Svatební šaty se stojáčkem. Krása a elegance bez hlubokého výstřihu

Svatební šaty se stojáčkem

Stojáček, tedy něco mezi výstřihem ke krku a rolákem, má letos aspoň na jednom svém modelu snad každá značka svatebních šatů. Pokud vás zajímá, jak stojáčky nosit a jak je můžete pojmout, přečtěte si celý článek.

Svatební šaty se stojáčkem
Delphinemanivet.com / Ritual-unions.com / Bhldn.com

Svatební šaty mají nevěstě zajistit slavnostní a jedinečný vzhled, udělat ji krásnou, vyrazit ženichovi a svatebním hostům dech. Sázkou na jistotu jsou korzetové topy a větší výstřihy. Ale zejména poslední sezóna se velmi výrazně hlásí také k cudně zahalenému dekoltu. Malý výstřih he krku, nebo dokonce stojáček, patří k nejvýraznějším trendům letošní svatební sezóny. Nosí ho celebrity i královské nevěsty.

Můžete ho spojit s dlouhými rukávy, ale také s odhalenými rameny, jedinečný dojem vykouzlí, když odvážně spojíte zakrytý krk s holými zády. Stojáček vynikne jak na klasických svatebních šatech – s úzkou i plesovou siluetou, tak i na neformálním modelu a dokonce i overalu. Má velmi mnoho variací, takže obsáhne minimalistický i zdobný styl.

Jak nosit stojáček?

Jako výrazný prvek přitáhne nutně pozornost k oblasti krku a také ho opticky zkracuje. Hodí se tedy pro nevěsty s delší štíhlou šíjí. Pokud máte krk kratší či silnější, možná se vám bude zamlouvat stojáček transparentní, který tak nápadný není. Pomůže též doplnit do blízkosti krku svislé linie – například rovně střižený svrchní kabátek, spuštěné prameny vlasů kolem obličeje nebo tenké visací náučnice.

Zahalený krk a dekolt také zvýrazňují poprsí – pro příliš objemné hrudníky není toto řešení nejvhodnější. Pokud ho přesto chcete, zkuste najít variantu s prostřihy nebo asymetrickými detaily, které hladkou plochu rozbijí.

Protože se stojáčkem se látka dostane do těsné blízkosti vaší tváře, dejte si záležet na výběru odstínu svatebních šatů, abyste využili výhody svého barevného typu.

Při výběru šatů si ověřte, jestli vás látka kolem krku neškrtí a dá se případně povolit.

Vdáváte-li se za velmi horkého počasí nebo pokud plánujete oslavu v hodně vytopeném sále, zvažte, zda celý den se zahaleným krkem vydržíte.

Pokud roláky a šátky patří k vašim oblíbeným doplňkům, neváhejte ani vteřinu! Se stojáčkem se budete cítit perfektně.

Jaké k němu doplňky?

  • Protože krk máte již ozdoben, vynechte náhrdelník, ke stojáčku se nehodí.
  • Ze šperků jsou vhodné drobné pecky do uší.
  • Visací náušnice vybírejte podle stylu stojáčku: hladké modely výrazné náušnice rozzáří, u bohatě zdobených volte raději jemnější design, aby celek nepůsobil přeplácaně.
  • Máte-li krátké rukávy, navlékněte si náramek, přidá vám na lesku a pomůže vést pohled shora dolů.
  • Ozdoby do vlasů volte tak, aby se s dekorem stojáčku harmonicky doplňovaly.

Vlasy doporučujeme vyčesat nahoru, aby tento prvek nezanikl.

Inspirace: svatební šaty se stojáčkem pro každou nevěstu

Klasický. Krajkový stojáček přibližně do poloviny krku je klasickou a elegantní volbou. Hodí se ke klasickému stylu přiléhavých pouzdrových šatů s vlečkou. Toto spojení vytvaruje pěknou figuru, kterou navíc opticky prodlouží, celkově vám podobný model dodá slavnostní vzhled a budete za dámu.

