Ženich 2024: Co si obléknout k oltáři?

Módní trendy pro ženichy 2024

Pravda je, že na vzhled nevěsty se ve svatební den upíná většina pozornosti. Ale to neznamená, že pánové by měli zůstávat se stylingem pozadu. Zjistěte, jaké jsou svatební trendy pro ženichy v roce 2024.

Módní trendy pro ženichy 2024
Unsplash.com

Jsou muži, kteří se spokojí s decentním tmavším oblekem, bílou košilí a kravatou. A je to úplně v pořádku. S klasikou nikdy neuděláte chybu, a pokud móda není vaším šálkem čaje, budete sami sebou.

Ale pak jsou muži, které baví si se svým lookem hrát a vyzkouší nejeden nový svatební trend. A pro ně je tento článek. Takže pojďme na věc. Co frčí mezi ženich v letošní svatební sezóně?

Stejně jako nevěsty, které se letos uchylují k dramatickým střihům a detailům, také ženichové chtějí být vidět. Experimentují s barvami, texturami a potisky. Zkoušejí nejrůznější kombinace. Sází na kouzlo doplňků. A dokonce odhalí i kousek kůže.

Tip: Po vzoru svých poloviček si už ani muži neváhají nachystat druhý outfit na převlečení po formální části dne. Obvykle po prvním tanci mohou nahodit ležérnější notičku, odhodit vázanky a doladit se tak k party looku své čerstvé novomanželky.

Black tie

Láká vás formální veselka s dress codem black tie? Tak to jste si vybrali dobrý rok, protože letos je slavnostní a elegantní smoking jedním z hitů. Ačkoliv správně se nosí až ve večerních hodinách, svatba je jednou z výjimek. V luxusním hotelu nebo na slavnostně vyzdobeném zámku budete vypadat dokonale. Smoking pořídíte třeba u Anthony’s.

Možností je také klasický černý společenský oblek, který je o stupeň méně formální, ale pořád dostatečně slavnostní a nedopustíte se žádného společenského přešlapu. Velké množství obleků má známá značka Bandi. Má navíc hustou síť kamenných prodejen, kde vám školený personál ochotně poradí a obleky si vyzkoušíte.

Módní trendy pro ženichy 2024
Onefabday.com, foto Wild Things Wed

Bílé sako

Zajímavou alternativou, která se letos hodně rozšíří, bude bílé sako ke společenskému obleku nebo smokingu. Dodá vašemu outfitu lehkost a zábavnější rozměr. Připomíná to trochu Hollywood s jeho exkluzivním glamour stylem na vysoké noze.

Nechte si ušít bílé sako na míru nebo kupte. Napříkald v Kleinfeld nebo v podstatně luxusnějším provedení u Ralpha Laurena. Podobné sako si ale můžete i zapůjčit. Ať už v některém svatebním salonu nebo třeba v pánském krejčovství JD.

Módní trendy pro ženichy 2024
Onefabday.com, foto The Lous

Moderní složený oblek

Pro milovníky módy, kteří si rádi hrají, je tu moderní oblek. Může mít více dílů – sako, kalhoty, vestička. Atraktivní detaily, jako jsou nápadné knoflíky nebo nášivky na klopách. Netradiční kombinace odlišných barev či vzorů kalhot a saka, barevné košile nebo kravaty.

Takto poskládaný oblek by měl v ideálním případě ladit s vašimi svatebními barvami nebo tématem. Můžete ho vystylovat do formálního i neformálního vzhledu. Platí jediné pravidlo: hrajte si, nebojte se zkoušet a sjednoťte se stylově a barevně s nevěstou a dobrým vkusem.

Módní trendy pro ženichy 2024
Onefabday.com, foto Signature Photography

Rozhalenka

Nebaví vás kravaty, motýlky ani jiné nesmysly kolem krku? V tom případě vám hraje do karet, že letos se ani kvůli vlastní svatbě nemusíte přetvařovat. Jako protiváha slavnostním stylům je tu také volnočasový, ale skvěle padnoucí oblek s košilí bez kravaty a s ležérně rozepnutým horním knoflíčkem.

Tento nenucený look si nejvíc rozumí s letními barvami, jako je béž, písek, krém, a s lehkými materiály jako len, bavlna nebo konopí.

