Jablonec
Hotelpetrin.cz

Oddají vás v parku obklopujícím hotel nebo přímo na vyhlídce. Oslavu pak přizpůsobí vašemu přání, připraví hostinu, raut i grilovačku. Je možné zde přespat, pro novomanžele je nachystaný pokoj s tím nejlepším výhledem.

Problém není ani parkování, vejde se dokonce i svatební autobus.

Kapacita:

  • oslava v růžovém salonku – 15 osob
  • hostina v modrém sále – 150 osob
  • velká svatba v celém patře – 190 hostů
  • ubytování – 55 lůžek
  • parkování – 40 osobních aut

Svatba v přírodě

Úžasná panoramata zaručují hory. Pokud se nelekáte nadmořské výšky, zvažte svatbu právě tady. Budete na čerstvém vzduchu a můžete se těšit na pohledy, které vás odzbrojí.

Úchvatná místa najdete ve všech našich pohořích. Na nádherné vyhlídky láká třeba Hotel & Garden U Holubů nebo resort Nová Polana v Beskydech, stejně jako výletní restaurace a hotel Liberecká Výšina s rozhlednou a výhledem na Ještěd.

Hotel Petrovy kameny

Horský hotel Petrovy kameny s výhledem na nejvyšší horu Jeseníků Praděd vás ubytuje v srdci Národní přírodní rezervace a nabídne skvělé okolí, nejčistší vzduch a perfektní svatební služby pod taktovkou vlastního event managera.

Víte, že je to nejvýše položený komplexní hotel v ČR?

Obřad můžete mít v romantické přírodě nebo v prostorách hotelu. Poté se už pustíte do víru oslav. K dispozici je prosklené bistro s venkovním sezením, gril na terase, svatební menu a raut podle vašich představ. Zajistí vám květinovou výzdobu, fotografa a kameramana, živou hudbu, DJe i cimbálovku.

Svatba v hotelu Petrovy kameny
Petrovykameny.cz
Svatba v hotelu Petrovy kameny
Petrovykameny.cz

Kapacita:

  • svatební hostina – 165 hostů
  • ubytování – 135 lůžek s možností přistýlek

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close