Plus-size nevěsty, vyberte si ty nejlepší svatební šaty. Máme tipy i inspiraci

Plus-size svatební šaty

Výběr svatebních šatů je jednou z nejzábavnějších částí svatebních příprav. Nebo taky nejvíc vyčerpávající… Abyste se během svého dne cítily skvěle, je důležité najít ty pravé pro svou postavu, ať máte chlapecké tvary, široká ramena nebo plné křivky. Tady je inspirace pro plus-size nevěsty.

Plus size svatební šaty
Maggiesottero.com

Jestli potřebujete zkrotit své křivky, zvolte takové svatební šaty, které vás podrží. Měly by vám lichotit – zakrýt ty části, s nimiž nejste spokojené, a podtrhnout to, co se vám na sobě líbí. Jaké jsou optimální střihy, materiály a vychytávky?

Třináctero tipů pro nevěsty s plnu postavou

1. Klasický střih, který sluší všem postavám, je áčková linie. Přiměřeně kopíruje postavu, ale zbytečně ji nerozšiřuje.

2. Výborné jsou úzké pouzdrovky. Příjemně kopírují křivky, nikde nepřidávají, co nechcete. Jestli budete chtít skrýt některé partie, přidejte odnímatelnou svrchní sukni nebo vlečku.

3. Princeznovské šaty můžou být také dobrou volbou. Široká sukně zakryje větší boky. Obezřetně ale vyberte šířku, aby tam nebylo až příliš látky. Pokud máte postavu typu hruška, můžete se pokusit proporce vyvážit například spadlými ramínky.

4. Pozor na empírový střih. Někdy zakryje větší bříško, ale také na ně může naopak upozornit, nevěsta pak vypadá jako těhotná, i když není. Záleží na výšce a šířce pasu a provedení živůtku v kombinaci s vaší postavou, takže je to tady vždy individuální. Proto si takový model opravdu důkladně vyzkoušejte.

5. Styl mořské panny je ošemetný. Někomu sedí, někdo se v něm ale necítí. Velmi těsně obepíná křivky, takže musí perfektně sedět, nesmí se nikde zařezávat ani se shrnovat. Vhodná je pevnější látka, která udrží figuru. Tento typ šatů vynikne nejlépe na sošných, vysokých Amazonkách. Nižší nevěsty může rozšíření ve spodní části siluety opticky stahovat k zemi.

6. Absolutně zapomeňte na volné hábity rovného střihu. Přidávají kila a zakryjí veškeré hezké tvary, které byste mohly zdůraznit. Pokud je vám blízký ležérní styl, mnohem lepší budou zavinovací šaty.

7. Zvolte šaty s pevným živůtkem a případně silnějšími ramínky. Určitě by měl mít dobré a funkční vyztužení. Velikost pomůže upravit šněrování.

8. Máte-li větší poprsí, výstřih by neměl být příliš malý – tím vzniká disproporce. Řešením je transparentní látka nebo drobnější krajka, tím se dojem zjemní a můžete si tak dovolit i populární stojáček. Dekolt pěkně tvarují ramínka za krk nebo výstřih do V.

9. Jestli nechcete ukazovat paže, zvolte přehoz nebo kabátek. Jeho rukávy by neměly být ani příliš objemné a tuhé, ale ani těsné. Příliš se nehodí ani hrubá krajka. Tyto případy totiž přidávají na objemu. Dobré jsou průsvitné splývavé rukávy, klidně i v prodloužené délce.

10. Na šaty a sukně volte splývavý, jemnější materiál. Určitě nic, co trčí do prostoru. Pokud chcete, aby vám šaty kopírovaly postavu, sáhněte naopak po pevné látce a perfektním střihovém řešení s všitými oporami. Pracovat můžete také s transparentními a iluzivními vrstvami, které dodají lehkost.

11. Nebojte se zdobení. Krajka, aplikace, výšivka, vše je v pořádku, pokud jsou umístěné tak, aby neupozorňovaly na negativa a vyzdvihly krásné části vaší postavy.

