Pastelové barvy svými jemnými vibracemi rozjasní vaši svatbu

Pastelová svatba

Hledáte barevnou inspiraci na svou svatbu? Co byste řekli na něžné pastelové barvy? Dodají vaší svatební stylizaci nevinnost, jemnost a romantiku. Podívejte se.

Pastelová svatba
Wohhwedding.com

Pastelové barvy jsou velmi jemné, světloučké odstíny, které obsahují velký podíl bílé. Proto mohou působit lehce vybledle, vyšisovaně. Ale také něžně, sladce a romanticky. Pro svatbu se proto velmi dobře hodí, protože to je sama o sobě obvykle romantická a sladká záležitost.

Abyste se v té záplavě sladkosti neutopili, je vhodné pastelové barvy kombinovat s dalšími odstíny. Perfektně se doplňují s bílou, šedou či s barvou přírodního dřeva. Zajímavý kontrast můžete vytvořit, když k jemným pastelům přidáte tu a tam akcent černé nebo méně tvrdé antracitové. Naprosto nedostižné je pak spojení se zlatem, mědí či růžovým zlatem.

K nejoblíbenějším pastelovým odstínům patří jemně růžová, bledě modrá, zelenkavá, broskvová, mint, zastřená žlutá či lila. Vyberte si jednu z nich jako dominantní tón své svatby – hledejte inspiraci třeba pro pudrově růžovou svatbu nebo světle modrou svatbu. Anebo všechny barvičky spojte do pastelové duhy.

Pastelové barvy se obzvlášť hodí pro svěží jarní či zasněné letní svatby, zatímco podzimu sluší spíš zemité tóny a zima vynikne v sytých odstínech. To ale nikomu nebrání vystrojit si pastelovou veselku třeba v lednu!

Odstartujte to pozvánkami

Svatební oznámení a pozvánky na hostinu jsou tím prvním, co svatebčanům napoví, v jakém duchu se vaše veselka ponese. Pokud to chcete mít komplet, věnujte jim svou pozornost a vylaďte je spolu s vaším vybraným grafikem do pastelova. Je hezké, když se ve stejném duchu potom nesou i další tiskoviny, jako jsou jmenovky, svatební program a podobně.

Pastelová svatba
Zazzle.com / Bellethemagazine.com / Stylemepretty.com
Pastelová svatba
Etsy.com

Nemáte zatím představu, koho pro svatební oznámení oslovíte? Podívejte se do aplikace Bride Advisor, kde najdete kontakty na zajímavé profesionály ve svatební oblasti. Pomůže vám také celou svatbu naplánovat a ukočíruje váš rozpočet. A to vše kdykoli a kdekoli ve vašem mobilu.

Květiny, kam se podíváš

Pastelové barvy jsou úžasné pro floristky. Najdete tolik překrásných pastelových květinových kombinací! Jemné barvičky jsou pro mnoho květin přirozené a navzájem k sobě krásně ladí.

Pastelová svatba
Stylemepretty.com

Kytky se u pastelové svatby mohou stát středobodem vaší koncepce. Poslouží jako výzdoba pro obřad, centrální aranžmá na svatební stůl a nezbytně i jako dekorace pro nevěstu – od svatební kytice pro věneček ve vlasech. Jemňoučké pastelové svatební kytice jsou letos velkým trendem.

Pastelová svatba
Lingsmoment.com / Wedluxe.com / Stylemepretty.com / Inspiredbythis.com
Pastelová svatba
Marthastewartweddings.com / Magnoliarouge.com / Stylemepretty.com

Vyzdobte místo obřadu

Protože svatební slavobrány a slavnostní oblouky jsou stále populární, nabízí se spousta možností, jak dějiště svatebního obřadu vyzdobit podle vašich představ. Využijte kouzlo květin nebo barevných textilií.

