Pokud chcete ťapkat bosi po poli, ťapkejte.“ Tak zní slova Makovek, které vám nabídnou svatební Caravan.

Přemýšlíte nad tím, že by byl dobrý nápad, pořídit si na svoji svatbu candy bar? V tom případě je právě pro vás tento rozhovor s příjemnou Bárou, která vás seznámí blíže s tím, co je Caravan Vivi, kde se vzal, ale také to, na co všechno lze tento krásný karavan použít.

Dobrý den, váš velmi zajímavý projekt jsme našli na webu makovky.cz. Proto by nás zajímalo, kdo to ty Makovky jsou? A jak souvisí s dalšími službami, které máte na svém webu zmíněné? Jde o více projektů, na kterých pracujete, nebo jen odkazujete na někoho dalšího?

Název Makovky vznikl poměrně romanticky, manžel má přezdívku Mák a když jsme se dali dohromady a posléze se nám narodily děti, kamarádi naší rodině začali říkat „Makovky“. Když jsme potom před naší svatbou přemýšleli o názvu domény pro náš svatební web, použili jsme právě označení Makovky. Když jsme se pak loni vrhli do plánů s foodtrucky a Vivi, rozhodli jsme se používat právě toto jméno i využít i náš původně svatební web, protože to jsme prostě my – #makovky

Ve spojitosti s minulým dotazem, co všechno nabízíte? Můžete nám o tom říct více?

Manžel se věnuje renovaci ikonických vozů Citroen Hy a jejich přestavbou na foodtrucky resp. mobilní bistra. Všechny tyto projekty jsou ale zhmotněním snů někoho jiného. A tak jsem přišla s takovým nápadem, že bychom si mohli udělat i něco vlastního. Vlastní foodtruck nepřipadal v úvahu, je to obrovská investice a navíc se třemi dětmi je zatím celkem nereálné vrhat se do nějakých gastrohrátek. Já se věnuji webdesignu a mimo jiné připravuji i svatební weby (www.svatbanainternetu.cz) pro často netypické a netradiční svatby. Hledala jsem tedy inspiraci ve světě a narazila jsem na trend, který je populární zejména v Austrálii a na Novém Zélandu, mobilní bary postavené z obytných karavanů a úplně jsem se do nich zamilovala a postupně pro nápad nadchla i manžela. Začala jsem si kreslit, jak by měl ten náš vypadat a měla jasnou představu o tom, jak ho barevně sladit, jaký by měl mít tvar a co všechno by v něm mělo být. Začali jsme tedy hledat v inzerátech obytných karavanů a nakonec jsme ho našli kousek od Prostějova. Půjčili jsme si auto se závěsem, naložili děti a vyrazili přes celou republiku pro naší budoucí Vivi (jméno Vivi jsme původně měli připravené pro naši dceru, ta se ale nakonec jmenuje Laura). Stála tam chudinka olezlá na zahradě a sloužila na hraní dětem. Záměrně jsme chtěli najít takový karavan, který bychom tím zachránili před likvidací a při přestavbě jsme se pak snažili zachovat maximum původního, abychom opravdu prodloužili životní příběh a vzali ho na místa, kam by se jinak nikdy nepodíval.

Hodně nás zaujal právě váš Caravan Vivi a také Citroen HY. Můžete prosím čtenářům v několika větách popsat, o co jde?

Caravan Vivi je mobilní bar, který je možné si pronajmout na svatby, různé akce, rozlučky se svobodou nebo prostě jakékoliv události, kde je fajn mít pro hosty nějaký stylový servis.  Dnešní snoubenci už se nechtějí brát na místech, kde za nimi čeká fronta dalších svateb, hledají netradiční krásná místa v přírodě a právě tam je možné díky Vivi přinést i trošku zázemí pro svatební hosty a připravit jim milé osvěžení a občerstvení. Svatba nebo akce se pak může konat téměř kdekoliv, kam se dá dojet autem a Vivi zaparkovat. Vyzkoušeli jsme si i instalaci Vivi do lesíku krásného zatopeného lomu, kde jsme společně s Luckou ze Zaslíbeni lásce a mnoha dalšími úžasnými lidmi fotili svatební editorial ve stylu Gypsy (vidíte na fotografiích ve článku). Vivi je koncipována jako mobilní bar, kde je možné podávat drinky a nápoje případně jako sweet bar, ale není primárně určená pro vaření nebo přípravu cateringu, a proto jsme se rozhodli během letošního roku rozšířit nabídku ještě o jeden vůz Citroen HY, kde bude možné opravdu vařit a připravovat kompletní catering pro svatební hosty. Kromě svatebních veselí a oslav bychom ho ale také rádi nabídli majitelům malých restaurací či bister, kteří o pořízení foodtrucku zatím jen uvažují a rádi by si takový provoz vyzkoušeli.

Jak vzniknul nápad na vytvoření těchto vašich projektů? Bylo těžké je zrealizovat?

