Jarní svatební kytice sezóny 2021 vyjadřují novou naději a důležitost rodinných vztahů

Jarní svatební kytice roku 2021

S jarem se probouzí nejen příroda, ale i naše touha po barvách a krásných květinách. Přinášíme trendy jarní svatební kytice pro letošní nevěsty.

Jarnísvatební kytice pro sezónu 2021
Sposimagazine.it

Letošní jaro je ve znamení jemnosti. Vládnou pudrové a zastřené tóny, jemné odstíny akvarelu, pleťová, bledě modrá, jemně žlutá. Oblíbená je také neutrální barevná paleta. V kurzu budou také různé odstíny zeleně v kombinaci s bílou, jež symbolizují nový začátek a naději.

Druhý pól pak zastupují výrazné barvy jako chrpová, rudá, fuchsiová. Můžete je směle nakombinovat dohromady nebo si nechat uvázat kompozici tón v tónu vaší oblíbené syté barvy.

Kytice zdobí také méně obvyklé doplňky, jako jsou sukulenty, sušené květiny a přírodniny. Nezapomeňte na široké barevné stuhy, které dekorují nejen jarní svatební kytice pro nevěsty, ale také korsáže pro ženichy.

S ohledem na těžkosti loňského roku si mnozí snoubenci uvědomují, že svatba není jen o razítku na oddacím listu, ale hlavně jde o vyjádření lásky a vzájemné blízkosti, o založení rodiny. Vztahy s blízkými jsou tím, co nás nyní drží nad vodou, jsou v popředí našich dnešních životů. Svatba se stala ještě víc než předtím událostí, na které záleží. Stejně jako na jednotlivých svatebních detailech. Zajímavé a stylové detaily proto zdobí i svatební kytice.

Jarní svatební kytice
Stillmiracle.com

Velké vazby a uvolněné kompozice

Jednolitý přísný kulatý buket z jednoho druhu květin, zdobený krystalky a perlami, s umělými odstíny květů, je již nějakou dobu pasé.

Co byste měla vědět o letošním jarním trendu:

  • Letošní jarní svatební kytice jsou výrazné a rozkládají se do široka. Mohou být i kaskádovité a převislé.
  • Převládá opět uvolněná kompozice, která nechává jednotlivé prvky kytice vyniknout.
  • Možností je i asymetrie.
  • Jako protiváha k sofistikované, bohaté kombinaci prvků je v kurzu také minimalismus. Stačí jedna vysoká exotická květina nebo třeba snítka nevěstina závoje.
  • V oblibě jsou ekologicky vypěstované nebo lokální květiny, důraz je na sezónní dostupnost daného druhu květin.
  • Pro vintage svatební téma je samozřejmě dokonalým doplňkem vintage svatební kytice.
Jarní svatební kytice 2021
Aisleplanner.com

Jarní svatební kytice pro vaši inspiraci

Akvarelové a pastelové jemné odstíny pro příjemné rodinné setkání navodí úsměvy na tvářích. Jasné a jemné barvičky skvěle vystihují jarní přírodu.

Pastelové jarní svatební kytice
Wedsociety.com, foto David Austin

Zelená a bílá jako symbol nového začátku, to je velký trend letošního jara. Po roce plném zklamání a omezení hledají včichni naději a optimismus, což tato svěží kombinace perfektně vystihuje.

Svěží jarní svatební kytice sezóny 2021
Pinterest.com

Jemně modrá vládne všude. Něžné odstíny blankytné se objevují v mnoha vazbách letošního jara. A protože i světle modrá je barvou nových nadějí, hodí se pro letošní jarní svatební kytice více, než jakákoliv jiná barva z tohoto konce barevného spektra.

Modré jarní svatební kytice
Emmalovesweddings.com

Jaro bez žlutých tónů je zcela nemyslitelné! Narcisky, pampelišky, kuřátka a housátka, ale koneckonců i vykukující slunce, vyvolávají po dlouhé zimě skvělou náladu. Letošní barvou roku dle institutu Pantone je neonově žlutá, ale ve svatebních kyticích na jarní období se prosazuje také něžnější varianta. Světlá žlutá prozáří svatební den. Krásně se snoubí s bílou, zelenou či s neutrálními tóny.

Jarní svatební kytice, světle žlutá
Elegantweddinginvites.com
Jarní svatební kytice
Emmalovesweddings.com

Růžová. Pokud je nějaká barva stálicí svatebních dekorací, svatební floristiky a vůbec svatebního designu, je to růžová. Křehké kombinace jemně růžových květů vždy zapůsobí tím správným romantickým dojmem.

Jarní svatební kytice 2021
Emmalovesweddings.com
Jarní svatební kytice
Wedding-venues.co.uk
Jarní svatební kytice růžové
Elegantweddinginvites.com

Neutrální tóny jsou ve svatebních floristických trendech vcelku novinkou. Pleťové, krémové, broskvové, béžové a podobně barevné květy s tlumenou zelení vytvářejí nenápadnou eleganci, která vás při bližším pohledu zcela okouzlí.

Jarní svatební kytice 2021
Himisspuff.com
Jarní kytice pro nevěstu
Emmalovesweddings.com

Letos na jaře jsou v kurzu v podstatě všechny barevné odstíny květin, ovšem převážně v tlumeném, jemném provedení. Z tohoto směru výrazně vybočují jasně barevné kombinace hrající všemi barvami. Pokud chcete svou kyticí upoutat oči všech přítomných nebo dát najevo, že vás pandemie neobere o radost ze života, je právě tohle vaše cesta.

Jarní svatební kytice
Elegantweddinginvites.com
jarní kytice pro nevěstu 2021
Elegantweddinginvites.com

Minimalismus vládne svatebnímu designu už dlouho. Vyberte si jediný květ nebo elegantní kytičku z drobných kvítků. Budete zcela jistě originální, a přitom na úrovni. Jde to také na ruku trendu ekologické udržitelnosti – proč plýtvat kvůli jedinému dni celou záplavou květin, když pro silný dojem stačí jediná?

Jarní kytice pro nevěstu
Elegantweddinginvites.com
Svatební jarní květiny pro nevěstu
Sposimagazine.it, foto The Nichols

Sukulenty se letos promítají do mnoha oblastí svatebního designu. Najdete je, jak zdobí svatební dorty, stejně jako jarní svatební kytice. Jejich jemná krása je tím pravým detailem, který dodá vaší svatební kytici kouzlo.

Jarní svatební kytice se sukulenty
Ambiencevenuestyling.com

Zdroj úvodní fotografie: Wedding-venues.co.uk

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close