Módní trendy pro ženichy 2024
Junebugweddings.com, foto Vanilla Photography

Výrazné barvy

Pánové si už loni oblíbili také barevné obleky. Růžové, červené, lila, zelené a jasné modré tóny prozáří svatební den. Nese-li se vaše veselka v uvolněném duchu a nebojíte se barev, pak je toto pro vás tip číslo jedna. Barevné obleky má v nabídce například Blažek, koupíte je i na Answear nebo u Hugo Bosse.

Uznáváme, že výrazně barvy nejsou pro každého, obzvlášť čeští pánové jsou malinko konzervativní. Trend ale můžete využít třeba ve formě barevné košile, kravaty a kapesníčku do saka.

Módní trendy pro ženichy 2024
Friartux.com, foto Aurelia D’Amore Photography
Módní trendy pro ženichy 2024
Ruffledblog.com, foto Brian D Smith Photography

Atraktivní potisky

Pro ještě odvážnější muže jsou tu atraktivní a více či méně nápadné potisky. Klasickým pánským motivem je kostka, která je letos v popředí. Oblíbená je i v provedení káro. Můžete ale zkusit i rybí kost, proužek a podobné.

Módní trendy pro ženichy 2024
Junebugweddings.com, foto Igor Demba

Obřím hitem pak jsou květiny, které do pánské svatební módy nakukují už po několik sezón. Začalo to u květovaných kravat (skvělé mají v Bubibubi), letos už frčí květované kousky, jako je vestička a další doplňky, ale i celý oblek. Na šik boho svatbě v botanické zahradě nebo v přírodě bude vypadat bombasticky.

Módní trendy pro ženichy 2024
Weddingforward.com, foto Neon Weddings
Módní trendy pro ženichy 2024
Chicvintagebrides.com, foto Anna Page Photography

Tip: Nevěsta by v případě, že se rozhodnete pro květovaný oblek, měla najít šaty s ladícím motivem, nebo zvolit jednoduchý kousek bez potisku a květiny zvolit například do vlasů nebo v podobě šperků a doplňků.

Zajímavé textury

Jedinečnost dodají také textury. Naprosto uchvátíte v sametovém saku (aktuálně v lednu 2024 nabízí např. Marks & Spencer nebo H&M).

Módní trendy pro ženichy 2024
Instagram.com/masculinoformal

Nosí se také tvíd, hruběji tkaný len, brokát nebo manšestr. Zajímavý je i satén, který naopak hraje svým absolutně hladkým lesklým povrchem.

Módní trendy pro ženichy 2024
Onefabday.com, foto Sharon Kee Photography

Sjednocení kravaty a košile

Jednou je to kontrast, podruhé tón v tónu a jindy nezávislost. Řeč je o sladění košile a kravaty. Letos je to jednoduché. Pokud netoužíte po některé z nápadných alternativ, tak vezměte kravatu ve stejné barvě, jako má košile.

Módní trendy pro ženichy 2024
Stylemepretty.com, foto Maggie Harkov

Personalizované detaily

Chcete, aby vaše svatba vypovídala o vás? Super, zakomponujte osobní detaily do svého outfitu. Od manžetových knoflíčků s monogramem se posunujeme k podšívce saka s motivem vaší společné vášně nebo vašich společných fotek. Nebo k rafinovaně umístěným monogramům, datu svatby či láskyplnému společnému mottu.

Módní trendy pro ženichy 2024
Ruffledblog.com, foto Emily Wren Photography
Módní trendy pro ženichy 2024
Bridalguide.com, foto J. Anne Photography

Mokasíny bez ponožek

Muž, který jde s módou, letos nepotřebuje ani ponožky. Je zcela přijatelné obout si mokasíny a kráčet svatební uličkou s holými kotníky. Když mohou ukazovat kůži nevěsty, proč by nemohli ženichové?

Módní trendy pro ženichy 2024
Rockmywedding.co.uk, foto Nataly J Photography

A když už jsme u těch mokasín, právě ty jsou letos nejoblíbenějším druhem svatební obuvi.

Módní trendy pro ženichy 2024
Jennamariephotography.com, foto Jenna Marie Photography

Stylové doplňky

Módy dbalý ženich by neměl zapomenout ani na další doplňky. Manžetové knoflíky a kravata jsou základ. K rafinované moderní kompozici patří také kapesníček, můžete přidat řetízek na vestičku nebo si nápadné hodinky připněte na zápěstí a nezapomeňte je ukázat na svatebních fotkách. Bez cool slunečních brýlí raději ani neopouštějte domov.

Módní trendy pro ženichy 2024
Laurenrenee.com, foto Lauren Renee Photography

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close