12. Nezapomeňte na dokonale padnoucí spodní prádlo. Nejlépe stahovací. Přečtěte si, jak ho vybrat.

13. Nenechte se svazovat konvencemi. Užijte si svůj den v takových šatech, ve kterých se budete cítit božsky. A věřte si. Vždyť si berete toho nejlepšího muže pod sluncem, a to už něco znamená!

Jak na výběr XL svatebních šatů

Pokud potřebujete svatební šaty pro plnější postavu, vyberte si vhodný svatební salon. Například Studio Agnes v Praze, salon Svatka v Brně a Uherském Hradišti nebo salon Pretty Bride v Havířově.

Nechte si poradit s velikostí. Určitě neplatí, že menší číslo bude vypadat lépe, ale ani příliš velká velikost vám službu neudělá. Zkušený personál také ví, co se pro větší postavy hodí, takže vám nabídne střihově vhodné modely. Nenechte se ale vmanévrovat do něčeho, co není váš styl. Pro minimalistky nikdy nebude příjemná bohatě vyšívaná krajková krása, a naopak: pokud se vám zdobení líbí, jednoduchý model vám bude připadat příliš obyčejný. Zbytečně by to ovlivnilo vaše pocity během svatby.

Šaty si rozhodně důkladně vyzkoušejte. Pokud je to možné, pobuďte v nich déle než pár minut. Projděte se, posaďte se, zatočte se. Zkuste mírný předklon, zvedněte paže, ať zjistíte, jestli živůtek padne. Šaty by měly sedět, nesmí vás tísnit nebo řezat. Tady neplatí: „To vydržím“. Den je náročný a dlouhý, proč si ho zbytečně komplikovat špatnými šaty.

Vezměte v úvahu, že salony obvykle nabízejí drobné úpravy, aby šaty dokonale padly.

Na zkoušku oblékněte pokud možno prádlo, které budete mít v den svatby. Výrazně to ovlivní celkový dojem.

Ty nejkrásnější plus size modely roku 2024

Áčkové. Klasická áčková silueta s přiléhavým živůtkem a jemně rozšířenou sukní zdobí tento krásný model. Vnady zkrotí rovný výstřih, který je hitem letošního roku, stejně jako silná ramínka. Díky exkluzivnímu žakárovému materiálu s motivem květin nepotřebujete další přehnané zdobení. Velmi jemně působící model Kleinfeld.

Plus size svatební šaty
Kleinfeldbridal.com

Jemné. Kdo říká, že plnoštíhlá nevěsta nemůže mít jemný vílí model s korzetovým vrškem a éterickou vrstvenou sukní? Naopak, vrstvení jemného tylu a šifonu v tomto provedení dodá lehkost a svěžest. Květinový motiv je drobný, proto působí také velmi křehce. Maggie Sottero to zkrátka umí.

Plus size svatební šaty
Maggiesottero.com

Minimalistické. Jednoduchý pouzdrový střih sází na vertikální linie. Počínaje samotnou úzkou linií, přes hluboké ostré véčko s iluzivní vrstvou, po linii knoflíčků na zadním díle. Hluboce vykrojená záda dodají švih. Netřeba říkat, že takový styl potřebuje perfektně padnoucí všitou podprsenku pro spolehlivou oporu. Na ramena můžete připnout vlající cípy pro dramatický efekt. Šaty značky Justin Alexander.

Plus size svatební šaty
Justinalexander.com

Hra materiálů. Do áčka střižený kousek Jenny Yoo vychází z kontrastního sousedství různých látek. Dekolt kryje transparentní vrstva, živůtek a paže jemná květinová krajka. V pase navazuje hladká rozšířená sukně s vlečkou. Díky různým materiálům šaty ani na chvíli nenudí, vždy upoutá nějaký detail. Obzvlášť se hodí pro dámy se silnějšími stehny a boky.

Plus size svatební šaty
Anthropologie.com

Princeznovské. Šaty od Justina Alexandera zaujmou nabranou sukní, která ale díky vrstvě jemných látek nepůsobí těžce a nadmíru objemně, právě naopak je lehká a vzdušná. Živůtek má širší ramínka a vpředu i vzadu zeštíhlující výstřih do V. Je přestřižený pod prsy, což rozkouskuje plochu a poskytne další oporu.

