Stahovací prádlo na svatbu: ano či ne a jak ho vybírat

Stahovací prádlo pod svatební šaty

Snad každá nevěsta chce být ve svůj den ve svatebních šatech krásná. Může vám k vysněné postavě pomoci stahovací spodní prádlo? Jaké jsou jeho výhody a nevýhody? A jak je vybírat?

Stahovací prádlo pod svatební šaty
Liancarlo.com

Vybrat to pravé spodní prádlo pod svatební šaty je velmi důležité. Vždyť v něm budete celý den, musíte se v něm tedy cítit pohodlně a nesmí být vidět pod šaty. Praktické tipy jsme pro vás shrnuli už dříve, přečtěte si je zde.

Další zajímavosti zjistíte, když si stáhnete náš e-book zdarma plný rad a tipů, jak si zařídit svatbu snů a nezbláznit se z toho. Praktickým pomocníkem nejen při výběru spodního prádla pak bude mobilní aplikace Bride Advisor, ke stažení pro Androidy a iOS také zdarma.

Pokud navíc spodní prádlo pro nevěstu udělá tu laskavost, že jí pomůže zformovat postavu, je to vítaný bonus navíc. Křivky vytvoří push-up podprsenky a kalhotky. Co ale v případě, kdy máte přesně opačný problém a rády byste své tvary naopak zkrotily? Nabízí se stahovací spodní prádlo.

Stahovací spodní prádlo pod svatební šaty
Confetti.ie

Stahovací prádlo má výhody i nevýhody

Mnoho nevěst na stahovací spodní prádlo nedá dopustit, naopak jiné se mu raději vyhnuly. Jaké jsou jeho výhody a nevýhody?

Plusy:

  • Pomůže vám vytvořit dokonalou postavu pod svatební šaty.
  • Obvykle je hladké, takže po něm šaty budou pěkně klouzat, nebudou se krabatit.
  • Podpoří vaše sebevědomí.

Mínusy:

  • Můžete si v něm připadat stísněně a nepohodlně.
  • U některých modelů musíte vyřešit i praktické věci, jako je návštěva WC.
  • Nevhodně vybraná velikost může být kontraproduktivní a vytvořit bochánky, kde normálně nejsou, nebo se nepříjemně rolovat.
Stahovací spodní prádlo pod svatební šaty
Confetti.ie

Jak vybírat stahovací spodní prádlo

Při koupi stahovacího spodního prádla platí více, než u jiného, že je nutné si ho pořádně vyzkoušet.

Mělo by mít stejnou velikost, jakou obvykle nosíte. Nekupujte si menší prádlo. Nejen, že se bude zařezávat a vy byste se v něm cítila příliš stažená. Podle druhu prádla by se vám dokonce mohlo udělat i nevolno. A také může vaši postavu zdeformovat, takže se nakonec nebudete cítit o nic lépe. A pozor, nenechte se na druhou stranu vystrašit tím, že prádlo vypadá malé a odolejte nutkání vzít raději větší.

Stahovací kalhotky pod svatební šaty
Shapermint.com

Zvažte, jaký druh stahovacího prádla potřebujete. Nekupujte si například stahovací overal, pokud potřebujete zkrotit bříško, ale máte hezké pevné poprsí, které chcete ukázat. Nakombinujte z různých dílů kompresi tam, kde je skutečně potřeba, s podporou v partiích, jež zamýšlíte naopak zdůraznit.

Vyberte přiměřenou pevnost. Během svatby se potřebujete hýbat. Budete si nejspíš sedat do auta, pak stát u obřadu a nakonec sedět u svatební hostiny. Příliš pevný materiál by zde mohl být na závadu, stačí střední pevnost.

Pod svatební šaty se strukturou můžete vzít vyztužené prádlo s kosticemi a švy, pod hladké éterické modely jsou lepší bezešvé kousky. Barva je nejvhodnější tělová, případně krémová. Dnes už jsou v nabídce i jemné ozdobné kousky s krajkou.

Stahovací body pod svatební šaty
Pinterest.com

Vybírejte z takových střihů, které budou pod šaty neviditelné – existují košilky a body s holými zády nebo hlubokým výstřihem až na bříško, a dokonce i kalhotky s asymetrickou nohavičkou pro vysoký rozparek.

Stahovací spodní prádlo pod svatební šaty
Confetti.ie
Stahovací prádlo pro nevěstu
Shapermint.com

Praktické rady

Pokud se rozhodnete, že do stahovacího prádla půjdete, máme pro vás pár tipů, jak na to.

  • Jestli ho běžně nenosíte, pořiďte si ho s předstihem a zkuste v něm třeba jeden den fungovat.
  • Vezměte si ho také na zkoušku svatebních šatů.
  • Do ranního harmonogramu v den svatby si přidejte dost času navíc, abyste se do vašeho kousku, co vám může ubrat až dvě velikosti, v poklidu dostala.
  • Aby se prádlo nestahovalo, kvalitní značky mají v kritických místech silikonové pásky. Například kalhotky s vysokým pasem mají mít tyto pásky na horním lemu. Levnější výrobky tuto vychytávku někdy nemají, ale cenou za pár ušetřených korun může být nepohodlí a prádlo narolované v pase.
  • Jak vyřešit návštěvu toalety? Některé modely jsou v rozkroku rozepínací, abyste se nemusela komplet svlékat, což by se mohlo ukázat jako dost složitá operace.
  • Jestli si nejste jistá, že v tomto prádle vydržíte celý den, ponechte si ho do slavnostního oběda a focení. Na následnou party můžete převléknout nejen šaty, ale také prádlo. Vezměte si pak už něco pohodlného a bavte se už naprosto volně.
Stahovací kalhotky pod svatební šaty
Essensedesigns.com

Jaké druhy stahovacího prádla máte na výběr?

Klasikou jsou stahovací a formovací kalhotky. Častou jsou s vysokým pasem pro stažení bříška. Horní lem může sahat až pod okraj podprsenky. Pokud potřebujete zeštíhlit i stehna, pak si vyberte kalhotky s nohavičkami.

Druhou možností, jak vytvarovat dokonalé pozadí do šatů, je stahovací spodnička v podobě sukně.

Pod přiléhavé šaty jsou vhodné košilky, kombiné různé délky, nebo body. Mohou být někdy spojené se stahovací podprsenkou. Košilky či kombiné ale mohou být také vykrojené pod prsa, takže jsou ideální ke kombinování různých druhů prádla podle vašich potřeb.

Stahovací spodní prádlo pod svatební šaty
Essensedesigns.com

Zdroj úvodní fotografie: Shapermint.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close