Jaké svatební šaty budou oblékat nevěsty v roce 2022?

Svatební šaty roku 2022

Svatební šaty a módní trendy pro rok 2022. Téma, na které se těší snad každá nastávající nevěsta. Takže, co se bude letos nosit k oltáři?

Svatební šaty, trendy roku 2022
Insider.com

Jak už napovídají odhady celkového stylu svatební sezóny 2022, bude to velké. Svatby budou pořádné a svatební šaty nepřehlédnutelné. Čekejme extravaganci, styl, dramatické efekty, snahu upoutat.

Návrháři sázejí na bohatou zdobnost, výrazné stylotvorné detaily jako volány, peří, výšivky, mašle, asymetrie. Vrací se klasické prvky jako korzet nebo hranatý výstřih. Protiváhou tomuto stylu budou krátké svatební šaty, udržitelné modely či rovnou vintage poklady.

TIP: Chcete být v obraze i při plánování své veselky? Získávat inspiraci, rady a návody? Čtěte SvatebníBlog.cz. Odkazy na naše články seřazené podle jednotlivých fází svatebních příprav jsou i v mobilní aplikaci Bride Advisor. Je ke stažení zdarma!

A teď už se podívejme podrobněji na hlavní prvky, které zajistí, že vaše svatební šaty půjdou s módou.

Volány

Efektní zdobení, které dodává objem. Volány budou letos skutečně hitem číslo jedna. A mohou být obří či jemné. Svatební šaty s volány přinášejí nevěstě ženskost a dekorativnost. K výrazným róbám se perfektně hodí.

Volány jsou natolik intenzivní, že je třeba s nimi zacházet opatrně, aby nerozšiřovaly tam, kde nemají. Ale umí i pomoci modelovat postavu: dejte je na místo, kde potřebujete doplnit křivky. Svisle umístěné jemné volánky vás pak dokonce dokážou opticky protáhnout do výšky.

Svatební šaty, trendy 2022
Galialahav.com / Annebarge.com / Andrewkwon.com / Odylynetheceremony.com

Zajímavé na volánech je, že dokáží dodat náboj i jednoduchým minimalistickým šatům, aniž by vypadaly přeplácaně. Jak jen to dělají?

Svatební šaty, trendy 2022
Bridal.theiacouture.com

Stojáček

Svatební šaty se zvednutým stojáčkem ke krku vynesla už Kitty Spencer na jedné z nejvíce sledovaných událostí minulého roku. Stojáček dodává sofistikovaný elegantní vzhled. Letos bude hrát prim samostatně i ve spojení s odvážně odhalenými zády, kdy zvyšuje wow efekt takového modelu.

Svatební trendy 2022
Moniquelhuillier.com / Eisen-stein.com

Výrazné rukávy

Velké rukávy se objevily v předloňské sezóně, loni byly trochu v pozadí a letos opět nezadržitelně vtrhly do svatebních uliček. Mohou být ze stejné látky jako zbytek svatebních šatů, nebo třeba z kontrastního průsvitného materiálu. Nejlepší jsou nabrané do manžety na zápěstí nebo naducané na horní části paží. Anebo se zvýrazněnými rameny.

Pozor! Rukávy přitahují pozornost k sousedním partiím, umístění nejširší části proto zvolte podle toho, zda máte nějakou část těla, kterou chcete upozadit či naopak podtrhnout (poprsí, bříško, boky).

Svatební šaty 2022
Jlmcouture.com/Lazaro / Alonlivne.com / Reemacra.com

Barevné svatební šaty

Svatební šaty v jemných pastelových barvách budou letos oblíbené. Zkuste najít jemnou verzi fialové barvy roku 2022 Very Peri, blush, zastřenou růžovou nebo třeba šedomodrou. Netroufáte-li si na celobarevné šaty nebo prostě chcete být tou nevěstou v bílém, zkuste barevné akcenty. Skvělým místem pro zapojení trochu té barvy budou výrazné mašle v pase.

Trendy svatební šaty 2022
Hermionedepaula.com / Teranicouture.com / Sarehnouri.com

Korzet

Po období důrazu na volnost a pohodlí se vrací korzety. Chceme se zkrátka na takovou velkou událost hodit do gala se vším všudy. Modely se špagetovými ramínky nebo zcela bez ramínek s velkou plesovou sukní se periodicky vracejí do módy a letos je právě jejich období. Skvělá zpráva pro všechny nevěsty, které mají tajný sen vypadat jako princezna.

Korzety mohou být skryté nebo jejich strukturu přiznejte a vyjděte vstříc prádlovému stylu.

Svatební trendy 2022, svatební šaty
Lapremierebridal.com / Galialahav.com

Hranatý výstřih

Elegantní a stylový je hranatý výstřih. Připomíná vznešené královské róby a pomáhá také modelovat dekolt.

