Svatební overal. Stvořen pro nevěsty, které dávají přednost kalhotám

Svatební overal

Nejste zrovna šatový typ? Chcete vypadat na své vlastní svatbě slavnostně a krásně, ale současně se cítit sama sebou? A už jste vyzkoušela overal? Podívali jsme se na tento ikonický kousek oblečení blíže a zjistili, pro koho se hodí a jaké jsou teď v módě.

Overal pro nevěstu
Brides.com

Overal je už pár let velkým hitem, a tak není divu, že se prosadil i ve svatební módě. Líbí se v něm i celebritám. V overalu se vdávaly Kaley Cuoco, Sophie Turner, Amal Clooney, Solange Knowles nebo Chiara Ferragni. Hodí se ale overal vůbec jako svatební oblečení pro nevěstu, která není celebritou? Rozhodně ano! Dokáže totiž být velice slavnostní a elegantní.

Velkou výhodou tohoto mezistupně mezi šaty a kalhotami je jeho variabilita. Zvládnete v něm celý den a můžete být pokaždé jiná. S pomocí plášťů, připínacích vleček, sukní či rukávů vykouzlíte z jednoho základu proměnlivý outfit: slavnostní k obřadu, pohodlný na svatební hostinu a neformální na závěrečnou party. Samozřejmě poslouží také jako model na převlečení, když si chcete svůj životní obřad prožít klasičtěji ve svatebních šatech. A bude skvělým řešením také pro druhou či další svatbu.

Je univerzální. Svoje si najdou ženy všech postav a stylů. Může být minimalisticky jednoduchý, stejně jako bohatě zdobený s dramatickými detaily, extravagantní i uměřeně klasický. Nadšená z něj bude kreativní a sebevědomá žena, která nechce sukni, zato však ví přesně, co se nosí, je to šik milovnice módy a stylu.

Hodí se pro většinu typů svateb. Vynikne při veselce moderní a elegantní, glamour, boho, stejně jako neformálně ležérní. Můžete ho obléknout na pláž, do hotelové restaurace, luxusního resortu i do lesa. Snad jen u vysoce formální události za účasti královské rodiny, kde se předpokládá velká róba, bychom byli na pochybách.

Overal pro každou postavu

Overal je velmi pohodlný a lichotivý kousek oděvu, ale je extrémně důležité, aby vám seděl. Při špatném výběru podtrhne vaše nedostatky, zkrátí a rozšíří vaši postavu a dodá vám zdání nepořádnosti. Jak tedy vybírat?

  • Především by neměl být příliš volný ani příliš upnutý.
  • Je dobré zvýraznit pas – střihovým řešením nebo páskem.
  • Vyberte odstín bílé, který se hodí k vaší pleti – nebo zkuste jemné barevné odstíny blush, champagne či cappuccino.
  • Střih zvolte podle typu svojí postavy – overal se hodí pro každou ženu, jen musíte správně vybrat.

Overal je perfektní volbou pro ženy s postavou přesýpacích hodin. Můžete zvolit prakticky jakýkoliv střih a nechat látku, ať kopíruje křivky vašeho těla. Především nezapomeňte zvýraznit svůj štíhlý pas.

S postavou typu hruška je vhodné vybalancovat horní polovinu těla. Zvolte nápaditý výstřih, zdobení rukávů či ramen, vezměte si výrazný náhrdelník. Boky a stehna nechte spíše hladké, vyhněte se v této oblasti volánkům či rozšiřujícím vzorům. Široké nebo rovné nohavice ze splývavého materiálu dodají spodní části těla lehkost.

Typ jablko s výraznějším bříškem naopak potřebuje vytvořit pas. Budete muset zkoušet, co vám sedne. Řešením může být například širší opasek, zavinovací výstřih nebo výstřih do V. Na štíhlé nohy upozorní zdobené či přiléhavě střižené nohavice a výrazné střevíce. Pomůžou také svislé linie, vypasované sáčko nebo asymetrické prvky.

Podobné prvky vám pomohou vytvarovat křivky také, pokud patříte mezi nevěsty s chlapeckou postavou. Můžete si dovolit výrazně zdobenou oblast dekoltu s volánky, glitry, peřím a dalšími ozdobami.

Máte nějaké to kilo navíc? Vyvarujte se pytlovitých střihů a tuhých, krabicoidních materiálů. Podtrhněte svůj pas, hledejte svislé linie, měkké vlající materiály, širší nohavice.

Drobné ženy potřebují vypracovaný přiléhavý střih, výhodou budou užší nohavice s puky nebo svislými švy v délce nad kotníky, a vyšší podpatky určitě neuškodí.