Pastelová svatba
Weddingforward.com / Hochzeitskiste.info / Brontebride.com
Pastelová svatba
Myweddingflorist.fr

Pastelová svatební hostina

Pastelové barvy na svatební tabuli vnesete mnoha způsoby. Od ubrusů, ubrousků a jmenovek, přes svíčky a květiny, až po tónované nádobí. V kombinaci se zlatou dosáhnete velmi elegantního vzhledu.

Pastelová svatba
Weddingchicks.com / Stylemepretty.com / Bespoke-bride.com
Pastelová svatba
Lovemydress.net
Pastelová svatba
Stylemepretty.com

Buďte detailisté a nabídněte také pastelově laděné drinky a občerstvení!

Pastelová svatba
Stylemepretty.com / Karaspartyideas.com

Sladkosti jako nakreslené pastelkami

Na svatbě samozřejmě nesmí chybět svatební dort a sladký bar. Podobně jako floristé, také cukráři jistě zaplesají, když jim řeknete svou představu. Nádherně jemné pastelové svatební dorty oslní každého!

Pastelová svatba
Simplyalpa.co.uk / Modwedding.com
Pastelová svatba
Whimsicalwonderlandweddings.com / Stylemepretty.com
Pastelová svatba
Fabmood.com

Ale nesmíme opomenout ani další sladkosti, které otevírají brány představivosti cukrářských mistrů. A nemusí jít jen o něžné makronky, které se pro pastelovou barevnost přímo nabízejí. Budete překvapeni, jakou jemnost dodá pastelově laděná poleva zemitým donutům.

Pastelová svatba
Weheartit.com / Rockmywedding.co.uk / Hochzeitskiste.info

Nevěsta, ženich a další účastníci svatby v pastelovém ladění

Nevěsta jistě využije záplavu pastelových doplňků, od náušnic, přes svetřík či pléd pro chladné večery, až po barevné střevíčky. Do vlasů si může vetknout barevnou korunku nebo textilní i živé květiny. Vše už jen podtrhne jemná svatební kytice.

Pastelová svatba
Stylemepretty.com
Pastelová svatba
Stylemepretty.com
Pastelová svatba
Onefabday.com

A proč by nemohla mít rovnou pastelově laděné svatební šaty? Pokud netrváte na sněhobílé, aspoň je vyzkoušejte.

Pastelová svatba
Heyweddinglady.com

Pro ženicha je základem oblek. Béžový, pudrově modrý nebo třeba mentolový bude vypadat luxusně. Jestli ale nebude chtít být celý v jemných odstínech, navrhněte mu středně modrý oblek a pastelové doplňky, jako je kravata a kapesníček. Další možností je pastelově laděná košile k neutrálnímu obleku. Zapomenout nesmíme ani na kytičku do klopy, která obvykle ladí s kyticí nevěsty.

Pastelová svatba
Whimsicalwonderlandweddings.com / Oliviamorganphotography.com / Us.asos.com
Pastelová svatba
Rockmywedding.co.uk

Do pastelových tónů se mohou sladit také družičky, svědkové a svědkyně nebo vaši rodiče. Jak se s nimi domluvíte, to už bude záležet na vás.

Pastelová svatba
Projectwedding.com

Detaily a drobnosti

Svatební dekor, to je také celá řada roztomilých drobností, keré vyzdobí místo, kde budete prožívat svůj nádherný velký den. Mohou to být vázičky, svíčky nebo i nafukovací balónky. Pohodlí hostů pak zajistí pastelově barevné vějíře nebo barevné žabky na přezutí a hřejivé plédy pro chladnější večer.

Pastelová svatba
Reciclaredecorar.com
Pastelová svatba
Theperfectpalette.com
Pastelová svatba
Onethousandwords.co.uk

Tip: Pořiďte si dekorace a pozadí do fotokoutku stylově v barevném ladění vaší svatby.

Pastelová svatba
Bridalmusings.com

Patříte k nežným, romantickým duším, které touží po zasněné svatbě plné lásky a nadějí? Pak jsou pastelové barvy tím pravým pro vás.

Pastelová svatba
Etsy.com

Zdroj úvodní fotografie: Bridalmusings.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close