Svatba na romantickém místě pro romantické snoubence

Romantická místa na svatbu

Svatba je zpečetěním lásky dvou lidí a jako taková má romantiku už ve svém jádru. Ale pokud ji chcete ještě zvýraznit, máte spoustu možností, jak na to. Počínaje správným výběrem místa, které romantikou samo dýchá. Tady jsou naše tipy.

Romantická místa na svatbu
Unsplash.com

Je jasné, že romantika je subjektivní. To, co považujete za romantické vy, může být pro někoho přeslazené a pro někoho jiného zase úplně obyčejné. Důležité je, aby svatba odrážela vás a vaše jedinečné spojení. Vyjádřete svoji lásku a radost tak, jak to sedí vám.

Ale přesto je pár zaručených věcí, které obvykle většinu z nás romanticky naladí.

Detaily pro romantickou svatbu

1. Osvětlení: Svíčky, světelné řetězy nebo lucerny vytvoří teplé a intimní osvětlení.

2. Květiny: Květy jsou klasickým prvkem romantiky. Pro květinovou výzdobu vsaďte na růže, kaly, orchideje, nebo třeba něžné luční kvítí.

3. Dekorace: Motiv srdcí, amorků, barvy z něžné barevné palety. To podpoří romantickou atmosféru i na pohled. Inspirujte se třeba naší srdíčkovou valentýnskou veselkou.

4. Personalizace: Chybět nesmí detaily, které povypráví příběh vašeho vztahu. Umístěte na různá místa fotografie vás dvou, zařaďte do programu promítání. Máte společnou vášeň? Tento koníček se může stát hlavním tématem vaší svatby.

5. Hudba: Pro důležité okamžiky, jako je obřad nebo první tanec, vyberte hudbu, která má pro vás speciální význam. Tančili jste na něco na vašem prvním rande? Máte píseň u které vás požádal o ruku? Ty nesmíte vynechat. Romantické písně a melodie najdete i v našich inspirativních playlistech.

6. Tanec: Jestli rádi tančíte, nacvičte si romantickou choreografii, kterou předvedete na svatebním večírku.

7. Slavnostní projevy: Při slavnostních přípitcích vyjádřete své city. Sdílejte romantické příběhy a pocity. Napište pro svou lásku zamilované vyznání. Že nevíte, jak psát svatební sliby? Přečtěte si to.

8. Překvapení: Je spousta romantických drobností, kterými to vyšperkujete na nejvyšší úroveň.

  • Pošlete své lásce ráno zamilovaný vzkaz, jak moc se těšíte, až budete oficiálně svoji.
  • Víte, jaká jídla váš protějšek miluje? Nechte mu doručit romantickou snídani, určitě to v předsvatebním shonu ocení.
  • Vyberte píseň, která vystihuje vaši lásku, a nechte ji během dne zahrát s malým vysvětlujícím komentářem.
  • Pro hosty zase nachystejte drobné osobní vzkazy na jejich místa a k výslužce zabalte romantické dárečky.
  • Vybrali jste místo s výhledem? Vyjděte se všichni společně podívat na romantický západ slunce.

Velmi důležité je také dobře vybrané místo obřadu a oslavy. Ano si můžete říct třeba pod stromy, u vody nebo ve stínu středověké věže. Řada lokací přímo dýchá romantickou atmosférou a my jsme vybrali některá z nich pro vaši inspiraci.

Hotel Růže v Českém Krumlově

Neexistuje snad romantičtější místo pro milovníka historie a úzkých, křivolakých uliček, než je Český Krumlov. Starobylé město na Vltavě láká romantické duše nejen z Česka, ale i zahraničí. Mít tady svatbu, to je romantika už sama o sobě. Ty nádherné výhledy vám vezmou dech. A když si navíc vyberete Hotel Růže, můžete se rázem cítit jako renesanční šlechtična.

Romantická místa na svatbu
Hotelruze.cz

Butikový hotel v srdci města, přímo nad ohybem Vltavy, vám nabídne útočiště na celý romantický svatební den.

Obřad můžete mít v pohádkovém Jezuitském sále nebo na terase Sunset Terrace s úchvatným výhledem. V těchto prostorách pak svůj sňatek také oslavíte. Pro komorní hostinu se kromě těchto dvou míst hodí také Hodovní síň. A až budete unavení, nemusíte se nikam přesouvat, protože vás tady rádi ubytují.

Romantická místa na svatbu
Hotelruze.cz

Těšte se na prvotřídní mezinárodní kuchyni, servírovanou slavnostní hostinu a večeři formou rautu včetně možnosti tematického středověkého menu. Vaše smysly okouzlí krásné prostředí, které opravdu dýchá skutečnou historií plnou krásných dam a ušlechtilých pánů.

Romantická místa na svatbu
Hotelruze.cz

Součástí hotelu je i wellness centrum a thajské masáže.

Pro novomanžele navíc nabízejí:

  • svatební apartmá za cenu standardního pokoje s romantickou výzdobou
  • láhev sektu při příjezdu na pokoji
  • rozšířená snídaně na pokoj pro příjemné posvatební ráno
  • pozdní check-out do 14 hodin po svatebním dni, abyste nemuseli pospíchat

Nevěsta si může přiobjednat služby vizážistky, kadeřnice či manikérky. Zajistí stylovou výzdobu včetně květin, designové jmenovky, cukroví a výslužky, hudbu, fotografa, tematický program a další svatební servis dle vašeho přání.