Začalo to na naší svatbě a následně celou shodou všech možných náhod a okolností, které nás zavedly až k vlastní dílně. Tehdy se manžel při debatě o opravách a rekonstrukcích lodí, kterým se ve svém volném čase věnoval, dostal k možnosti podílet se na renovaci Citroenu HY pro všenorskou Cidrerii. A tak po nějaké době vznikl první foodtruck. Slovo dalo slovo a další z našich kamarádů se přiznal, že mít takové pojízdné bistro je už dlouho jeho snem, za nedlouho jsme tedy na zahradě měli jeden rezavý kousek a vzápětí hned objednávku na další, tentokrát pro rolovanou zmrzlinu. Tehdy začalo být jasné, že času na to všechno v kombinaci s jeho zaměstnáním a našimi třemi dětmi bude málo. Po dlouhých rodinných poradách jsme se rozhodli, že do toho zkusíme skočit rovnýma nohama a manžel se začne stavění foodtrucků věnovat naplno.

Co vidíte jako svůj největší úspěch. Může být osobní i pracovní.

Máme tři zdravé krásné děti a ty zas mají rodiče, kteří spolu dokážou spolupracovat, společně vymýšlet, bouřlivě si vyměňovat názory a následně realizovat nápady a projekty, které nejsou třeba úplně obvyklé. Věříme, že kromě toho, že děláme věci, které nás baví, tím děti připravíme do života víc, než se kdy mohou naučit ve škole. I když je to někdy náročné na koordinaci a logistiku, snažíme se, aby děti s námi zažívaly všechny ty pocity, viděly, jak všechno vzniká, jak se co dělá a vyrábí a jak to pak vypadá, když se splní sny.

Myslíte si, že se nějak odlišujete od konkurence? Proč by si lidé měli vybrat právě vás?

Vivi v podstatě u nás konkurenci nemá, pokud vím, je jediná svého druhu. Existují sice různé mobilní kavárničky z přestavěných karavanů, ale ty si buď nemůžete pronajmout, nebo si je můžete pronajmout jen jako komplet i s tím, co je z něj nabízeno. Já jsem Vivi navrhla naopak tak, aby byla velmi variabilní a flexibilní pro další využití. Může být svatebním barem na vintage nebo boho svatbě, prodejním stánkem na trhu, sladkým barem na svatbě laděné do starorůžova nebo klidně koutkem pro pány, kde se bude podávat jen burbon a doutníky. Její minimalistický design umožňuje dotvořit a dozdobit si ji přesně tak, jak je pro danou akci třeba. Zároveň už máme k dispozici různé dekorace a vybavení, které je možné si půjčit s Vivi a vhodně je nakombinovat s tím, v jakém konkrétním stylu je pak svatba nebo akce, na které bude Vivi dělat parádu.

V jaké cenové relaci se pohybuje cena u Caravanu, pokud si ho budou chtít snoubenci půjčit?

Vivi je možné si pronajmout na různé časové úseky. V tuto chvíli jednodenní pronájem vyjde na 6000, plus je třeba počítat s náklady na dopravu, ale to jsou většinou nízké částky, protože Vivi je lehká a snadno ji uveze jakýkoliv osobní vůz se závěsem. Dopravu můžeme zajistit my, anebo se snoubenci mohou dohodnout s někým ze svých známých, že jim ji na místo doveze. Pak si samozřejmě dopravu neúčtujeme. Možné je se samozřejmě domluvit i na kratším nebo naopak delším pronájmu, tam je pak vše na domluvě. Rádi ji poskytneme i jako neobvyklou dekoraci pro focení nebo natáčení.

Chcete vzkázat našim čtenářkám něco přímo od vás?

Nebojte se svých snů a přání. Ať už v životě tak při plánování svatby. Hoďte za hlavu to, jak to měla kamarádka nebo známá i to, co si myslí ten či onen. Je to jeden den v životě a nestojí za to, slevovat ze svých nároků. Pokud chcete ťapkat bosi po poli, ťapkejte. Pokud chcete svatbu u toho stromu, kde jste spolu měli poprvé piknik, mějte ji tam. Inspirujte se, ale zároveň zůstaňte originálem. Pokud jste spíše nerozhodní a líbí se vám vlastně všechno nebo naopak nic, doporučuji moc svěřit svatbu do rukou profesionálů. Svatební koordinátorka vám obrovsky usnadní práci, ušetří čas a nekonečné hledání vhodných dodavatelů a ve své podstatě i peníze, které byste možná zbytečně vyhodili oknem, a výsledek by třeba zdaleka nebyl tak krásný. Já navíc jako notorický detailista vřele doporučuji vlastní stylové svatební webové stránky vyladěné do stylu vaší svatby, ušetří vám opravdu ohromné množství času a nekonečné zodpovídání otázek, dotazů a nejasností. A v neposlední řadě všem za všechny Makovky přejeme, aby vaše svatba byla opravdu velkým dnem přesně podle vašich představ.

Zdroj: Makovky

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close