Jemně barevné svatební šaty jsou záchrana pro nevěsty, kterým nesluší bílá

Barevné svatební šaty

Bílá není váš šálek čaje? Barevné svatební šaty vás sice lákají, ale nemáte zájem o nějakou velkou extravaganci? Vsaďte na něžné odstíny jako champagne, ivory, blush nebo namodralá.

Marthestewartweddings.com, foto Taylor Lord

Ne všechny nevěsty chtějí jít v bílé, a proto jsou tu barevné svatební šaty. Dress code pro nevěstu není nikde stanoven, takže můžete směle sáhnout po modelech výrazných barev, od rudé po černou. Jedno je ale jisté. V takových šatech budete budit pozornost.

Pokud po bílé netoužíte, ale líbí se vám nevinnost světlých barev, je tady celá záplava jemně tónovaných odstínů. Přinášíme okouzlující inspiraci na jemně barevné svatební šaty. Zaměřili jsme se nejen na odstíny bílé, ale i další barvy, v nichž jako nevěsta zaručeně zazáříte.

Chcete vědět, kdy se začít poohlížet po svatebních šatech? Hledáte inspiraci? Nebo sháníte tip na prověřené svatební salony? Stáhněte si mobilní aplikaci Bride Advisor. Je zdarma, obsahuje archiv SvatebníhoBlogu.cz a sama vám připomene, kdy je čas věnovat se jednotlivým svatebním přípravám.

Ivory

Odstín, který má nejblíže k bílé, jen lehce tónovaný do krémově-žluta. Barva slonové kosti je jemnější než klasická bílá, takže se hodí i pro méně kontrastní barevné typy.

Svatební šaty barvy ivory
Maggiesottero.com
Svatební šaty barva ivory
Stylemepretty.com

Champagne

Jiskřivé odstíny zlatavého šumivého vína jsou velmi slavnostní. Intenzitu odstínu si zvolte podle vlastního vkusu, v každém případě to bude trefa do černého. Stejně jako odstín ivory, také champagne je stálicí svatebních obchodů a půjčoven, šatů v těchto barvách najdete vždy dost.

Champagne svatební šaty
Weddinginspirasi.com
Svatební šaty champagne
Weddinginspirasi.com

Cappuccino

Představte si voňavou kávu s našlehaným mlékem – lahodná kombinace tlumené béžové a bílé je originální volbou na svatební šaty, pokud toužíte po intenzivnějším odstínu.

Cappuccino svatební šaty, béžové svatební šaty
Nycitybride.com
Svatební šaty cappuccino, béžové
Etsy.me

Nude

Tělová barva je další z variací na přechod mezi béžovou a bílou. Světlejší než béžová, ale sytější než ivory, oproti champagne má méně zlatých a žlutých pigmentů. Je jemná, a přitom umí být velice šik. Pokud vám sedí jemné, jakoby hebké barvy, právě nude může být vaším esem na svatební šaty.

Béžové svatební šaty
Weddinginspirasi.com

Písková

Více do žluté palety nás opět zavedou pískové svatební šaty. V zlatobéžové budete skutečně originální nevěstou. Tento odstín podtrhne váš vzhled zejména, pokud vám sluší teplé barvy.

Tělové svatební šaty, nude svatební šaty
Marthestewartweddings.com, foto Carrie Patterson Photography
Píslkové svatební šaty, béžové svatební šaty
Brides.com

Zlatá

Třpyt a lesk se báječně hodí nejen na večerní, ale i na svatební šaty. Zlaté aplikace a třpytivá látka jsou poslední roky velmi v kurzu, takže shánění toho pravého modelu by nemělo být nijak těžké.

Zlaté svatební šaty
Theknot.com

Zajímavou alternativou je rosegold alias růžové zlato, což je odstín oblíbený nejen ve světě svateb. Hodí se jako hlavní svatební barva, na dekorace či prostírání, stejně jako na svatební šaty.

Svatební šaty růžové zlato, rosegold
Brides.com

Pleťová

Jemné narůžovělé odstíny blush jsou letos nesmírně populární, sázejí na ně snad všichni svatební návrháři, dekoratéři i floristé. Zatímco nude/tělová připomíná neutrální barvu kůže, blush je odstínem něžného ruměnce, obsahuje narůžovělé podtóny. Svědčí jemným nevěstám.

Svatební šaty blush
Brides.com
pleťové svatební šaty, blush svatební šaty
Weddingwire.com

Růžová

Je vaší barvou jemná růžová? Pak neváhejte a pořiďte si růžové svatební šaty! Světlá baby pink, pudrově růžová nebo starorůžová jsou krásné jemné pastely, které vás rozjasní. Mimořádně se hodí na romantické svatební šaty.

Růžové svatební šaty
Modwedding.com
Růžové svatební šaty
Stylemepretty.com

Fialková

Jste zasněná, až lehce mystická nevěsta? Co říkáte na fialové svatební šaty? Od jemného nádechu lila, přes šeříkovou, až po levandulovou, fialkové odstíny budou jednoznačně skvělou volbou. Fialová jako neutrální barva zalichotí každému typu pleti a perfektně se kombinuje s dalšími tóny.

Levandulové svatební šaty, fialové svatební šaty
Mcsweenphotography.com
Lila svatební šaty, fialové svatební šaty
Weddinginspirasi.com

Broskvová

Svěží a šťavnaté jsou ovocné barvy jako broskvová nebo meruňková. Mohou se hůře kombinovat s jinými barvami, ale protože jsou samy o sobě dost výrazné, pro velký efekt postačí v tomto odstínu jednoduché šaty a minimum doplňků.

Broskvové svatební šaty
Weddinginspirasi.com

Jemně modrá

Od zastřené namodralé po pomněnkovou, v modré vyniknete. A to nejen proto, že si ji mnoho nevěst nevybírá, protože podle pověry přináší modré svatební šaty do manželství smůlu. Pokud na pověry nevěříte, klidně si je vezměte. Lichotivý odstín si pro sebe najde každá nevěsta a ve svatebním shonu působí modrá uklidňujícím dojmem. Navíc tak snadno splníte jinou tradici – že by nevěsta měla mít při sobě něco modrého.

Bleděmodré svatební šaty
Theknot.com
Modré svatební šaty
Buzzfeed.com

Šedivá

Máte pocit, že šedé svatební šaty jsou protimluv? Éterická holubičí šeď , kouřová či stříbřitá vás vyvedou z omylu. Šedé svatební šaty jsou ideální pro sebevědomé nevěsty, které tuto tlumenou barvu povznesou a dodají jí slavnostní ráz.

Šedé svatební šaty
Theknot.com

Zelenkavá

Zelené svatební šaty jsou opravdovou výjimkou. O to víc budete originální. Vyberte si takový odstín jemné zelenkavé, který vám bude lichotit. Dobrým způsobem, jak dostat zelenou na svatební šaty, je také rostlinná výšivka.

Zelené svatební šaty
Mywedding.com

Duhová

Máte pocit, že od hlavy až k patě tónované svatební šaty jsou příliš odvážné? Pak využijte ombré efekt v podobě jemně zabarvených konečků sukně nebo spodniček.

Duhové svatební šaty, barevné svatební šaty
Blog.beau-coup.com

Nebo snad máte opačný problém a nemůžete se rozhodnout pro jeden odstín? Tak se odvažte a oblékněte duhové svatební šaty v pastelových barvách.

Duhové svatební šaty, barevné svatební šaty
Casareumbarato.com.br

Zdroj úvodní fotografie: Squaremeal.co.uk

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close