Romantická místa na svatbu
Hotelruze.cz

Praktické:

  • Pro civilní obřad kontaktujte matriku na Městském úřadě v Českém Krumlově
  • Pro církevní obřad Krumlovskou prelaturu
  • Uspořádají vám i symbolický obřad třeba u příležitosti vašeho výročí

Kapacita:

  • Jezuitský sál – 100 osob
  • Sunset Terrace 120 osob
  • Hodovní síň – 50 osob
  • Ubytování – 150 osob v 71 pokojích

Romantický Hotel Mlýn – Karlštejn

Jen kousek od Prahy se vypíná majestátní královský hrad Karlštejn. Slavné a symbolické místo spojené s naší historií obklopuje malebný městys a krásná krajina na břehu řeky Berounky. Romantický Hotel Mlýn leží nad širokým jezem, který umocňuje působivost místa.

Romantická místa na svatbu
Hotelmlynkarlstejn.cz

Můžete zde mít civilní i církevní obřad, a to například na soukromém ostrově na břehu Berounky, chráněni před rozmary počasí romanticky vyzdobeným altánkem. Na lávce vedoucí na ostrov, na terase nebo v restauraci vás personál přivítá welcome drinkem. Hostinu lze uspořádat uvnitř v menším klimatizovaném Sále Petrarca, v hotelové restauraci nebo v party stanu na ostrově. A několik z vás také ubytují.

Romantická místa na svatbu
Hotelmlynkarlstejn.cz

Restaurace vám nabídne tradiční českou kuchyni v moderním hávu, doplněnou o sezónní speciality a pestrou nabídku jídel ze sladkovodních a mořských ryb. Samozřejmostí je večerní grilování. V restauraci je krb, v hotelu také wellness centrum.

Romantická místa na svatbu
Hotelmlynkarlstejn.cz

Plánujete delší pobyt, například po celý svatební víkend? Určitě nebudete litovat, můžete si vyšlápnout po naučné stezce na hrad Karlštejn, navštívit lomy Velká a Malá Amerika nebo si objednat vyhlídkový let balónem.

Je zde spousta skvělých zákoutí na svatební fotky, využít můžete i samotný jez. Kromě toho, pokud potřebujete, tak vám zajistí svatebního koordinátora, fotokoutek, květinovou výzdobu, svatební dort a sladkosti nebo zkušeného DJe.

Přijedete elektromobilem? Bez obav, mají tady nabíjecí stanici, stejně jako dostatek místa pro parkování všech typů vozidel.

Romantická místa na svatbu
Hotelmlynkarlstejn.cz

Praktické:

  • Termín svatby si rezervujte na karlštejnské matrice

Kapacita:

  • Sál Petrarca – 45 osob
  • Restaurace – 80 osob
  • Party stan – 160 osob
  • Ubytování – 49 osob v 21 pokojích

Rekovice v Beskydech

Láká vás spíš přírodní romantika? Pak je tím pravým ořechovým pro vás kouzelný hotel Rekovice v beskydské obci Trojanovice. Uchvátí vás famózní výhledy na kopce, rustikální zvonička, designové prostředí a skvělá moderní kuchyně.

Romantická místa na svatbu
Rekovice.cz

Strávíte tady celý svatební den. Pro obřad je jako stvořená zvonička, jen pár kroků od ní už leží moderní areál hotelu, který ale citlivě odráží ducha valašských kopců. Mají spoustu prostoru pro svatební hostinu venku i uvnitř a možné je také ubytování.

Romantická místa na svatbu
Rekovice.cz

Vlídný a zkušený personál vám s přípravami pomůže, zajistí koordinaci svatby a výzdobu. Velkou devízou místa jsou opravdu překrásné romantické louky, lesy a kopce, které se budou skvěle vyjímat na vašich svatebních fotkách. A také výborná česká kuchyně s recepty našich babiček v moderním pojetí, připravenými z poctivých surovin od místních farmářů.

Romantická místa na svatbu
Rekovice.cz

Romantiku završuje krb a prosklené stěny zimní zahrady, které umožňují nerušený výhled.

Praktické:

  • Obec Trojanovice spadá pod matriku města Frenštát pod Radhoštěm, svoji svatbu si tudíž musíte zajistit nejprve tam.
  • Rezervace termínů v hotelu přijímají pouze mimo hlavní sezónu, od září do května. Během svatební sezóny je příjem pozastavený, protože se soustředí na probíhající svatby. Tak s tím počítejte, až budete plánovat.
  • Svatební dny jsou úterý, čtvrtek a sobota.
  • Místo vítá i domácí mazlíčky a děti.

Kapacita:

  • Hostina v restauraci – 100 osob
  • Ubytování – 26 osob

Pozor, pokud se chystáte Rekovice omrknout na vlastní oči. V lednu 2024 mají zavřeno, protože tam probíhá menší rekonstrukce. Svou návštěvu si ale klidně naplánujte už na únor, kdy opět přivítají hosty.

Romantická místa na svatbu
Rekovice.cz

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close