Svatební šaty roku 2022
Halfpennylondon.com / Annebarge.com

Máte pocit, že vám zrovna hranatý výstřih nesluší? Nevadí! Zvolte si ten správný střih svatebních šatů a jejich jednotlivých součástí podle vaší postavy.

Květiny vládnou všem

Květiny patří dlouhodobě k nejoblíbenějším svatebním motivům. V tomto roce se na svatebních šatech uplatní v podobě 3D květinových aplikací, jak je známe z minulých sezón, ale také jako barevná květinová výšivka.

Svatební šaty, trendy 2022
Moniquelhuillier.com / Viktor-rolf.com / Ritavinieris.com

Dvoudílné svatební šaty

Praktičnost a pohodlí, ale také vždy punc originality slibují dvoudílné svatební šaty. Snad i proto jich na módních molech i svatebních běhounech vídáme stále víc. Zkombinujte zajímavě řešený vršek s velkou bálovou sukní nebo elegantními kalhotami a budete za hvězdu.

trendy ve svatebních šatech 2022
Alexveil.ru

Krátké svatební šaty

Letos více než jindy se objevují také krátké svatebky. Snad je to vliv Lily Allen a jejího civilního svatebního modelu z loňska, nebo možná snaha vyvážit všudypřítomnou velkolepost. Pokud toužíte ukázat nohy, směle do toho. Ani krátké svatební šaty nemusejí být nudné nebo obyčejné. Vybírejte z aktuálních modelů, které slibují kus extravagance i výraznou eleganci.

Svatební štay 2022
Justinalexander.com / Kimkassascouture.com
Trendy ve svatební módě 2022
Moniquelhuillier.com

Devadesátkový minimalismus

Už loni se vrátily do společenské módy a letos chtějí získat na svou stranu i nevěsty. Řeč je o jednoduchých, splývavých, prádlových šatech slip dress jako vystřižených z 90. let. Pro Kate Moss, Jennifer Aniston nebo Sarah Jessiku Parker se ve své době staly ikonickým kouskem.

Hodí se k nim výstřih voda, kulatá i hranatá varianta a vyniknou v jemném saténovém lesku. Krásně podtrhnou zejména útlou dívčí postavu nevěsty. A budou skvělým pozadím pro výrazné doplňky, od střevíčků přes vysoké rukavičky až po nepřehlédnutelný závoj.

Svatební šaty, trendy 2022
Thereformation.com

Důraz na udržitelnost

Záleží vám na osudu naší planety? Pak jste naladěni podobně jako stále více snoubneců a s nimi i svatebních návrhářů. Najděte si ve svém okolí designéra nebo designérku, kteří tvoří ekologické modely svatebních šatů nebo sežeňte svatební šaty z druhé ruky.

Trendy svatební šaty 2022
Ritacolson.com

Tady jsme pro vás vyhledali pár tipů, kde v Česku sehnat udržitelné svatební šaty a co přitom vzít v úvahu.

A nezapomeňte, výrazným trendem je také využívání rodinného dědictví – upcyklujte svatební nebo plesové šaty po babičce. Vintage šaty dostanou druhý život a váš svatební outfit jedinečnou osobní story.

Prostřihy a rozparky

Velkolepý svatební look si žádá dramatický efekt. A právě ten přinášejí prostřihy a vysoké (ale opravdu vysoké!) rozparky. Odhalte kousek bříška, bok nebo nohu.

Takový rozparek po téměř celé délce sukně, který odhalíte jen tehdy, když chcete, je svůdný a cudný zároveň. A každý, i ten sebejednodušší model povznese k dokonalosti.

Svatební trendy 2022 - šaty
Katherinetash.com / Romonakeveza.com

Asymetrie

V kolekcích svatebních návrhářů je hodně k vidění také asymetrická sukně, kratší vpředu a delší vzadu. Může být splývavá i vyztužená, aby rozdíl pořádně vynikl. Anebo s volány.

Svatební šaty 2022
Hermionedepaula.com

Doplňky

Letos budou frčet také doplňky. Objevují se elegantní, krátké i dlouhé rukavičky. A nepřehlédnutelné budou tzv. statement závoje.

Doplňky pro nevěsty 2022, rukavičky
Annebarge.com

Tedy závoje jako hlavní akcent svatebního vzhledu. Vyberte univerzální nápadité zdobení, jako je barva, krajka, perličky nebo výšivka. Ale také můžete do závoje vtělit osobní vzkaz. Tak, jak to už kdysi předvedla Angelina Jolie s kresbičkami a citáty svých dětí na svatebním závoji, a v loňském roce pak tuto myšlenku recyklovala Gwen Stefani.

Svatební závoje 2022
Ashistudio.com

Zdroj úvodní fotografie: Nicolemilano.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close