Museli jste odložit svatbu? Tvůrčí způsoby, jak dát svatebčanům vědět nový termín

Také na vás dopadla aktuální situace s Covid-19 a museli jste odložit svatbu? Kromě jednání se všemi dodavateli to přináší také nutnost obeslat znovu všechny hosty. Informovat je nejen o odložení původního termínu, případně o tom, že ještě vyčkáváte, ale také o novém datu veselky. Přinášíme tipy, jak při tom využít již hotové tiskoviny.

Etsy.com

Odložení svatby se vás možná nemile dotklo emocionálně a citově. Tak dlouho jste se se vším chystali, domlouvali, organizovali, nespali, vymýšleli a měnili, aby nakonec vše dopadlo úplně jinak. Je jasné, že tyto neplánované změny chcete vyřešit co nejhladčeji pro své nervy, finance i hosty.

Začněte v kruhu nejbližším

Jakmile máte jasno, kdy novou svatbu uskutečníte – ať už z hlediska možností, které nám dává vláda, nebo z hlediska jednání s klíčovými dodavateli, oznamte termín nejdříve nejbližší rodině a lidem, které na svatbě chcete na 100 % mít.

Počítejte s tím, že pokud jim dáte vědět na poslední chvíli, může stát, že někdo nebude moci. Rozvrh si spíše přizpůsobí, když svatbu odložíte třeba až na příští rok.

Us.cnn.com

Když máte zajištěné nejdůležitější hosty, dejte postupně vědět i těm ostatním. Abyste na nikoho nezapomněli, je fajn mít guest listy. Seznam hostů vám formou poznámek pomůže spravovat například mobilní aplikace Bride Advisor, která umí i další skvělé věci. Při organizování svatby je výborným pomocníkem a v těchto hektických chvílích téměř nepostradatelná.

E-mail nebo osobní kontakt?

Nejjednodušší cestou, jak dát všem vědět, je pochopitelně hromadný e-mail. Aby to bylo stylové, můžete si od svého dodavatele nechat vytvořit elektronickou verzi svých svatebních oznámení s touto informací, a tu rozeslat jako přílohu e-mailu.

Brides.com

Pokud máte svatební web, vyvěste informaci také na něj, ale chtějte od hostů potvrzení, že se k nim zpráva dostala, a pokud se do určité doby neozvou, kontaktujte je přímo.

Starší příbuzné pak bude nejlépe kontaktovat telefonicky, smskou nebo, bydlí-li poblíž, i osobně.

Jak využít hotová oznámení

Samozřejmě i nadále je vhodné hosty posléze obeslat i papírovou kartičkou, dodá to pozvání oficiální ráz. Máte-li oznámení již zadaná, jistě jste okamžitě, jak jste věděli, že svatba v původním termínu nebude, oslovili své grafické studio, aby pozastavili tisk. Nyní jim můžete sdělit nové datum. Většina dodavatelů vám vyjde vstříc a datum v předloze změní.

Tip 1: Když jste se na novém datu zatím neshodli, můžete si nechat vyrobit „slepé“ pozvání, kde bude volná kolonka na datum a čas konání obřadu, a ty potom dopíšete rukou. Bude to originální i praktické.

RudiandLib.com

Prekérní situace může nastat, pokud už jste měli oficiální tisková svatební oznámení hotová. V tom případě nastupuje stránka finanční a ekologická – jistě se vám nechce objednávat nové. Jak to elegantně vyřešit? Jestliže ostatní věci – u svatebního oznámení především místo konání obřadu – i nadále platí, pozvánky klidně použijte, jen upravte datum a čas. Všichni jistě chápou, že se jedná o mimořádnou situaci a naopak se z opravovaného oznámení možná stane vtipná rodinná památka.

Pište rukou. Datum na hotových původních pozvánkách jednoduše přeškrtněte a nové datum napište rukou. Přiznáte tak skutečný stav věci a oznámení dodáte osobní ráz. Použijte kvalitní psací potřeby, můžete zkusit i barevné gelové pero se třpytkami apod.

Tip 2: Máte základy kaligrafie? Výborně, využijte je! Pokud ne, můžete ještě rychle zkusit nějaký online rychlokurz krasopisu.

Marthastewartweddings.com

Využijte nálepky. Uplatnit můžete i papírové nálepky s potiskem nebo ručně dopsaným datem, jimiž původní termín přelepíte. Ty mohou být buď nenápadné, nebo opět nepokrytě přiznat, že došlo ke změně.

Tip 3: Nálepky můžete také přetisknout razítkem, které si necháte za pár korun vyrobit.

A co další tiskoviny?

Datum svatby se může objevit také na programu svatebního dne, svatebních novinách, zasedacím pořádku a dalších tiskovinách. Pokud veškeré ostatní informace kromě data sedí, využít zde můžete kreativní krytí.

Velké cedule můžete vkusně ozdobit zelení tak, aby datum zůstalo skryto. Zajímavým řešením může být také vosková pečeť s iniciálami snoubenců nebo právě i novým datem svatby – je to teď oblíbený prvek, takže svým tiskovinám jen dodáte trendy jiskru.

Epicweddings.saboresmilagres.com

V každém případě, buďte v kontaktu se svými dodavateli svatebních oznámení a společně to vyřešíte.

Vepisto.cz, Printia.cz, Amaluska.cz

 

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close