Kolekce Savannah Miller jaro/léto 2023 je jako báseň o vášnivém odhodlání

Savannah Miller jaro/léto 2023

Návrhářku Savannah Miller inspirovala k vytvoření kolekce svatebních šatů pro jaro a léto 2023 romantická báseň Emily Brontë. Báseň i kolekce nesou jméno Spellbound, tedy Očarovaná.

Savannah Miller jaro/léto 2023

Hrdinka v básni čelí zimním vichrům a vánici, ale je jako očarovaná, nemůže se hnout z místa. Tak básnířka s velkou obrazností zachytila, jak člověk očarovaný láskou neuhne před protivenstvím. Návrhářku Savannah Miller očarovala tato báseň. A to tak, že jí věnovala svoji jarní kolekci.

Set 12 svatebních modelů představuje nadpozemskou, vášnivou romanci. Současně vyjadřují znovuzrození jara po dlouhé, hypnotické, spoutávající zimě. Proto můžeme vidět lehké, rozevláté, minimalistické modely s nenucenou elegancí a mnoha překvapujícími detaily. To je s intenzitou vyjádřeno především ve vlajkovém modelu této kolekce, šatech Winter – Zima.

Savannah Miller je známá svými nápaditými návrhy v moderním bohémském stylu. Začínala u Alexandera McQueena, kde nasbírala zkušenosti, s nimiž v roce 2016 založila svou vlastní módní značku věnovanou svatebním šatům. Její modely jsou nadčasové, promyšlené, elegantní, minimalistické. Spojují styl a ležérnost, které oslavují individualitu každé nevěsty. Ta je pro Savannah Miller inspirací coby reálná osobnost s jedinečným vkusem a hodnotou. Proto ji neosloví samoúčelné efekty a záplava pozlátka pro oko, ale hledá propracované střihy, v nichž se bude cítit příjemně, a orginiální detaily, které jejím šatům dodají tu pravou tečku.

Ať už to jsou vykrojená záda, atraktivní rukávy – nabírané, zdobené nebo prodloužené až na zem, nápadité skládání a řasení látky či hra s krásou materiálu.

Kolekce Spellbound detailním pohledem

Winter

Savannah Miller jaro/léto 2023

Neuvěřitelně romantické saténové šaty s dramatickými prodlouženými rukávy a odhalenými zády vypadají, jako by nevěstu doslova obtékaly. Vyniknou v pohybu, kdy se vlní a vlají, jako by čelily těm zimním živlům z básně. Sexy je vykrojení na zádech, které dosahuje až do oblasti beder. Rafinovaným detailem je tenká stužka na zavázání za krkem, zdobená na konci perličkami.

Kelsey

Savannah Miller jaro/léto 2023

Hlavní devízou těchto pouzdrových šatů je luxusní italský satén s mírným leskem, který díky jednoduchému pouzdrovému střihu nádherně vynikne. Živůtek zdobí efektní asymetrické skládání, sukni vysoký rozparek a vlečka, záda hluboký výstřih do V.

Stevie

Savannah Miller jaro/léto 2023

Tento model tvoří živůtek s úzkými ramínky rámujícími hranatý výstřih, sklady na předním dílu a tylová aplikace zdobená drobnými perličkami. Perlička ve tvaru slzy je také na zipu na spodní části hluboko vykrojených zad, což tvoří roztomilý detail přitahující pohledy. Sukně se rozšiřuje so tvaru písmene A, je vrstvená, lehoučká jako pírko a zakončená vlečkou.

Estelle

Savannah Miller jaro/léto 2023

Moderní slip dress v asymetrické midi délce je zde pro každou nevěstu, kterou nebaví velké slavnostní róby a chce něco nenáročného a neformálního. Kouzlo šatům dodává nápaditý lem, který obtéká výstřih a za zády volně splývá z jednoho ramene po délce sukně.

Aria

Savannah Miller jaro/léto 2023

Působivé svatební šaty empírového střihu s balkonetovým dekoltem a mírně se rozšiřující hladkou sukní s vlečkou jako by vypadly z dob Emily Brontë. Okouzlí detaily, jako je iluze vykukující podprsenky lemované perličkami, modelující ozdobné švy a především nádherné odnímatelné nabírané rukávy zdobené na ramenou jemnou krajkou.

Fleur

Savannah Miller jaro/léto 2023

Jednoduchý střih těchto úzkých svatebních šatů nechává naplno vyniknout hlavní ozdobný prvek, kterým je lichotivý vrstvený volán, jejž tvoří jemný tyl, luxusní krajka Chantilly a hedvábný šifon. Éterický dojem posilují perličky různých velikostí, které volán pokrývají. Volán pokračuje z výstřihu dále na paže, kde tvoří efektní spadlé rukávky. Perličkový motiv se opakuje také na špagetových ramínkách.

Paris

Savannah Miller jaro/léto 2023

Šaty mají korzetový živůtek, který poskytuje pevnou oporu pro tělo, ale díky promyšlenému provedení a jemnému srdíčkovému tvaru výstřihu vypadá lehoučce a étericky. Stejně jako zbytek šatů, které ladně obtékají postavu. Efektní je kontrast matného a lesklého saténu a přídavné rukávy s dlouhými cípy.

Giselle

Savannah Miller jaro/léto 2023

Prvním, čeho si na těchto šatech všimnete, je nápadité řasení látky kolem výstřihu, pro Savannah Miller typické. Doplňují ho na zádech překřížená ramínka z krystalů, která lze vyměnit za saténová. Šaty jsou ušité z vysoce lesklého saténu, mají hluboce vykrojená záda a mírnou vlečku.

Gracie

Savannah Miller jaro/léto 2023

Tyto svatební šaty mají nápadný, pohodlný živůtek z hojně nařaseného materiálu, který přechází do nabíraných spadlých rukávů se zdrhovacím efektem, zdobených perličkami. Jednoznačný dominantní prvek již jen něžně doplňují špagetová ramínka, přiléhavý střih hladké sukně a dlouhá vlečka.

Bronte

Savannah Miller jaro/léto 2023

Svatební šaty Bronte vyzařují eleganci a ležérnost. Příjemný střih s dlouhými nabíranými rukávy a krajkovou vsadkou je předurčuje pro skutečné dámy milující pohodlí a styl. Spojují hladký satén se strukturovanou krajkou a průsvitným šifonem – hra materiálů dodává modelu pikantnost.

Etta

Savannah Miller jaro/léto 2023

Na těchto jemně působících šatech nejprve upoutá nápaditě nařasený živůtek zdobený krystalky, doplněný o krásná krystalová ramínka s perličkami. Útlá silueta se vzadu protahuje do středně dlouhé vlečky. Wow efekt zajistí hluboce vykrojená záda s krouceným příčným středovým pásem a efektem vody v bederní oblasti.

Zadie

Savannah Miller jaro/léto 2023

Sofistikovaný minimalismus je vlastní těmto svatebním šatům úzkého střihu s dlouhými, nápaditě pojatými rukávy s perličkami. Lodičkový výstřih přechází vzadu v hluboké vykrojení ozvláštněné dvěma úzkými horizontálními pásky.

Zdroj fotografií: Savannahmiller.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close