Milovníci Hry o trůny, pozor! Poradíme vám, jak si vystrojit svatbu ve stylu vašeho oblíbeného seriálu

Seriálová Hra o trůny už sice skončila, ale vy se ve světě Západozemí můžete pohybovat i nadále, když si uspořádáte svatbu v jeho stylu. Přinášíme vám inspiraci a pár tipů, jak se takové výzvy zhostit.

Svět, který vymyslel George R. R. Martin pro svou knižní ságu Píseň ledu a ohně, jež byla předlohou megaúspěšného seriálu, je mimořádně inspirativní. Svatby tam sice nedopadají úplně dobře, tak v tom směru se raději neinspirujte, ale styl, nálada a vzhled nabízejí bezpočet možností.

heyweddinglady.com

Můžete to sice pojmout cestou přímé nápodoby vybraných postav, ale mnohem stylovější a elegantnější bude navodit pouze atmosféru. Středověk, draci a nespoutaná fantazie svatební hosty jistě okouzlí. Takže jak na to?

Epiclovephotography

Místo obřadu

Tento svět si přímo žádá nějaké starobylé, romantické místo pro svatební obřad. Zkuste třeba hrad Šternberk nebo Janův hrad v Lednicko-Valtickém areálu. Působivá bude také nějaká krásná zřícenina (hrad Hukvaldy, Vítkův hrádek) nebo skalní útvar (Adršpach).

hrad-sternberk.cz

Pokud vám nevadí cestovat, můžete zvolit přímo některou z lokalit, kde se seriál natáčel, třeba Chorvatsko nebo Island.

Chcete-li něco, kde se na jednom místě vezmete a zároveň to oslavíte, mohl by se vám líbit zámek Hostačov – nabízí krásné přírodní scenérie i kouzelná zákoutí.

Účastníci

Nevěsta

Jako nejdůležitější žena dne si na svém vzhledu dejte opravdu záležet. Podle toho, která linie příběhu je vám bližší, si zvolte styl svatebních šatů. Chybu neuděláte, sáhnete-li po vintage krajkovém modelu, vybrat si můžete i historizující šaty připomínající skutečnou princeznu – tady jsou nezbytností dlouhé středověké cípy rukávů.

svatebnieshop.cz

Pokud se vám víc líbilo dění na jihu kolem Dany, do noty by vám mohly padnout lehké rozevláté šaty antického stylu.

spolecenske-saty-martina.cz

Krásné vintage modely seženete v Elody, nebo je ušije přímo pro vás třeba Magda Samlíková. Filmových kvalit mohou dosáhnout i výrazné modely ze salonu Poner – nevyberete-li si nic z kolekce nebo půjčovny, ušijí vám šaty na míru.

Pohádkový feeling vám dodá kožešinová pelerína (pravá nebo imitace).

fler.cz

A nezapomeňte na bohatě zdobené střevíčky.

Pokud jde o účes, zkuste komplikovaně splétané vrkoče, které korunujete tiárou. Vše doplňte stylovým vintage šperkem, případně kouskem, který připomene některou z ozdob, co byly k vidění v seriálu.

Brandon Lata Photography
Captive Photography

Ženich

Muž se bude muset spokojit s normálním oblekem, pokud není dost odvážný, aby si i on položil přes ramena kožešinový přehoz. Ale šmrnc mu dodají i stylové manžetové knoflíčky nebo kapesní hodinky.

Vaughn Barry Photograph

Vzhled jak ženicha tak i nevěsty mohou doplnit také vhodné opasky. Důležitou součástí svatebního obřadu v Západozemí je výměna rodových plášťů. Tak daleko zacházet nemusíte, ale jako součást stylingu pro nevěstu i pro ženicha může vypadat hezky.

Družičky

Plánujete-li sladěné družičky, můžete se inspirovat u Daenerys a jejího ležérního letního stylu.

FashionFashion

Svědkové

Označte je stylově broží jako pobočníky krále a královny!

happywedd.com

Dekorace a detaily

Atmosféru oblíbeného seriálu můžete nejlépe vykouzlit pomocí dekorací. Na stůl se budou hodit velké svícny nebo lucerny,  malým mrknutím na fanoušky seriálu budou svíčky v podobě dračích vajec.

figures.cz

Skuteční fandové také rozeznají váš oblíbený rod podle barevné stylizace (šedá a bílá – Starkové, rudá a zlatá – Lannisterové, černá a rudá – Targaryeni atd.).

Ženich a nevěsta se budou královsky vyjímat na vznešených křeslech pod látkovými nebo papírovými bannery se znaky oblíbených rodů. Těmi ostatně můžete vyzdobit i jiná místa na svatební hostině, stejně jako seriálovými či knižními citáty. Podle rodů nebo měst rozdělte jednotlivé stoly pro zasedací pořádek.

Linen and Poppi
Samantha Jayne Photo

Připijte si ze sklenic s motivem seriálu – koupíte na Etsy.com nebo si nechte vyrobit vlastní model dle vaší fantazie. Použít ale můžete také stylové seriálové poháry, které vám po svatbě zůstanou jako vzpomínka, anebo zvolit romantické české lesní sklo.

lesnisklo.cz

Servírujte na měděném nádobí a hostina samozřejmě musí být opulentní – masa, omáčky, neobvyklé kombinace chutí, živé barvy, exotické ovoce, pro milovníky Noční hlídky pak tuřín…

junebugweddings.com
junebugweddings.com

A jako koruna hostiny stylový dort.

Katherine Elena Photography

Ve stylu se jistě ponesou také vaše svatební tiskoviny – oznámení a pozvánky, informační cedule, jmenovky, placky jako dárečky pro hosty a veškeré další drobnosti. Dobrý grafik/výrobce dárečků by neměl mít problém vám je na míru vyrobit. Přijdete pečetě, strukturovaný papír a máte hodně efektu.

lovestoreyweddings.com
etsy.com
Owl and Luna

Na vzkazy a přání od hostů (nebo i na lepení fotek z Polaroidu) pořiďte vhodný zápisník.

fantasyobchod.cz

Jako vtipný bonus pak působí společná trička – ať už pro novomanžele či nevěstu a její družičky. Trička vám potisknou v každém kopycentru či obchodě s dárkovými předměty. Nebo si je sami navrhněte přes internet.

juneandjohnnyco
bohochictreasures

Na focení si můžete pořídit repliku meče – nebo v rámci dekorace šikovně umístit malé mečíky na otvírání dopisů. Na fotce se bude hezky vyjímat také pes připomínající vlka. Stylové budou obrázky s koněm a u obřadu můžete vypustit holubičky. Jen toho živého draka asi neseženete…

Swish Click Photography
theperfectpalette.com

Celé to můžete podbarvit okouzlující hudbou ze seriálu. Většina muzikantů je schopna alespoň hlavní motiv zahrát a pokud vám bude hudební doprovod zajišťovat DJ, není co řešit.

Tak co, už se těšíte, jak to v duchu Hry o trůny rozjedete? Tak tady máte ještě trochu inspirace:

miabella.cz
thepinkbride.com
Nafestudio
popsugar.com
fler.cz
brides.com
thepinkowldesigns.com
offbeatbride.com
wantthatwedding.co.uk
brides.com
weddinghousehold.com
emmalinebride.com
emmalinebride.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close