Makronky. Křehký dezert, který ozdobí svatební stůl

Makronky

Makronky se těší stále velké oblibě. Křehké, křupavé a sladké francouzské zákusky potěší téměř každého nejen svou chutí, ale i luxusním vzhledem. Víme, jak mohou makronky osladit i vaši svatbu.

Marthastewartweddings.com

Makronky jsou mezi nevěstami nesmírně populární, protože spojují dvě funkce v jedné. Poslouží jako skvělá sladkost, ale i jako součást svatební dekorace. Dají se využít mnoha způsoby a v nekonečném množství designů.

Víte, že? Makronky se pekly v benátských klášterech už v 8. století. V období renesance je královna Kateřina Medicejská (původem Italka) přinesla s sebou do Francie. V 19. století získaly dnešní podobu, kterou všichni známe.

Jak si vybrat tu pravou chuť

Množství makronkových variací je nekonečné. Jak se ve všech těch chutích vyznat? Rozhodněte se pro ty, které máte rádi vy dva. Jedna variace příchutí pro nevěstu, jedna pro ženicha.

Makronky na svatbu
Flickr.com

Dále je vhodná klasika v podobě čokolády, vanilky, oříšků, kokosu, citrusu a nějakého ovoce. V těchto příchutích si zaručeně vybere každý.

Můžete své hosty překvapit také méně tradičními chutěmi, jako je exotické ovoce, chai masala, káva, likér, prosecco, růžové plátky, slaný karamel nebo třeba oblíbená sladkost (Snickers, Margot, Raffaello a podobně).

Makronky na svatbu
Thegildedgown.com

A co byste řekli na slané makronky pro ty, kdo sladkou chuť moc nemusí? Losos, popcorn nebo kozí sýr se sušenými rajčaty či olivami rozhodně překvapí.

Slané makronky
Hipparis.com

Originální jsou raw makronky, které jdou vstříc moderní vlně zdravého stravování.

Raw makronky
Af-ro.cz

TIP: Pro dospělé se budou hodit i koktejlové makronky. Místo krému je spojte našlehaným želé z vašeho oblíbeného alkoholického koktejlu!

Jak lze makronky využít

Že vypadají fantasticky naservírované na sladkém baru, to je jasná věc. Makronky se ale dají využít i jinak. Nejen jako součást nabídky, ale také čistě jako dekorace sweet baru. Velmi pěkně jdou dohromady s květinami.

Makronky, sladký bar
Bellethemagazine.com

Mohou být i součástí prostírání hlavní svatební tabule, kterou krásně doladí. A co říkáte na makronkové jmenovky?

Makronky
Bellethemagazine.com
Makronkové jmenovky
Bellethemagazine.com
Makronkové jmenovky
Marthastewartweddings.com

Ozdobte makronkami svatební dort a sklidíte obdiv a chválu.

Nebo si nechte vytvořit celou impozantní makronkovou věž. Je to efektní a originální způsob servírování.

Obdarovat hosty nebo družičky něčím sladkým je krásná forma poděkování za účast na vaší svatbě a pomoc s její přípravou. Když budou součástí dárečku makronky, určitě zabodujete.

TIP: Makronka nemusí být dezertem sama o sobě. Zakomponujte ji do jiného dezertu, jako např. pannacotta, cupcaky, tartaletky a další.

Zkuste hostům nabídnout makronková lízátka.

Blog.theweddingofmydreams.co.uk

Vymazlete design

Metalické. Třpytivé a lesklé odstíny drahých kovů jsou stylové a slavnostní.

Pastelové. Vyberte vaši oblíbenou barevnou paletu nebo zkuste poskládat celou duhu v jemných odstínech.

Junebugweddings.com
Kateaspen.com

Barevné. Máte-li raději výrazné barvy, je tato inspirace pro vás.

Žíhané a ombré. Přechody jednotlivých barev vytvoří krásný barevný efekt.

Black & White. Klasická černobílá kombinace vyvolá dojem elegance a luxusu.

Květinové. Přizpůsobte své makronky květinové výzdobě. Zkušená cukrářka si s tím bezpochyby poradí. Dodavatele najdete v článcích na SvatebnímBlogu.cz, ale také v mobilní aplikaci Bride Advisor, která je ke stažení zdarma.

Dekorované. Ozdobte povrch makronky 3D prvky, které jim dodají ráz výjimečnosti. A když jsme u toho, ozdobou může být i náplň.

Geometrické. Oblibě se stále těší i geometrický dekor a krásný bude i na makronkách.

Wethebirds.com

Tematické. Makronky mohou na sebe vzít podobu jakéhokoliv tématu, které je vašemu srdci blízké. Od holubiček a srdcí, přes fantasy hrdiny, rock’n’roll nebo Halloween, až po Vánoce, hvězdnou oblohu či tropické vibrace.

Další inspirace je jen na vás. Využijte vaše monogramy, nebo makronky tvarujte, např. jako srdíčka, nebo zvolte maxi makronky.

Makronkový dort
Weddingforward.com

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close