Gay a lesbické páry. Jak se obléknout na váš velký den, abyste ladili

Outfit na svatbu pro stejnopohlavní páry

Kovy, jeden z našich nejznámějších Youtuberů, kterého zná i mainstreamový divák, se v září zasnoubil. O ruku ho požádal jeho přítel Míra. Pokud i vy se chystáte úředně spojit své životy s partnerem stejného pohlaví, tak vám mohou přijít vhod tipy na svatební outfity pro lesbické a gay dvojice.

Oblečení na svatbu pro stejnopohlavní páry
Unsplash.com

I když plnohodnotné manželství zatím v Česku uzavřít nemohou, kromě úředního úkonu mohou tyto páry uzavření registrovaného partnerství pojmout stejně slavnostně a romanticky jako kdokoliv jiný.

Tip: Inspirujte se pro svoji duhovou svatbu.

Možná ale budou dvojice stejného pohlaví více řešit otázku outfitu. Protože svatba je slavnostní krok, má často stanovený slavnostní dress code. A i když nemá, většinou tak nějak vnitřně cítíme, že bychom se chtěli ustrojit trochu jinak než na běžné pochůzky po městě. Kombinace svatebních šatů pro dámu a obleku pro pána je po generace zažitá a obecně lidem připadá jako ladící. A samozřejmě ženy to mají v tomto hledu jednodušší, protože jedna může obléknout šaty a druhá kalhotový kostým či rovnou smoking.

Ale jak do páru stylově nakombinovat dvoje svatebky nebo dva obleky, pokud chcete, aby byly nejen hezké, ale zároveň nějak stylově či tematicky propojené?

Podle čeho se sladit

Nabízí se tři základní kombinace: oblek a šaty, dva obleky, dvoje šaty. A teď, jak z toho vytvořit ladící styl pro dvojici, aby vaše oblečení vyjádřilo vaše souznění.

Vybarvěte se

Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Pinterest.com

Ať zvolíte jakoukoliv kombinaci mužských a ženských elementů, pořiďte si doplňky a detaily ve stejné barvě. Nejlepší je hlavní tón z barevné palety vaší svatby, ale využít můžete také výrazný doplňkový akcent. Dodáte tím celému pojetí rafinovaný styl.

Tip: Inspirativní byla třeba stylová havajská svatba v tónech lesní zelené.

Společné doplňky

Svatební oblečení gay/lesbických párů
Junebugweddings.com

Jinou možností je sjednotit váš společný vzhled jako páru stejnými doplňky. Například květinovým věncem, šálem, korsáží, manžetovými knoflíčky a kravatami či dalšími podobnými detaily.

Stejný střih, jiné barvy

Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Intimateweddings.com
Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Ana-rosa.tumblr.com

Dva obleky nebo dvoje svatební šaty ve stejném či hodně podobném střihu přizpůsobíte své osobnosti na míru, když každý z vás zvolí odlišnou barvu. Ty by spolu měly ladit a být v souladu se stylem a barevností vaší velké události. Vaše souznění podtrhne stejný střih a typ oblečení.

Ladící pastely

Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Onefabday.com, foto Casey Brodley

Jednotícím prvkem může být nejen konkrétní barva, ale také styl barevné palety. Krásné a jemné budou pastely v libovolném odstínu, pak je úplně jedno, jaký typ oblečení zvolíte a jestli budou vaše šaty či obleky střihově stejné nebo úplně jiné. Každý můžete mít oblek či šaty podle svého a propojíte je právě pastelovou barevností. Podobně zafungují také neutrály, metalické barvy nebo syté tóny drahokamů.

Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Engaygedweddings.com

Sjednoťte to tématem

Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Pinterest.com

Vintage, romantika, minimalismus. Komiks, rock and roll, váš oblíbený film. Když budete mít silné téma svatby, stačí ho naplnit odpovídajícími detaily a budete spolu ladit za všech okolností.

Tip: Podívejte se na svatbu ve stylu Harryho Pottera, Hry o trůny nebo Fridy Kahlo.

Pasující vzorek

Svatební oblečení gay/lesbických párů
Onefabday.com, foto Passionate Photography

Jednotu můžete vyjádřit také stejným vzorkem na oblečení. Kárované obleky jsou letos v módě! Uvolněné boho vibes navodí květinové vzory. Dojem luxusu vyjádří kašmírový paisley vzor, eleganci zase drobná kostička a mladistvou hravost puntíky.

Buďte jako dvojčata

Svatební oblečení gay/lesbických párů
Mamamia.com.au

Jednoduché řešení, zejména pokud máte v oblibě párová trička či společné tetování – oblékněte se prostě úplně stejně! Dvoje naprosto stejné svatební šaty nebo dva obleky zcela jednoznačně ukážou, že k sobě patříte.

Kontrastujte

Svatební oblečení gay/lesbických párů
100layercake.com

Bílá a černá jsou skvělá dvojice, přestože jsou tak kontrastní. Možná, že i vy jste protiklady, které se přitahují? Pak využijte magii černobílé kombinace nebo jiného silného kontrastu.

Ani sukně, ani kalhoty – overal to jistí

Svatební oblečení gay/lesbických párů
Onefabday.com, foto Miranda Stokkel

Jestli se nemůžete rozhodnout mezi sukní a kalhotami, zvolte kompromis. Overal pro obě polovičky je stylový a originální.

Stejný základ, odlišné doplňky

Svatební oblečení gay/lesbických párů
Nilkagissell.com
Outfit na LGBTQ+ svatbu
Washingtonian.com

Pokud chcete vypadat v podstatě stejně, ale zase vás neláká jít úplně jako dvojčata, vyjádřete své harmonicky ladící osobnosti odlišnými doplňky na jednotném základu. Dva obleky v klasickém střihu v podobné barvě a k tomu pro každého jiná kravata, odlišné motýlky nebo jedna kravata a jeden motýlek. Nebo svatební šaty stejného střihu a k nim boty, šperky či přehoz přes ramena v různých barvách. Jedna nevěsta závoj, druhá klobouk, jedna džínovou bundu, druhá svetřík. A tak můžete kombinovat podle toho, co odpovídá vašemu vkusu.

Něco netradičního

Outfit na LGBTQ+ svatbu
Rocknrollbride.com

Namixujte dohromady klasické elementy genderově tradičního stylu originálním způsobem. Proč se nechat svazovat konvencemi, když se vám líbí od každého něco? Například pánské sako přes svatební šaty či závoj k mužsky laděnému obleku s kravatou. Ani pánové se přece nemusí vzdávat dlouhé vlečky. Klidně svou volbou vyvolejte rozruch a drama!

Zářivé barvy

Outfit na LGBTQ+ svatbu
Writethiswaycalligraphy.com

Jedna z vás chce šaty, druhá oblek, ale neláká vás plout s proudem? Jděte do živých barev, které zaručí, že rozhodně nebudete nudným, tradičním párem.

Nezapomeňte na svatební doprovod

Oblečení snoubenců na gay/lesbickou svatbu
Zola.com

Pokud svatbu pojímáte ve velkém a máte i družičky a družby, můžete je vyladit také stylově, například všechny bez ohledu na pohlaví do obleku nějaké nečekané, typicky „ženské“ barvy.

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close