Svatební lounge. Místo pro relaxaci může být také stylové

Relaxační zóna na svatbě

Svatební den je krásný, ale náročný, pořád nějaké pobíhání a popocházení. Nabídněte svým hostům místo, kde dají odpočinout uchozeným nebo utancovaným nohám. Máme tipy, jak zařídit koutek pro relaxaci.

Relaxační zóna na svatbě
Designer8.com

Pokud jste už na nějaké svatbě byli, určitě jste ocenili, když jste si během svatebního plesání mohli někde na chvíli sednout, pohodlně se opřít a se sklenkou v ruce si chvíli jen tak povídat s přáteli. Jistě, v mnoha případech je tu židle u stolu, kde jste obědvali, ale takové místo nemusí být nejpohodlnější nebo nemá tu pravou atmosféru. Zkrátka, chill zóna se hodí.

Pro fanoušky designu se tady navíc otevírá možnost dalšího dekorování a vybavování. A právě proto tu máme také náš článek. Podívejte se s námi, jak se dá takové místo nápaditě zařídit. Vytvořte uprostřed veselí jedinečný ostrov klidu a pohody kontrastující se svatebním stylem, nebo naopak dolaďte i tento koutek do vzhledu a barev vašeho dne. Buďte klasičtí, nebo originální. Ale ukažte hostům, že vám záleží na jejich pohodlí.

Co můžete v relaxační zóně využít:

  • pohodlný nábytek – křesla, sofa, pohovky, miniaturní odkládací stolky
  • polštáře a sedáky
  • koberečky a přehozy
  • textilie – závěsy, drapérie, plachty, baldachýny
  • slunečníky
  • náladové osvětlení – lampy, světelné řetězy
  • květiny a zeleň
  • stylové dekorace v duchu vaší svatby

Okouzlující relaxační místa pro vaši inspiraci

1. Luxusní

Hebká sametová křesílka, exkluzivní kožená pohovka, skleněné stolky, zlaté dekorace. Křišťálové lustry nebo lampičky a měkké koberce doladí tento luxusní lounge k dokonalosti.

Prostor, který dýchá elegancí a stylem, můžete zřídit pod střechou stejně jako pod širým nebem. I když v tomto případě se vám bude hodit třeba nějaký pěkný baldachýn.

Svatební relax zóna
Theknot.com
Svatební lounge
Theknot.com

2. Boho

Bohémský salonek vytvoříte velmi snadno, když využijte veškeré drobnosti, které ve vás vyvolávají uvolněné a romantické pocity. Tkané koberečky, barevné polštářky, pampová tráva, lapače snů, pírka, zrcátka, korálky, macramé dekorace. Zapojte přírodniny nebo etnické doplňky. Chybět by neměla přírodní zeleň a především drobné osvětlení.

Vyvarujte se všeho, co působí uměle a falešně. Zřejmě vás oslovuje také eko přístup, takže udržitelné dekorace jsou pro vás samozřejmostí.

Boho svatební salonek
Thetruebride.com / Theknot.com / Greenweddingshoes.com

S boho koutkem nebo rovnou celou svatbou navíc trefíte vždy do černého. Bohémský styl je totiž v kurzu prakticky neustále, i když s drobnými modifikacemi. Letos tak například v podobě elegantnějšího a sofistikovanějšího moho – modern boho„.

Svatební chill zóna
Theknot.com

3. Moderní minimalismus

Hladké linie, minimum detailů, čisté barvy. Geometrie, kov a sklo. Textury. Jediný sofistikovaný akcent v podobě čerstvých květin nebo třeba designového svícnu. To vše se vejde pod pojem moderní minimalismus. Pokud se necítíte dobře v obklopení lapačů prachu, jděte cestou jednoduchosti.

Svatební relax zóna
Theknot.com / Bridalguide.com
Svatební relaxační zóna
Stylemepretty.com / Theknot.com

4. V zajetí zeleně

Pro milovníky přírody není nic lepšího, než jako hlavní dekoraci odpočinkového místa zvolit spoustu zeleně. Větvičky, listy, květiny, zelené stěny. Pokud máte svatbu venku, zapojte i lokální zeleň v podobě stromů, keřů a zeleného pažitu.

Svatební relaxační koutek
Marthastewart.com / foto Rachel Solomon
Svatební relaxační koutek
Theknot.com

5. Vintage

Je vaším porcelánovým šálkem čaje obdiv ke starým zlatým časům? Jděte do vintage stylu! Ten zahrnuje cokoliv, co je vašemu srdci blízké – od obyčejného stolku z bazaru, přes geometrický styl 60. let, až po opulentní meziválečný luxus. Nebo vás zlákal styl Alfonse Muchy? Cesta do minulosti nemusí ale zdaleka končit 20. stoletím – takový Ludvík XIV. má také co nabídnout.

Svatební chill zóna vintage
Bridalguide.com
Svatební chill zóna vintage
Theknot.com
Svatební chill zóna vintage
Brides.com

7. Při zemi

Uvolněně a vesele se budete cítit, když nachystáte piknikovací deky, polštářky a nízké stolečky. Je to trochu orientální, trochu nekonvenční a hodně příjemné. V létě se můžete rovnou natáhnout a dopřát si klidně i šlofíka.

Před spalujícím sluníčkem se můžete chránit slunečníky nebo velkými party stany.

Svatební piknikové relax místo
Theknot.com / Pinterest.com

8. Plážová pohoda

Chcete-li se cítit jako na dovolené? Máte svatbu na břehu rybníka či u bazénu nebo dokonce vyrážíte někam na pláž? S prázdninovou náladou se dá dokonale relaxovat v plážových lehátkách!

Tip: Zkombinujte lehátka s klasickým nábytkem nebo taburety. Potěšíte tím i hosty, kterým by se z lehátek hůře zvedalo.

Svatební chill zóna
Thisivyhouse.tumblr.com / Casatreschic.blogspot.com

9. Kreativní

Obyčejnost vás neláká? Jděte naprosto originální cestou. Místa pro relaxaci se dají pojmout skutečně nápaditě.

Houpačka. Svatba na zahradě či v sadu nabízí mnoho míst, kam připevnit romantickou houpačku. Vraťte se do děství a pobavte se!

Svatební houpačka
Bridalguide.com

Houpací síť. Stylový je relax v houpací síti. Zvolte klasickou hamaku nebo nabídněte neokoukaný háčkovaný kousek.

Houpací síť na svatbě.
Marthastewart.com, foto Jillian Mitchell Photography / Theknot.com

Teepee. Vylaďte si své pohodlné místečko v indiánském týpí. Najdete tam úkryt před sluncem i dešťovými kapkami.

Svatební teepee.
Bridalguide.com

Kostka. Jeden větší kus čalouněného nábytku, ať už kruhový nebo třeba kostka, nezabere nijak moc místa, zato je velice pohodlný.

Svatební lounge
Marthastewart.com, foto Adi from Axioo Bali

Zdroj úvodní fotografie: Thewstudio.co.uk

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close