Najděte si čas na svůj vztah i během plánování svatby

Jak zvládnout svatební přípravy

Čas před svatbou je sice krásný a plný lásky, ale také starostí. Máte toho tolik na organizování, že snadno zapomenete pěstovat vás vztah. Jak přežít plánování svatby bez úhony?

Jak přežít svatební přípravy.

Svatební šaty, dort, květiny, hostina… Hudba k obřadu a k tanci, vysněný fotograf, vkusná svatební zábava… Nekonfliktní zasedací pořádek a barva ubrousků… Koho pozvat a jak slušně vysvětlit tetě Agátě, že na ni nezbylo místo… A jak to vše vecpat do (obvykle) omezeného rozpočtu?

Ačkoliv jste třeba i o svém svatební dni snila od dětství a těšíte se na něj jako na nejkrásnější den svého života, týdny předtím, než nastane, mohou být hektické. Nezapomeňte ale pod tíhou všech těch příprav na to, proč to všechno děláte.

Podívejte se na věci s odstupem a stále udržujte oheň své romance. Máme pár tipů, jak nenechat předsvatební stres, aby naboural vaše štěstí.

Jděte na rande

I když máte málo času, vyhraďte si pravidelné večery ve dvou. Jděte na večeři, zatancujte si. Udělejte si filmový maraton nebo si napusťte vanu plnou voňavé pěny, osvětlete koupelnu svíčkami a užijte si kouzelné chvíle ve dvou. Zkrátka, chovejte se jako v začátcích vztahu, projevujte si lásku a pokuste se strávit aspoň jednou za čas večer bez myšlenek na svatební šílenství.

Zapojte ho do příprav

Pro nastávajícího ženicha může být těžké, že na něho najednou nemáte tolik čas a místo toho řešíte ty ubrousky, co nesmí chybět na svatebním playlistu a jaký bude předkrm. I když muži obvykle o svatbě nepřemýšlejí zdaleka tak dlouho jako řada žen, je to i jeho velký den. Měl by mít proto v jeho přípravách slovo. A ačkoliv možná nerozliší lososovou, meruňkovou a korálovou, takže barvu dekorací mu nesvěříte, může vybrat hudbu, objednat fotografa nebo s vámi probrat svatební menu.

Naplánujte si oddech

Víme, že svou svatbou doslova žijete. Ale nenechte tuto událost, aby ovládla celé vaše bytí. Dobře plánujte. Nechte si během dne místo i na jiné činnosti a jiná témata. Vyhraďte si čas na cvičení, poslech hudby nebo cokoliv, co vás baví. Vídejte se s přáteli.

Svěřte část starostí profesionálům. Najměte si svatební koordinátorku nebo využijte třeba jen jednorázovou konzultaci. Na internetu jich najdete spousty. Například:

Můžete si se svým nastávajícím dokonce vyhradit, že vybraný den v týdnu bude svatba „zakázané“ téma.

Aby se vám lépe plánovalo, prostudujte si SvatebníBlog.cz, najdete u nás mnoho vychytávek, které vám usnadní rozhodování a výběr a plánování tak zjednoduší.

Vyjeďte si na víkend

V rámci svatebního oddechu si udělejte romantický víkend. Ať pojedete do přírody, za kulturou nebo na wellness, pomůže vám to vyčistit hlavu a uvidět věci s odstupem.

Jak přežít svatební přípravy.

Neřešte maličkosti

Jestli už spolu bydlíte, romantiku vedle předsvatebního stresu nabourává také běžný život. V tomto vypjatém období ale není prostor na žabomyší spory, jako kdo nevynesl odpadky a neumyl nádobí. Snažte se každodenní maličkosti řešit za pochodu, ale bez stresu a hádek.

Jestli vám to pomůže ke klidu, vedle kalendáře svatebních příprav si na ledničku pověste také rozpis domácích prací.

Berte s nadhledem i samotnou svatbu, i když je to těžké. Jsou věci, z nichž se nestřílí. Pozor, ať se z vás nestane svatební fúrie.

Bavte se o něčem jiném než o svatbě

Nezapomínejte, že jste se dali dohromady kvůli společným zájmům, stejnému smyslu pro humor a dalším věcem. Bavte se o tom, co máte společné, pěstujte společné koníčky nebo zkuste i něco nového. Od svatebního šílenství se tak snadněji odpojíte a navíc vás to může ještě více sblížit.

Oslavujte

Jistě, svatba je momentálně mezi vašimi událostmi na prvním místě. Nezapomínejte proto ale oslavovat jiné drobné úspěchy. Ať už se jedná po povýšení v práci, nalezení těch pravých svatebních šatů, super výhodné letenky na víkend, narozeniny nebo výročí vaší první společné dovolené. Najděte si čas aspoň na pusu a sklenku prosecca.

Užívejte si to

Bez ohledu na to, jak moc věcí na vaše seznamu ještě nemá zelenou fajfku, zkuste si chvíle svatebních příprav opravdu užívat. Kdy jindy budete mít příležitost bez výčitek svědomí ochutnat tolik svatebních dortů, vyzkoušet tolik nádherných šatů a šperků, nechat se hýčkat od vizážistek?

Udělejte si s kamarádkami dámskou jízdu po svatebních půjčovnách, nakupte a prolistujte všechny svatební časopisy, sjeďte všechny filmy se svatební tematikou. Sněte se svým milým o tom, jaký ten den asi nakonec bude, bavte se o tom, co by si kdo z vás přál, choďte ruku v ruce na svatební veletrhy.

A při tom všem mějte pořád na paměti, že svatba je jen jeden den, ale vy dva spolu plánujete prožít celý život.

Jak přežít svatební přípravy.

Zdroj fotografií: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close