Roušky se vrací? Přinášíme inspiraci, jak sladit ochranu dýchacích cest se svatební outfitem

Týden před koncem července vláda rozhodla o novém zpřísnění opatření proti koronaviru. Opět zavedla povinnost nosit roušky na hromadných akcích, která se vztahuje i na svatby. Zatím jen na velké veselky o 100 a více hostech, ale vše se může změnit z minuty na minutu. Máme pro vás proto pár tipů, jak skloubit svatbu a roušky.

Instagram.com/lagartier

Nasazovat si ve svůj velký den roušku není žádná radost, narozdíl od oblékání do svatebních šatů. Ale je to lepší, než aby byly svatby opět pozastaveny. A i když se současné opatření zřejmě dotkne jen minima svateb, protože lidé se v důsledku jarních peripetií s virem stále přiklánějí k menším událostem, je třeba být překvapen.

Roušky na míru pro snoubence

Rouška na společenskou událost se vybírá kromě funkce také podle toho, jak vypadá. Měla by být z kvalitní látky a celkově působit „lepším“ dojmem. Hodí se tedy sáhnout po tzv. rouškách designových, které tyto nároky splňují a v rámci svatby je to celkově stále drobnější investice. Mají je mnohé stylové e-shopy s módou či drobnostmi, jako např. BeWooden.cz, Tasenka.cz, Buga.cz a další.

Nevěsta může zvolit roušku bílou, už i u nás jsou k dostání vysloveně svatební roušky, které jsou např. pošity krajkou, korálky či jinou aplikací. Nabízí je ve velkém výběru např. Fler. Zeptejte se také ve vašem svatební salonu, kde si šaty půjčujete, mnohé z nich našily také svatební roušky.

Tip: Necháváte si ušít svatební šaty na míru? V tom případě vám designérka jistě ráda ze zbytku vytvoří také roušku plně ladící k vašim šatům! Nemáte ještě švadlenu nebo svatební salon? Pohledejte v mobilní aplikaci Bride Advisor – je ke stažení zdarma.

Instagram.com/daniellysboutique

Jinou možností pro nevěstu je nenápadná rouška tělová nebo v převládající barvě svatby či svatební kytice. Prostřednictvím roušky se můžete také sjednotit se ženichem.

Ten by si měl vybrat roušku podle barvy obleku, kravaty nebo košile. Zajímavým tipem je např. rouška s nanovláknovou vrstvou, kterou seženete v e-shopu Moniky Černé, kde si můžete při jednom pořídit i celý svatební oblek na míru.

K sehnání jsou i párové sady s nápisy Mr. & Mrs., Nevěsta & Ženich, Just Married apod., případně si můžete nechat vyšít či potisknout roušku vašimi monogramy, datem svatby či svatebním logem, které máte i na svatebních tiskovinách. Fantazii se meze nekladou.

@malagaweddings / @caliboo_studio / Digitaltouch.co.uk / @avedafootwear / @barrybeaux / Digitaltouch.co.uk

Pozor! Pod rouškou trpí make-up, vyberte si proto skutečně profesionální vizážitku, aby vám líčení co nejdéle vydrželo – umí to např. Ivana Polomská.

Štít jako módní doplněk

Zajímavou alternativou k rouškám je ochranný štít na obličej. Výhodou je, že v něm budete mít i nadále viditelné rysy obličeje, make-up zůstane nedotčený a ochrana bude i tak zajištěna.

  • Už i u nás se dají sehnat štíty s brýlovými obroučkami, které nemusíte mít na čele, ale právě na očích jako brýle, obroučky jsou navíc velmi nenápadné. Jen pozor, zjevně se objednávají z Číny, takže počítejte s delším časem doručení.
  • Můžete zkusit také štít s originálně potištěnou páskou dle vašeho vlastního návrhu – svatební motiv to jistí!
  • Obyčejný štít pak můžete např. snadno a rychle polepit třeba ve spodní části nálepkami svatebních ornamentů.

Instagram.com/myfaceshields

Ochrana platí i pro svatebčany

Maminky, svědkové i další přední svatební hosté pak mohou své roušky vyladit podle svého outfitu, barevného ladění svatby apod. Vzpomeňte si na elegantní rouškové modely slovenské prezidentky Čaputové a inspirujte se.

Profimedia

Z roušek můžete udělat také téma a vyhlásit třeba soutěž o nejbláznivější design.

A ještě tip na závěr – vybavte se krabicí jednorázových nebo na míru vyrobených roušek a dejte ji hostům k dispozici podobně, jako se dávají žabky na přezutí, deštníky proti kapkám, kapesníčky na slzy dojetí, vějíře na ochlazené či plédy na přikrytí. Bude to milý projev pozornosti a kdo ví, možná někomu zapomnětlivému vytrhnete trn z paty.

Instagram.com/customprint101

Věřme, že téma roušek už brzy pohltí zapomnění, ale dokud nejistota panuje, je lepší být připraven. Co myslíte?

Zdroj úvodní fotografie: Thewedlist.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close