Jemnou barevnou náladu vnese na vaši svatbu bledě modrá. Podívejte se na okouzlující barevné variace

Jedna z prvních věcí, které nevěsty musí vyřešit, než začnou shánět dekorace, objednávat květiny a vybírat svatební šaty a doplňky, je barevné ladění svatby. Nemusíte vždy jít jen po tradiční růžové, meruňkové či vínové. Pokud chcete něco slavnostního, ale přitom méně obvyklého, třeba vás nadchne bledě modrá. Podívali jsme se, jak se dá s touto barvou kouzlit.

Modrá je krásná barva a na svatbách se objevuje, ale o poznání méně často, než třeba růžová. Je to dáno mimo jiné i tím, že se k ní váže známá pověra. Podle ní by neměla mít nevěsta modré (ale ani zelené nebo fialové) šaty, protože to značí modřiny v manželství. A někde se podobné varování vztahuje i na šperky. A když nemůžete mít doplňky v barvě, dost často nevěsty od této volby nakonec ustoupí.

Na druhou stranu je tady ale i tradice nečeho starého, nového, půjčeného a…modrého. V souladu s ní má mít nevěsta při sobě věci s těmito vlastnostmi. Pokud jde o modrou barvu, značí zde čistotu, ale také věrnost a dlouhý společný život.

Ať už na tradice či pověry dáte nebo ne, bledě nebo pudrově modrá vypadá krásně. Je to barvička jemná a něžná, bude se hodit ke stejně laděné svatbě. Krásně vynikne na venkovských stylizacích, ale ozvláštní také romanticky elegantní letní styl plný květin. A jako bonus jde velice dobře kombinovat s jinými barvami. Posuďte sami.

Barevné kombinace

Světle modrá bude vypadat skvěle s odstíny, které ji rozzáří: růžová, lososová či meruňková.

Můžete také namíchat metalické odstíny: stříbrnou, měděnou nebo zlatou.

Krásná bude tlumená kombinace jemných odstínů modré se zelenkavou, mátovou, ale i sytější listovou zelení.

Velmi zajímavá bude pak také kombinace se dřevem, slonovinovou a béžovou. Ideální pro ty, kteří nemají rádi velké kontrasty.

Krásné dekorace pro celý svatební den

Jemná modrá se skvěle hodí na svatební pozvánky. Pokud nechcete celomodré, můžete je kombinovat s dalšími barvami vaší svatby, vyniknou také pečetě nebo hra s průsvitností.

Při svatebním obřadu využijete květinové vazby, svíčky apod. Obzvlášť elegantně vypadají průsvitné pruhy látky, které budou vlát ve větříku a vytvoří nezapomenutelný efekt.

Výzdoba svatebního stolu bude krásně jemná. Ubrusy, ubrousky, běhouny, svíčky, svícny, dokonce i nádobí – to vše vytvoří dokonalou modravou harmonii.

Nepřeberné množství variací nabízí sladký bar a svatební dorty.

Doladit můžete dokonce i nápoje. Do alko koktejlů vmíchejte Curacao Blue, nealko limonády zase vybarví borůvky.

A pak je tu tisíc a jedna drobnost, kterou ocení zejména milovníci detailů.

Modrá pro odvážné nevěsty a ženichy

O modré na svatební šaty jsme psali hned na začátku, ale pokud se pověr nebojíte a bílá není vaší barvou, klidně světle modré šaty oblékněte.

Kdo nechce jít do celomodré variace, může zkusit třeba bílý top s modrou sukní nebo k tradičním bílým šatům modrý přehoz přes ramena.

Modré ozdoby a květiny vyniknou ve vlasech.

A samozřejmě můžete zvolit také šperky s pomněnkovými kameny, podvazek nebo střevíčky v této barvě.

Modrou do vašeho outfitu vnese také kytice.

A někdy postačí jen jediný detail.

Ženich se může obléci do pudrových, ale i sytějších odstínů.

Pokud se ale na velké barevné experimenty necítí, postačí akcent v podobě korsáže, kravaty nebo bot k barevně ladícímu obleku. V létě bude pěkná např. lněná či béžová, hodí se i šedá.

Družičky mohou vytvořit bleděmodrou duhu a ostatní svatebčany ozdobte aspoň modrými vývazky.

A ještě trocha inspirace na závěr.

 

 

Zdroj: Pinterest.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close