Svatební šaty se stojáčkem
Watters.com

Minimalistický. V jednoduchosti a čistotě je působivost. Hladké svatební šaty dají prostor, aby vynikly střihové detaily, jako jsou nabrané rukávy a také stojáček s lehkým nařasením ve stylu „vody“, coby hlavní ozvláštňující prvky.

Svatební šaty se stojáčkem
Savannahmiller.com

Volánkový. Nápadný stojáček tvořený volánky nelze přehlédnout. Tento typ vyžaduje bezchybný krk a také sebevědomí ustát celodenní pohledy hostů. Hodí se k stejně nápaditým šatům, jako jsou například tyto hladké minišaty rovného střihu ozdobené vedle stojáčku výraznými krajkovými rukávy.

Svatební šaty se stojáčkem.
Alexandragrecco.com

Transparentní. Průsvitná jemná krajka halící jen spodní část krku je výborným řešením, pokud se vám stojáček líbí, ale nejste si jistá, že v něm vydržíte po celý den, nebo pokud nechcete krk zakrývat zcela. Stejný materiál dekoltu, stojáčku a rukávů navíc horní část těla odlehčí. Protiváhu zahalenému krku tvoří vysoký rozparek na široké sukni s dlouhou vlečkou, kontrast poskytuje i hladký materiál šatů a zdobená krajka horní třetiny modelu.

Svatební šaty se stojáčkem
Danahareldesign.com

Křížený efekt. Velmi zajímavě působí spojení vyššího stojáčku s odhalenými rameny a překříženou řasenou látkou v oblasti dekoltu. Celý model tak získává lehkost, dynamiku a pohyblivost, prostřihy se zbavíte některých nevýhod stojáčku. Tato kombinace je také důkazem, že stojáček je velice sexy prvek.

Svatební šaty se stojáčkem
Theiacouture.com

Vázačka. Látka okolo krku si doslova říká o pořádnou mašli. Vázačka je oblíbenou variantou stojáčku, která má nespočet možností. Mašli můžete umístit dozadu, uvázat ji vpředu, nebo nechat dlouhé rozevláté cípy. Jedna technika, ale pokaždé jiný efekt. Vázačka se hodí ke klasickému stylu svatebních šatů i k minimalistickému pojetí či modernímu overalu. Vždy však vytvoří dojem stylové elegance.

Svatební šaty se stojáčkem
Etsy.com
Svatební šaty se stojáčkem
Kleinfeldbridal.com
Svatební šaty se stojáčkem
Brooksbrothers.com

Plisovaný. A máme tu další trend sezóny, a to plisé. Varhánky na sukni jsou oblíbený, módní a efektní způsob, jak šatům dodat úroveň a prodloužit si postavu, plisé na topu je pak vyjádřením vaší pokročilé znalosti módy. A drobné proužky na stojáčku, ty jsou zábavnou třešničkou na dortu, kterou říkáte, že přesně víte, co se nosí a co vám sluší. Výrazný dekor se stane nepřehlédnutelným akcentem vašeho moderního, netradičního outfitu.

Svatební šaty se stojáčkem
Odylynetheceremony.com

Padající. Nenucenost, jednoduchost, sebevědomí. To jsou slova, která nás napadají při pohledu na stojáček, který se ve volných záhybech vlní okolo krku. Takto naaranžovaná nejlépe vynikne mírně lesklá, hladká látka, jako je satén. Volný stojáček je skvělý pro stylové, neformální svatební šaty módních ikon. A navíc nemusíte řešit detaily typu škrtící látka nebo dusivé horko po několika hodinách v šatech – stojáček je volný a k nositelce milosrdný.

Svatební šaty se stojáčkem
Daniellefrankelstudio.com

Jemný. Mírně transparentní látka ničím nezdobeného stojáčku je holdem uhlazené eleganci. Nijak dramaticky na sebe neupoutává, nechá vyniknout vaši tvář či šperky. Čistý a dojem zvýrazní minimum dekorativních prvků. Když přidáte dlouhé nabrané rukávy ze stejného materiálu jako vrchí část šatů se stojáčkem, získáte klasický šik vzhled.

