Svatební šaty s peřím jsou hitem letošního roku. Umí být hravé i elegantní

Svatební šaty s peřím

Peří letos frčí. V souladu s větší zdobností svatební módy v posledních dvou sezónách se objevuje na mnoha svatebních šatech. Přečtěte si článek a rozhodněte se, jestli právě peřím pošité šaty budou ty, ve kterých vyslovíte své ano.

Svatební šaty s peřím
Annageorgina.co.za

Možná máte pocit, že šaty s peřím budou příliš extravagantní a okázalé. V tom případě vás překvapí, že tomu tak být nemusí. Peří nabízí nečekané množství možností a variací. Od elegantního minimalismu, jemuž dodá jiskru delikátními či hravými detaily, až po skutečné dechberoucí bomby, jakou je např. loňská róba od Oscara de la Renta, na jejíž bohatou sukni padlo 74 metrů látky s pštrosím peřím.

Svatební šaty s peřím
Oscardelarenta.com

Šaty ozdobené peřím můžete využít i jako převlečení na party. Peří je vtipný, svěží akcent, který podtrhne hravou a nespoutanou party náladu. Hlavní svatební šaty zdobené peřím se potom skvěle hodí, pokud na sobě chcete mít ve svatební den něco speciálního.

Peří bude ladit prakticky s každým svatebním stylem. Ať zvolíte uhlazenou eleganci, glamour luxus, dekorativní princeznovské šaty, boho veselku nebo třeba již zmíněný minimalismus. Tento odvážný dekorativní prvek si skvěle rozumí s krátkými šaty, které rozzáří, zatímco dlouhým zase dodá příchuť luxusu. Najdete dokonce i overaly a kostýmky s pírky. Zkrátka, pokud už peří ve svůj svatební den chcete, bude vám vyhověno.

Že si to vše nedokážete úplně představit? Peří může pokrývat celou sukni, tvořit lem dekoltu nebo sukně, ozdobit pas, ramena či konce rukávů. Jednotlivá jemná pírka mohou být rozeseta po povrchu šatů tak, že si jich povšimnete až při bližším zkoumání.

Jak nosit svatební šaty s peřím

Peří je odvážným designovým prvkem, který ukazuje váš smysl pro módu. Přitáhne pozornost hostů a vyjádří váš styl. Vyžaduje osobnost, která takový intenzivní styl unese.

hebkou a nadýchanou texturu, která skvěle vynikne v pohybu.

  • Pokud zvolíte výrazný model, například s peříčkovou sukní, sáhněte už jen po jemných doplňcích a nechte peří, ať udělá celou práci.
  • A naopak, jestliže u vás vyhraje minimalistický model jen decentně zdobený, spárujte ho s designovými střevíčky či výraznými náušnicemi a dejte najevo svůj módní názor.

A na co pozor? Peří se dá nosit po celý rok, nicméně když zmokne, urousá se v trávě nebo zvlhne potem, můžete působit jako oškubané kuře. Vyberte si proto tu správnou lokaci, kde takovéto svatební šaty zazáří.

A jestli máte výraznější rozměry, berte v úvahu, že peří, podobně jako např. volány, dodá šatům objem a přitáhne pozornost na partie, kde se nachází. Tím nechceme říct, že se peří pro některé typy postavy nehodí, naopak! Vybírejte však tak, abyste podtrhla právě ty části své postavy, na které chcete upoutat. Ať se v šatech cítíte hezky a příjemně.

A teď už se pohodlně posaďte a nechte se okouzlit výběrem těch nejkrásnějších svatebních šatů zdobených peřím. Uvidíte modely od hvězdných návrhářů, jejichž kolekce pravidelně představujeme na stránkách SvatebníhoBlogu.cz, stejně jako začínajících či v našich končinách méně známých designérů.

17 pohádkových svatebních šatů s peřím

Hravé mini s pírky a korálky

Tyto hravé minišatičky na jedno rameno od Anne Barge poslouží neformální nevěstě na celý den, nebo v případě honosnější svatby jako odpolední/večerní model na převlečení. Na krajkovém podkladu se snoubí korálková výšivka a tenká pírka, což šatičkám dodává lehkost a šarm.

Svatební šaty s peřím
Annebarge.com

Asymetrická sukně z peří

Šaty Paloma značky BCBG Max Azria zdobí mnoho efektních detailů. Od skládaného živůtku přes metalický materiál sukně, která je vpředu kratší a vzadu delší, až po nejvýraznější rys celého modelu, kterým je jemné umělé peří pokrývající sukni. Hravé šaty si zaslouží doplnit nějakými výraznými střevíčky.

Svatební šaty s peřím
Bcbg.com

Vlečka lemovaná mořskou pěnou

Tento nádherný svatební model Casablanca podtrhuje dokonalou postavu nevěsty. Ke střihu mořské panny se dokonale hodí lemování vlečky, které je tvořeno jemným peřím, a tak vytváří éterický efekt mořské pěny. Nápadité a decentní využití peří tím nejlepším způsobem.

Svatební šaty s peřím
Casablancabridal.com

Odvážné a sexy

Značka Cult Gaia má peří v oblibě. Tento sexy model z názvem Raisa to jen potvrzuje. Pokud máte bezchybnou postavu a nebojíte se ve svůj svatební den ukázat kousek kůže, určitě v nich nebudete k přehlédnutí. Spodní polovina úzké sukně bohatě zdobená peřím je neodolatelná.

