Jaké korsáže pro ženichy budou módní v roce 2021

korsáž pro ženicha 2021

Korsáž, neboli kytička do klopy, je jedním z mála doplňků, kterými může ženich vyjádřit svatební motiv a sladit se s nevěstou. Jaké budu frčet v letošní sezóně?

Kytička do klopy ženicha
Pixabay.com

Korsáž je pro ženicha nejen ozdobou, ale poslouží i jako ukazatel, kdo je hlavní postavou dne, například pro organizátory a personál, kteří svatebčany neznají. Pomůže také sjednotit styling snoubenců-novomanželů.

Stejně jako obleky, kravaty nebo boty, i tyto kytičky do klopy podléhají módním trendům, i když ty se, na rozdíl od dámské módy, mění pomaleji.

Zapátrali jsme, jaké novinky mohou ženichové letos očekávat.

Trendy korsáže pro letošní rok

Barvy. Korsáž má ladit ke svatební kytici nevěsty, to stále platí. Ale zatímco tradičně se vybral obvykle jeden hlavní barevný tón, letos můžete kombinovat a využít klidně všechny odstíny, které ponese v kytici nevěsta.

Trendy pro ženichy 2021
Generationtux.com

Personalizace. Je tradicí, že zdobenou voničku mají také tatínkové a svědci, popřípadě mládenci doprovázející ženicha. Obvykle mají všichni významní mužští účastníci svatby korsáž podobnou jako ženich, jen o něco jednodušší. Letos ale můžete popustit uzdu kreativitě a nechat navázat kytičku pro každého jinou. Může je spojovat například stejné téma nebo barva, ale provedení bude každému upraveno na míru.

Kytička do klopy pro ženicha
Pinterest.com

Zeleň. Listy a traviny, a to jak čerstvé, tak i sušené, budou dalším výrazným směrem, kterým se letos korsáže pohnou.

Korsáže 2021
Stylemepretty.com

Struktura a vícevrstevnatost. Letošní korsáže tvoří několik vrstev kombinujících zeleň i květy. Můžete si pohrát s odlišnými texturami jednotlivých přírodnin.

Korsáž pro ženicha 2021
Generationtux.com
kytička do klopy pro ženicha
Lovemydress.net

Design do šířky. Letošní korsáže se roztahují do šířky, květ může být masivnější a bohatěji zdoben, tím jsou také výraznější. Variací, která je možná odpovědí na nevhodné nošení korsáže v kapsičce saka, je ozdobení právě této kapsičky květinovým lemem.

Kytička do klopy na svatbu
Generationtux.com
Doplňky pro ženicha
Littlewhitebooks.co.uk

Stuhy. Oblíbeným prvkem doplňujícím design korsáží bude stuha ovíjející stonky. Je to snadný nástroj, jak doplnit nebo podtrhnout barevnou paletu korsáže a celkově květinové výzdoby.

Korsáž na svatbu 2021
Favorsandflowers.com
Kytička do klopy
Save-on-crafts.com

Lesní plody. Sezónním korsážím budou vévodit odpovídající komponenty, jako jsou právě lesní plody či další přírodniny.

Korsáž pro ženicha
Generationtux.com

Ne-rostlinné doplňky. Už dlouho do světa kytiček do klopy pronikají doplňky z jiných materiálů. Ať už se jedná o sušené přírodniny, textilní květy, vlnu, peříčka nebo třeba stočené drátky.

Kytičky do klopy pro ženichy
Ruffledblog.com / Etsy.com / Akikofloral.com / Bellethemagazine.com
Korsáž pro ženicha 2021
Saphireeventgroup.com

Další vhodné doplňky

Vyberte si ke korsáži ladící kapesníček do kapsičky saka. Letos se nosí, a to nejen v bílé a jednobarevné, ale klidně i v květovaném či jinak vzorovaném designu.

Pokud svatební téma neakcentujete v kytičce, můžete ji doplnit odpovídající sponou do kravaty, což je další velký návrat letošní sezóny.

Barevnost pak dále podtrhne kravata nebo motýlek, které letos mohou zdobit i výrazné vzory.

Korsáž, motýlek a kapesníček - ženich 2021
Lovemydress.net

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close