Svatby roku 2023. Královské, velkolepé i tajné

Svatby 2023

Každý rok se ohlížíme za tím, kdo ze známých osobností vstoupil do stavu manželského. Letos byla nadílka skutečně bohatá.

Svatby 2023
Unsplash.com

Konalo se hned několik svateb s královskou korunkou. Většině jsme se podrobně věnovali. Můžete si tak připomenout atmosféru na svatbě jordánské princezny, jejího bratra jordánského korunního prince nebo portugalské následnice trůnu, pokud by se tato pyrenejská republika někdy stala znovu monarchií.

Královské svatby 2023

Hned začátkem roku se vdala dcera brunejského sultána, princezna Azemah. Ženichem byl její bratranec Bahar ibni Jefri Bolkiah, svatební oslavy trvaly 7 dní, nechyběla spousta lokálních a islámských tradic a také velký luxus. Otec nevěsty je jedním z nejbohatších lidí světa a bylo to znát.

Svatba brunejské princezny
Instagram.com/tmski

V březnu slavili v Anglii, respektive v JAR. Vdávala se sestřenice princů Williama a Harryho, lady Amelia Spencer. Její otec Charles Spencer je bratrem princezny Diany. Jejím vyvoleným se stal fitness trenér a nutriční poradce, bývalý rugbysta Greg Mallett. Pochází z Jihoafrické republiky, kde se také pár seznámil, a proto není divu že si zde řekli svoje ano. Nevěsta okouzlila v na míru navrženém modelu Versace zdobeném krystaly Swarovski a květinovými aplikacemi.

Svatba lady Amelie Spencer
Tatler.com

V dubnu byla svatba v Lucembursku. Dcera velkovévody Henriho princezna Alexandra si vzala francouzského podnikatele Nicolase Bagoryho. Civilní obřad proběhl na radnici města Lucemburku, církevní sňatek pak uzavřeli o týden později na jihu Francie, konkrétně v chrámu sv. Trofima v Bormes-les-Mimosas. Nevěsta byla na obou obřadech velmi elegantní. Pro civilní zvolila krémový overal s pláštěm od Valentina, v kostele se pak objevila v zajímavém modelu od Elie Saaba.

Svatba lucemburské princezny
Tatler.com
Svatba lucemburské princezny
Tatler.com

Oženil se také princ Ludwig Bavorský, který je příbuzným císařovny Sissi. Na svatbu se sjeli snad všichni zástupci evropské šlechty. Nevěsta Sophie-Alexandra Evekink pracovala pro OSN, v současné době studuje doktorský program v oboru kriminologie na Oxfordské univerzitě a pomáhá obětem sexuálního násilí. Napětí a stres z veselky si na ní trošku vybraly svou daň, krátce poté, co snoubenci vyslovili své ano, se jí zatočila hlava a zdálo se, že upadne. Její novomanžel ji však zachytil a dokázal, že se na něj může v každé situaci spolehnout. Mohla tak na odchodu z mnichovské katedrály sv. Kajetána předvést svůj krásný model od Reem Acry doplněný o závoj ukrajinské značky WONÁ Concept.

Svatba prince Ludvíka Bavorského
People.com

Červen a červenec byl ve znamení šlechtické veselky ve Francii. Vzali se princ Amaury Bourbonsko-Parmský a Pélagie de Mac Mahon. Civilní obřad proběhl v červnu v Château de Sully, církevní potom o měsíc později v katedrále Saint-Lazare v Autunu. Zatímco při prvním obřadu se snoubenci vyladili do ležérního letního stylu, do katedrály zvolili velmi klasický romantický vzhled. Nevěsta zářila v krajkových šatech z Ateliéru Pronovias, dlouhém závoji a diamantovou tiárou z rodinného dědictví.