Jak nosit overal

Jaké bude celkové vyznění vašeho overalu, závisí na pojetí svatby. Jiný typ budete hledat, když chystáte formálnější veselku, a jiný v případě pohodové akce na louce. Nutné je také sladit se se ženichem – nechcete mít vysoce elegantní model vedle ženicha v plátěnkách a košili s rozhalenkou.

Overal se širokými kalhotami nebo svrchní sukní bude na první pohled připomínat šaty, takže můžete styling pojmout naprosto klasicky. Zvonové kalhoty, bio materiály a originální vzory navodí boho vibrace. Když vyberete úzké či zkrácené kalhoty, bude vaše volba viditelnější a vy se můžete více odvázat, nebo naopak doplňky utlumit, aby nechaly vyniknout samotný oděv.

Jako svrchní vrstva se hodí jak klasický svatební plášť či sáčko, tak i moderní bundička – záleží na stylu samotného overalu. V zimě zkuste krátký kožíšek nebo pončo.

Boty: K širokým nohavicím zvolte určitě vysoké podpatky. Získáte tak nějaký ten centimetr navíc, což se hodí, protože široké nohavice se často šijí v prodloužených délkách až na zem. K úzkým či zkráceným kalhotám zase zazáří nějaké výrazné střevíce, které přitáhnou pozornost.

Šperky: Minimalistky sáhnou po jednoduchých, nenápadných špercích, díky nimž vynikne jejich tvář i detaily overalu. Pokud ale máte jednoduché oblečení s jemnými nápaditými detaily, právě výrazný šperk bude to pravé.

Do vlasů můžete s klidným svědomím připevnit závoj, k svatebnímu overalu se hodí a posílí nevěstovský nádech. Stylová budete v kovbojském klobouku, za dámu s originálním fascinátorem.

Inspirace: úžasné svatební overaly očima návrhářů

Se svrchní sukní. Horní sukně dodá ženskost, slavnostní vyznění a pocit, že jste nevěsta. Odepínací vrstvu poté můžete odložit a užívat si oslavu bez vlajících metrů látky.

Svatební overal
Maggiesottero.com

Se zdobeným živůtkem. Korzetový top s 3D prvky připoutá pozornost k hrudníku. Kromě toho je také šik a slavnostní.

Nevěsta v overalu
Amandajamesbridal.com

S úzkými nohavicemi. Nohavice cigaretového střihu v délce nad kotníky, to je to pravé pro majitelky krásných štíhlých nohou a milovnice elegance.

Svatební overal
Solacelondon.com

Vyšívaný. Overal celý pošitý perličkami a výšivkou je maximálně slavnostní. A když k tomu přidáte připínací vlečku, nikdo nebude na pochybách, kdo je tady nevěsta.

Overal pro nevěstu
Davidsbridal.com

Na jedno rameno. Asymetrie je módní, sexy a působí žensky. Pomůže dodat nápaditost minimalistickému designu.

Nevěsta v overalu
Amsale.com

S peřím. Peří je hitem letošní svatební sezóny, a tak nemůže chybět ani na overalu. Pomůže zvýraznit váš dekolt a přitáhne každý pohled.

Svatební overal
Revolve.com

S volánem. Dodejte si křivky pomocí dalšího oblíbeného prvku svatebních návrhářů v sezóně 2022. Volány jsou hravé, vtipné a efektní, ale nechybí jim elegance.

Svatební overal
Lulus.com

S vlečkou. Chcete overal, ale chybí vám více ženskosti? Vlečka to jistí! Vyberte takovou, která pasuje k materiálu živůtku, zatímco zdobený vršek doprovází hladká kalhotová část.

Svatební overal
Eu.rime-arodaky.com

Krajkový. Materiál, který ke svatbám neodmyslitelně patří? Ano, krajka. Je slavnostní, krásná, dekorativní. A každá nevěsta v ní nepochybně vynikne.

Svatba v overalu
Nadinemerabi.com

Krátký. Hledáte něco sexy, zábavného a lehce provokativního? Oblékněte overal s kraťásky! Dlouhá vlečka je vyváží a dodá jim svatební charakter.

Svatební overal
Evalendel.com

Minimalistický. Jednoduchému overalu s čistými liniemi dodají osobitost drobné detaily, jako je pásek, odepínací rukávky a jemné šperky.

Svatební overal
Morilee.com

S výraznými rukávy. Plisované, balonové, krajkové, vyšívané… Pořiďte si overal s výraznými rukávy a buďte skutečně originální.

Svatební overal
Chichiclothing.com

Asymetrický. Asymetrie dodá overalu dynamiku, nápaditost a jedinečnost. Ať se jedná o asymetrický živůtek, originálně střižené rukávy nebo netradičně řešenou vlečku.

Svatební overal
Net-a-porter.com

Zdroj úvodní fotografie: Belladonnabridal.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close