Svatební trendy: MOHO svatba je to pravé pro moderní romantičky

MOHO svatba, moderní boho styl

Víte, co se skrývá za zkratkou MOHO svatba a jak taková záležitost vypadá? Jeden z velkých svatebních trendů v zahraničí inovuje bohémskou tematiku. Seznamte se s modern boho stylem!

Greenweddingshoes.com, foto Rachel Takes Pictures

Pokud jste si mysleli, že boho svatby jsou za zenitem, tak právě styl, kterým se v tomto článku zabýváme, vás vyvede z omylu. Zkratka MOHO vznikla ze slov MOdern a boHO! Bohémské svatby jsou tedy stále zde, jen ještě lepší, romantičtější a kouzelnější.

Weddingchicks.com, foto Luke Fotoliv

MOHO vs. boho

Bohémské, tedy uvolněné a neformální svatby zaměřené na design, jsou oblíbené i v Česku. Je pro ně typický důraz na vytvoření pohodového, odpočinkového zážitku a soulad s přírodou. Přírodní materiály, textury, dekorace jako peří, macramé krajka, ratan, pampová tráva a velké množství zeleně a květin jsou hlavními motivy. Stejně jako neformální styling snoubenců.

A co do tohoto vyladěného pojetí přináší MOHO? Je to především výraznější barevnost a dotek moderního luxusu ve spojení s elegancí.

Hitem MOHO svateb je záplava pampové trávy a sušené květiny – což nahrává principu udržitelnosti, který je pro boho nevěsty a ženichy velmi důležitý. Barevné akcenty vnášejí výrazné, nepřehlédnutelné květy.

MOHO svatba, moderní boho styl, svatební trendy
Greenweddingshoes.com, foto Rachel Takes Pictures
Noivaansiosa.com.br

Pro moderní boho svatbu prostě musíte mít jasné barvy. V kurzu jsou zářivé syté odstíny, jako jako je švestková či bobulová, šafránová, sytě růžová, skořicová, ale i jemně zářící pastelové tóny typu blankytné, mint nebo světle růžové. Krásně se snoubí s přírodní zelení i s odstíny sušených travin a dřevin.

Svatba v MOHO styli, mentolová svatba
Greenweddingshoes.com, foto Rachel Takes Pictures

Zaměřeno na styl a dekorace

MOHO svatby jsou zpravidla menší, intimnější události, které snoubencům umožní vynaložit více financí na dekor, drobnosti, květinovou výzdobu a veškeré možné detaily pro pohodlí jejich hostů.

Obvyklé jsou různorodé drobné dekorace, ale i stylové nábytkové solitéry, třeba sametová křesílka, elegantní sekretáře, ratanová sofátka. K nim pak nezbytné koberečky, polštářky. Vše pro pohodlí a estetický dojem. Pocit útulnosti a tepla vyvolávají všudypřítomná světýlka.

MoHo svatba, svatební trendy, křesílka na svatbu
Weddingchicks.com, foto Luke Fotoliv
MOHO styl svatby, moderní boho styl
Stylemepretty.com

Investice do vybavení přitom nemusí být závratná. Unikátní nábytek si totiž můžete nejen koupit, ale i pronajmout, stejně jako speciální svatební sady osvětlení. Dodavatele těchto dekorací najdete v mobilní aplikaci Bride Advisor. Je ke stažení právě teď a zdarma.

Svatební tabuli pak vyzdobte kombinací zlatých příborů, křišťálu, přírodnin a čistých elegantních drobností. Servírujte chutné a moderní pokrmy s nápaditou, ale nepřeplácanou úpravou na talíři. Hodí se i drobné pochoutky na lžičku.

Svatební trendy, MoHo svatební styl
Tacariweddings.com
MOHO svatba
Weddingchicks.com, foto Luke Fotoliv

Pro novomanžele je nutná hlavně pohoda

Jak vypadá taková MOHO nevěsta? Její svatební šaty jsou romantické a klasické, ale osvěžuje je vždy nějaký vysoce módní detail, který hostům vezme dech, jako jsou třeba holá záda či krajka tvořící efekt tetování. Zároveň se však klade důraz na pohodlí, nositelnost a ideálně také ekologický přístup při tvorbě šatů.

Nevěsta, svatební šaty ve stylu MOHO, modern boho nevěsta
Greenweddingshoes.com, foto Rachel Takes Pictures

Chybět nesmí individualizovaná velká kytice, často s už zmíněnou pampovou trávou nebo sušenými květinami.

Moderní boho svatební kytice
Weddingchicks.com, foto Luke Fotoliv

Protože je moderní boho nevěsta spojená s přírodou i svou vlastní podstatou, často má uvolněný účes, jako je jednoduchý uzel se splývajícími prameny nebo zapletený cop.

MOHO nevěsta, svatební účes pro boho nevěstu, svatební cop
Grennweddingshoes.com / Bridesofaustin.com
MoHo svatba, moderní boho nevěsta, účes pro nevěstu, sušená svatební kytice
Tacariweddings.com

Ženich je oproti dřívějším dobám elegantnější, má výraznější sako i kravatu či motýlka. Obleky jsou méně svazující než v předchozích letech – vytvářejí štíhlou siluetu, ale nejsou těsně na tělo. Do karet MOHO ženichovi hraje letošní trend barevných či dokonce vzorovaných sak, košilí a doplňků i výrazné květinové korsáže.

MOH ženich, moderní boho styl
Weddingchicks.com, foto Luke Fotoliv
MOHO svatba, ženich v boho stylu
Shelly Anderson Photography

Zkrátka, pokud se vám líbí uvolněnost boho stylu, ale současně prahnete ve svůj velký den po doteku luxusu a sofistikované elegance, MOHO je právě pro vás!

Greenweddingshoes.com, foto Rachel Takes Pictures

Zdroj úvodní fotografie: Weddingchicks.com, foto Luke Fotoliv

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close