Svatební šaty se stojáčkem.
Reevbridal.com

Iluzivní. Stojáček tvořený transparentní vrstvou můžete posunout ještě na další level, když průsvitnou látku pouze na okrajích olemujete krajkou. Zvýrazníte tím linii krku, ramen a dalších oblastí, které takový efekt pokrývá, a vytvoříte dojem krajkového náhrdelníku a krajkového „tetování“ na holé kůži. Nápadité, originální a hravé.

Svatební šta se stojáčkem.
Justinalexander.com

S americkými průramky. Americké průramky mají výstřih ke krku už ve své definici. Povytáhněte okraj výstřihu ještě o kousek výš a zahalte krk. Skrytý krk a holá ramena vypadají společně báječně, je to svůdné, ale stylové, sexy, ale na úrovni. Tento styl topu bude krásný k bohaté plesové sukni, postavu kopírující sukni střihu mořské panny i k volným kalhotám. Mimořádně ho ocení nevěsty se širšími rameny, která opticky zužuje.

Svatební šaty se stojáčkem
Galvanlondon.com
Svatební šaty se stojáčkem
Carolinaherrera.com

Nízký. Polostojáček, sotva takové drobné pozvednutí výstřihu ke krku, je variací pro nerozhodné. Chcete i nechcete stojáček? Pak zvolte jeho miniaturní verzi. Krásně tento střih vypadá v krajkovém provedení, s dlouhými krajkovými rukávy, v kontrastu s hladkou sukní. Je to model velmi cudný a něžný.

Svatební šaty se stojáčkem
Amsale.com

K netopýřím rukávům. Vysoký stojáček těsně obepínající krk a k němu volné netopýří rukávy? Perfektní kombinace plná živé dynamiky! Přidejte holá záda a nikdo se při pohledu na takové šaty nemůže nudit. Stojáček zde funguje skvěle jako kontrastní, ukotvující prvek k uvolněným rozevlátým detailům a celku dodává autentické vintage vibrace.

Svatební šaty se stojáčkem
Clairepettibone.com

S asymetrií. Prostřihy a řasení naruší hladkou plochu látky v oblasti dekoltu, a tak pomůžou eliminovat pro někoho nežádoucí efekt stojáčku, kterým je optické zvětšení poprsí. A ještě ke všemu se jedná o velice zajímavé vizuální oživení svatebního modelu.

Svatební šaty se stojáčkem
Isabelle Armstrong via Bridalguide.com

Límeček. Zvednutý límeček je méně ortodoxní variantou stojáčku, který nechá více prostoru krku. Je dívčí, jemný a hravý. Malý knoflíček přidává ozdobný detail, kapka odhalující kůži je opět narušením celistvé jednolité plochy. Takový límeček je na svatebních šatech poměrně originálním prvkem, kterým se odlišíte. Určitě nadchne také milovnice orientální módy.

Svatební šaty se stojáčkem
Cozyladywear.com

Jeden z dílů. Stojáček může být také součástí jen jedné z částí vícedílných svatebních šatů. Takový přehoz, kabátek nebo kápě se stojáčkem bezvadně doplní klasický korzetový top bez ramínek. Získáte variabilní model a výhody stojáčku si můžete užívat jen tak dlouho, dokud vás to baví.

Svatební šaty se stojáčkem
Christiansiriano.com

Sexy. Přijde vám stojáček nudný? Spárujte ho s nápaditými hlubokými prostřihy do řešení 2 v 1. V zadní části klasický stojáček kryjící krk a vpředu pak stojací límeček přecházející do hlubokého výstřihu je skutečně netradičním nápadem, jak ozvláštnit svatební šaty. Pro odvážné nevěsty!

Svatební šaty se stojáčkem.
Galialahav.com

Zdroj úvodní fotografie: Rosaclara.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close