Plus size svatební šaty
Justinalexander.com

Se spadlými ramínky. Jemný áčkový model Maggie Sottero opět pracuje s květinovou krajkou a lehoučkými vrstvami šifonu. Pevný korzet podpírá poprsí, dekolt pomáhá modelovat srdíčkový okraj s transparentní vrstvou. Proporce postavy vyrovnávají spadlá ramínka, která zároveň lehce zakryjí paže, aniž by jim přidaly na objemu.

Plus size svatební šaty
Maggiesottero.com

Do véčka. Hladké šaty do áčka mají pevný živůtek s výstřihem do V vpředu i na zádech. Navazující svislá linie knoflíčků opticky zeštíhluje a prodlužuje postavu. Mírně nabraná sukně zvýrazní pas, vlečka dodává eleganci. Kousek Justin Alexander je jako stvořený pro minimalistky, které ocení krásu materiálu a jemných detailů.

Plus size svatební šaty
Justinalexander.com

Mořská panna. Jemné šatičky v peach odstínu objímají křivky, od kolen se mírně rozšiřují a podtrhují tak linie postavy. Pevný top okouzlí hlubokým prostřihem, dech všem vezmou výrazné 3D aplikace s motivem rostlin. Díky vrstvení vypadá nevěsta, jako by doslova vystoupila z mořské pěny. Šaty jsou značky Watters Designs.

Plus size svatební šaty
Watters.com

Krajkové. Sophia Tolli má širokou nabídku plus-size svatebních šatů, a tak nepřekvapí, že tento model má vše, aby zvýraznil krásu plné postavy. Hluboký výstřih je decentní díky transparentní vrstvě pokrývající dekolt. Její okraje lemované krajkou vytvářejí dojem snížených ramínek. Přiléhavý střih mořské panny obepíná boky, aby dopřál volnost nohám ve volné sukni s impozantní vlečkou. Překrásná krajka už jen doplňuje skvělý dojem.

Plus size svatební šaty
Sophiatolli.com

Se připínací vlečkou. Atraktivně řešený živůtek poskytuje dostatek opory i prostoru vašim křivkám. Lehce výše položený pas skryje větší bříško. Úzká sukně příjemně tvaruje siluetu, pro dramatický efekt ji doplňuje ještě jedna svrchní sukně-vlečka. Vše korunuje efektní žakárová látka. Překrásný rafinovaný model Anne Barge.

Plus size svatební šaty
Annebarge.com

S rozparkem. Efektní model Kleinfeld uchvátí vysokým rozparkem pro pohodlnou chůzi i možnost ukázat nožku. Úzkou sukni kromě rozparku zdobí také dlouhá vlečka. Přes tyto atraktivní detaily ale sukně působí jednoduše, skvěle se proto hodí ke zdobenému živůtku s efektem vody a spadlými ramínky. Obloučkový výstřih je trendem letošní sezóny a skvěle si rozumí s bujnějšími tvary.

Plus size svatební šaty
Kleinfeldbridal.com

Se šněrováním. Krajkový kousek Sophia Tolli má široká ramínka, úzký prostřih vpředu, hluboké vykrojení na zádech a širokou, bohatě vrstvenou sukni s vlečkou, kterou zdobí krajkové motivy z živůtku rozmístěné v ombré efektu. Každému tvaru se tyto šaty přizpůsobí díky pevnému šněrování na zádech.

Plus size svatební šaty
Sophiatolli.com

Asymetrické. Asymetrie je velmi vlídná k plnějším postavám. Proto se musí objevit i v našem přehledu. Trendy letošní sezóny na tomto modelu Anne Barge zastupuje lesklý saténový materiál, vrstvení sukně a motiv mašle v pase. Velmi sofistikované šaty z vás udělají doslova bohyni.

Plus size svatební šaty
Annebarge.com

Zdroj úvodní fotografie: šaty Morilee by Madeline Gardner, Bridesbyyoung.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close