15 ohromujících sukulentních svatebních dortů

svatební dort se sukulenty

Zdobení svatebního dortu čerstvými květinami vytváří přirozeně krásný a romantický svatební vzhled. Ale co byste řekli na sukulenty? Přidání nečekané podoby zeleně zajistí moderní a elegantní svatební nádech.

Svatební dorty se sukulenty
Wilton.com

Ať už se jedná o chic atmosféru inspirovanou přírodou nebo o boho styl, ozdobením svatebního dortu motivem sukulentů dosáhnete moderní dokonalosti. Navíc existuje spousta možností, jak spárovat trendy sukulenty s jakýmkoli tématem nebo stylem svatby. Nahý dort s popraškém zlatých lístků ozdobený čerstvými sukulenty nadchne každého hosta. Ale i při elegantní formální svatbě s mramorovaným fondánovým dortem dekorativní sukulenty ze speciální jedlé gumové pasty určitě zazáří.

Sukulentních rostlin je velké množství. Klasické odrůdy sukulentů v květináčích, jako jsou tlustice či netřesky, doplňuje aloe vera a agáve. Přidejte k nim všechny odrůdy kaktusů a máte dokonalý subtropický základ pro zdobení. Sukulenty a kaktusy lze do designu dortu zakomponovat mnoha způsoby, vše v závislosti na stylu a kreativitě. 

S čím sukulenty kombinovat? Můžete je podpořit doplňkovou paletou barev, jako je kouřově modrá, šedá a zelená, spolu s jemnou fialovou nebo růžovou. Pěkně se budou vyjímat v sousedství kvetoucích květin. Sukulenty krásně doplňují zahradní růže, pivoňky a fialový bodlák.

Kovové doplňky a barvy

Jen pár sukulentů spolu s detailem zlatých listů na dortu s výraznou texturou vytváří nádherný, boho elegancí inspirovaný vzhled.

Držte se jednoduchosti

Minimalismus dá sukulentům vyniknout jednoduchým a krásným způsobem. Tento třípatrový dort zdobí rostliny z gumové pasty na dvou strategických místech.

Ručně malované detaily

Kdo říká, že dort zdobený sukulenty musí být zaměřen výhradně na zelené odstíny? Zazáří také korálová doplňková barva s ručně malovaným designem na „plátně“ fondánu vedle skutečných květů.

Spojte sukulenty s volány

svatební dort sukulenty
Foto: SHELBY LEE PHOTOGRAPHY

Sukulenty nemusí být vyhrazeny jen pro jarní nebo letní svatby. Jednoduchý texturovaný volánový dort spojený s několika hezkými sukulenty může být dokonalým měkkým řešením i pro zimní svatbu .

Podpořte dort cupcaky se sukulenty

Sukulentní téma nemusí nést jen samotný svatební dort. Zdůrazněte motiv tím, že ho přidáte také na cupcaky či další drobné cukroví.

Přidejte tisk

Jedlý papír je dokonalý způsob, jak doladit styl vašeho svatebního dortu. Kouzlete s motivy a vytvořte originál, na který dlouhá léta nikdo nezapomene.

Dotek luxusu

Kombinování sukulentů s dalšími travinami je skvělý způsob, jak dosáhnout nevšedního vzhledu. Milujeme způsob, jakým tento dort spojuje řadu přírodních odstínů a vytváří tak nádhernou paletu. Doplnit jej můžete cukrovými třpytivými barvami pro skutečně luxusní vzhled.

Plážový vzhled

Ano, i když plánujete plážovou svatbu, sukulenty mohou být perfektním doplňkem! Vyveďte je v jemné mátové paletě barev. Ručně vyráběné mušle a hvězdice vyrobené z gumové pasty nebo fondánu podtrhnou přímořskou atmosféru.

Slaďte sukulenty s ovocem

Pár sem tam rozmístěných sukulentů vám může dobře posloužit jako vtipný detail pro pozorné hosty, zvláště pokud design dortu obsahuje spoustu dalších dekorativních a chuťových prvků. Tento pětipatrový dort vypadá díky karamelové polevě a spoustě ovoce velmi rustikálně.

Metalická poleva

Několik kaktusů na vrcholu dortu je krásnou tečkou i samo o sobě, ale přidání lesklé polevy v metalickém odstínu pozdvihnete dort na zcela novou úroveň. Barva růžového zlata váš dort doslova rozzáří.

Citrusy

Sukulenty nemusí být hlavním designem na dortu. Působí efektně, i když jsou tam zakomponovány v menším množství nebo jako ojedinělý akcent. Letní fresh citrusový dekor je se sukulenty v dokonalé harmonii pro letní svatbu.

Čokoládová poleva

Přidání čokoládové polevy je jedním z nejlepších způsobů, jak ozdobit hladký dort a přidat mu trochu kontrastu. Jemná zeleň sukulentu na čokoládě krásně vynikne.

Zvýrazněte jednu úroveň

Přidání jednoho výrazněji barevného stupně k jinak světlému dortu zcela pozvedne vzhled květů a zeleně na dortu. Jednoduchý rustikální styl na tomto třípatrovém dortu osvěžuje střední vrstva, která přitahuje oči díky ohromujícímu betonovému designu.

Kaktusově zelená

Tento zelenobíly dort je dokonalým příkladem toho, že z cukru lze vyrobit skutečně dokonalé detaily. Ručně modelované sukulenty nejen ohromují realistickým vzhledem, ale jsou také naprosto všechny jedlé. V kombinaci se základní bílou barvou polevy vypadají velmi svěže a optimisticky.

Tropické téma

Přidání několika sukulentů může být dokonalým způsobem, jak sjednotit tropické téma. Ručně malované svěží detaily a jasně barevné, výrazné květy doplňují sukulenty, které celou barevnou jásavost mírně uzemňují.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close