Vystrojte si veselku v originálních barvách léta

Letní svatební barvy

Svatba v létě je plná pohody, sluníčka a zábavy pod širou oblohou. K tomu se přirozeně vážou barevné kombinace, které vyvolávají právě tento uvolněný, příjemný pocit. Inspirujte se moderními paletami pro atmosféru letní romantiky.

Letní svatební barvy
Unsplash.com

Vybrat si barevnost svatby není jen tak. Musí to být odstíny, které jsou vám sympatické, hodí se ke slavnostní události, jakou uzavření manželství je, dají se dobře nakombinovat a seženete v nich doplňky, květiny a dekorace. Souvisí s tématem a hodí se k lokaci svatby. A také by mohly vyjadřovat atmosféru ročního období, v němž se veselka odehrává. Že je toho moc? S trochou rozvahy a po načerpání dostatku inspirace jistě vyberete dobře. Podívejte se například na Pinterest a samozřejmě důkladně prostudujte všechny barevné palety na SvatebnímBlogu.cz – a že jich je. Potom si můžete s klidem troufnout i na originální kombinace.

Čemu se při výběru svatebních barev vyhnout?

  • Přeplácanosti: Raději volte barev méně než více. Jedním až dvěma tóny nic nezkazíte, maximum pro snadné kombinování jsou čtyři barvy.
  • Roztříštěnosti: Barvy se musí vzájemně doplňovat a dobře se kombinovat, aby vytvořily harmonickou, ladící kompozici.
  • Nepraktičnosti: Než vyberete, zvažte, jestli se doplňky v tomto odstínu snadno ušpiní, jak moc dekorací je v něm dostupných, jak bude barva vypadat na fotkách nebo v umělém osvětlení.

Viva Magenta

Letní svatební barvy, viva magenta
Weddingforward.com / Shaadiwish.com / Lapisdenoiva.com / Emberandstoneevents.com / Weddingforward.com / 100layercake.com

Barva roku 2023 podle Pantone institutu je svěží, šťavnatá, zářivá a optimistická, jako letní plody. Je plná radosti a akce, jen jen se rozletět do nového života. Vyberte si ji jako jedinou, nebo ji spárujte s bílou, něžně růžovou, černou, listově zelenou či zlatou a uvidíte, jak se její kouzlo plně rozvine.

Námořnická, bílá, zlatá

Svatební barvy v létě, svatební paleta námořnická, bílá, zlatá
Kjandco.ca / Jessicafreyphotographyblog.com / Weddingforward.com / Ruffledblog.com / Inkandpressco.com / Wedding-venues.co.uk

Chladivý vánek vnese do žhavého letního dne každá kombinace s modrou. Přídech elegance pak s jistotou zajistí modrá v námořnických temných odstínech ve spojení se zářivě bílou a slavnostní zlatou. Hodí se pro klasické šik svatby v hotelu a restauraci, ale také k přímořskému tématu.

Černobílá

Letní svatební barvy, černobílá svatba
Elegantweddinginvites. com / Weddingforward.com / Yonderdesign.com / Marthastewartweddings.com / Weddingforward.com / Amberandmuse.com

Vysoce stylová a elegantní je černobílá dvojice, která doslova dýchá slavnostní vznešeností. V létě mezi záplavou rozličných barev rozhodně vynikne svou čistotou. Vysoký kontrast svádí k rovným, geometrickým liniím a minimalismu. Sežeňte černé talíře, vylaďte drobné doplňky, například náušnice s černými kameny, do ruky popadněte černobílé anemonky a na focení nezapomeňte černé brýle ve stylu Audrey Hepburn.

Růžová, chrpová, lila

Svatební barvy na léto, svatební barevná paleta růžová, chrpová, lila
100layercake.com / Mrstobe.com / Ruffledblog.com / Crosscreekranchfl.com / Stylemepretty. com / Dessy.com

V letní inspiraci nesmí chybět ani něžná pastelová paleta, která připomene opojně vonící květy, pomalu blednoucí v nesmlouvavém slunci. Jemná růžová, chrpově modrá a tlumená lila se k sobě skvěle hodí a vnášejí živý, nový tón do osvědčeného základu v růžové, fialové i modré.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close