Svatební šaty s peřím
Cultgaia.com

Opulentní plesová nádhera

Značku Elie Saab nelze v žádném případě obvinit z minimalismu. Tato úchvatná plesová róba vezme dech všem přítomným. Je zdobená bohatou korálkovou třpytivou výšivkou a trsy pštrosího peří. To lemuje výstřih a pokrývá celou plochu široké sukně. Model tak získává na objemu a luxusním vzhledu.

Svatební šaty s peřím
Eliesaab.com

Šik jednoduchost

Model Veronika od Elizabeth Filmore sází na jednoduchost. V hlavní roli je lesklý hedvábný satén a peří, které zdůrazňuje linii štíhlého pasu. Vedle prádlově řešeného vršku s tenkými ramínky je peří jediným zdobným prvkem, jinak šaty nechávají vyniknout především krásný materiál.

Svatební šaty s peřím
Elizabethfillmorebridal.com

Retro se současným twistem

Šaty Eliza od House of Mooshki odrážejí retro vibrace 50. a 60. let. Do moderní doby je přenáší jednak krásná, sama o sobě působivá látka, ale především lem sukně, který tvoří jemné peří. K vtipným detailům patří kapsy v široké sukni délky ke kolenům. Jste neformální, veselá nevěsta? Pak tyto šaty mohou být tím pravým pro vás.

Svatební šaty s peřím
Houseofmooshki.com

Na jedno rameno

Christian Siriano nabízí tyto jedinečné šaty, které nejsou nijak okázalé svým střihem, ale přitom upoutají pozornost rafinovanými detaily. Asymetrické řešení živůtku na jedno rameno s prodlouženým rukávem zvýrazňuje lem elegantně zdobený dlouhými pery.

Svatební šaty s peřím
Christiansiriano.com

Umělecké dílo z peří

Tento efektní kousek značky Kelly Faetanini je založen na kontrastech. Asymetrický hladký top s jedním dlouhým rukávem vyvažuje bohatá sukně pokrytá peříčky. Model Isadora rozhodně vezme dech každému, koho potkáte. Je odvážný, stylový, absolutně módní a vy se v něm budete cítit jako bohyně.

Svatební šaty s peřím
Kellyfaetanini.com

Nadýchaný přehoz

Přikryjte si ramena touto štolou značky Liberty In Love. Bude se hodit jako doplněk hladkých, minimalistických šatů, ale padne také k jemné krajce. Bude to výrazný, dominantní akcent, který už postačí sám o sobě – nepotřebuje žádné další šperky a dekorace.

Svatební šaty s peřím
Libertyinlove.co.uk

Zavinovací elegance

Tyto stylové kostýmkové šaty značky Markarian se zvýrazněnými rameny, třpytivými lemy a zavinovacím efektem živůtku se perfektně hodí na civilní svatbu na úřadě nebo intimní obřad v hotelové zahradě. Úzkou midi sukni lemuje na svislém švu jemné peří, které jí dodává slavnostní a neobvyklý ráz.

Svatební šaty s peřím
Markarian-nyc.com

Čistota linií

Tento jednoduchý kousek značky Moda Operandi v midi délce hladce splývá podél postavy. Jednoduchý střih nechává vyniknout jemnému saténu, z něhož jsou šaty ušité, a jediným, zato však maximálně efektním dekoračním prvkem je nadýchané peří lemující výstřih. Univerzální šaty využijete nejlépe jako druhý model na svatební party, hodí se na svatbu v jakémkoliv stylu.

Svatební šaty s peřím
Modaoperandi.com

Trocha barvy

Pokud sledujete SvatebníBlog.cz, víte, že Monique Lhuillier si ráda hraje s barvami. Jinak tomu není ani u těchto okouzlujících svatebních šatů posetých růžovými peříčky. Ty jsou natolik efektní, že ke klasickému princeznovskému střihu a záplavě jemného tylu již není potřeba dodávat vůbec nic.

Svatební šaty s peřím
Moniquelhuillier.com

Boho vibes

V tomto žensky působícím modelu značky Naem Khan se snoubí dokonale vypracovaný pouzdrový střih přirozeně kopírující každou křivku těla s efektním zdobením. Korálky, flitry a peříčka vytvářejí efektní vzor a korunu všemu nasazuje hluboký výstřih do V, z něhož bude váš ženich paf.

Svatební šaty s peřím
Naeemkhan.com

Oslňující minimalismus

Svůdný a sofistikovaný minimalismus značky Rosa Clará je pověstný. Projevuje se naplno i v těchto nádherných elegantních svatebních šatech vypracovaného pouzdrového střihu s modelujícími podélnými švy, dlouhými rukávy a lodičkovým výstřihem. Hladké plynutí látky kontrastně doplňuje peří kolem zápěstí.

Svatební šaty s peřím
Rosaclara.es

Pro královnu

Rovně střižený korzetový živůtek s tenkými ramínky a bohatá, princeznovská sukně těchto šatů značky Varca jsou samy o sobě okouzlující. Jiskřivá výšivka z korálků, flitrů, perliček a krystalků doplněná trsy peříček vytvářejících okvětní plátky 3D květů jim dodává další rozměr. Zatajte dech a užijte si naplno ten pocit být královnou dne.

Svatební šaty s peřím
Varcabridal.com

V jednoduchosti je kouzlo

Lehký a neokázale elegantní je tento úzký model Wiederhoeft. Slipdress z lesklého hedvábného saténu má špagetová ramínka. Zdobí jej výstřih voda a peříčky a korálky vyšívaný spodní lem s vlečkou, které společně tvoří okouzlující éterický dojem zejména v pohybu.

Svatební šaty s peřím
Wiederhoeft.com

Zdroj úvodní fotografie: Cultgaia.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close