Svatba francouzských aristokratů
Instagram.com/royaltyandprotocol
Svatba francouzských aristokratů
Hellomagazine.com

V červnu si řekli ano také princ Johann-Wenzel z Lichtenštejna a Felicitas von Hartig. V listopadu se oženil tradiční král William Gabula Nadiope IV., který vládne historickému království Busoga v Ugandě. Vzal si za manželku Joviu Mutesi, která tak získala titul královny.

Veselky světových hvězd

20. 1. 2023 – Buzz Aldrin a Anca Faur. Slavný astronaut si vzal svou o třicet let mladší přítelkyni v den svých 93. narozenin během malého intimního obřadu v Los Angeles.

28. 1. 2023 – Nadia Ferreira a Marc Antony. Zpěvák a bývalý manžel Jennifer Lopez s Miss Paraguay a účastnicí Miss Universe měli veselku plnou celebrit v muzeu umění Pérez Art Museum v Miami. K obřadu nevěsta oblékla model od Galie Lahav, který doplnila kyticí orchidejí.

6. 5. 2023 – Sia a Dan Bernard. Hudebnice si svého přítele vzala během intimního mikroobřadu za účasti pouhých šesti hostů. Romantikou prodchnutá událost proběhla v soukromé vile Stefana Dolceho a Domenica Gabbany v italském Portofinu. Villu Olivetta si možná pamatujete z kontroverzní veselky Kourtney Kardashian. Zpěvačka a skladatelka známá svými extravagantními modely a parukami tentokrát vypadala velmi elegantně v jemně růžových krajkových šatech, zatímco ženich oblékl bleděmodrý smoking.

Svatba Sia
People.com

10. 6. 2023 – Naomi Watts a Billy Crudup. Herci pojali veselku velmi udržitelně a minimalisticky. Vzali se na radnici v New Yorku, nevěsta nesla obyčejnou kytici z lokálního květinářství a původně plánovala obléknout si něco ze svého šatníku. Její stylista ji nakonec umluvil aspoň na zbrusu nové svatební šaty, krajkový model Oscar de la Renta.

Svatba Naomi Watts
Instagram.com/naomiwatts

27. 7. 2023 – Michelle Yeoh a Jean Todt. Oscarová herečka a bývalý šéf Ferrari se vzali při soukromém obřadu v Ženevě. Pár patří mezi rekordmany v délce zasnoubení – na svatbu si počkali celých 19 let!

9. 9. 2023 – Chris Evans a Alba Baptista. Kapitán America a herečka z Netflixu pozvali na svou svatbu zástup hvězdných hostů včetně mnoha kolegů z Marvelovek. Svatba se konala v soukromé rezidenci na Cape Cod ve státě Massachusetts.

2. 12. 2023 – Vanessa Hudgens a Cole Tucker. Přečtěte si víc o jejich svatbě v mexické džungli.

Svatební rok pro české hvězdy

14. 3. 2023 – Aneta Vignerová a Petr Kolečko. Zatímco národ s napětím sledoval vývoj v telenovele nazvané „Kolečko a jeho ženy“, dva ze tří protagonistů se tajně vzali a seriál nevěr, příchodů a odchodů je snad konečně u konce.

Květen 2023 – Vavřinec Hradilek a Lucie Rohanová. Vzali se v obklopení rodiny a přátel v lese. Olympijský medailista a finalista letošní StarDance a jeho nyní už manželka měli neformální outfity odpovídající netradiční lokalitě. Nevěsta měla k tomu ladící originální divokou kytici z kapradin.

Svatba Vavřinec Hradilek
Instagram.com/vavrahradilek

17. 6. 2023 – Alena Šeredová a Alessandro Nassi. Modelka a moderátorka žijící v Itálii si vzala otce své dcery Vivienne, jednoho z dědiců automobilky Fiat, ve velkém stylu. Veselka se odehrála na Sicílii v malebném městečku Noto a nevěsta, která stále vypadá božsky, vystřídala několikery svatební šaty. Chybět nemohli ani Alenini synové z prvního manželství s fotbalistou Gianluigim Buffonem.

Svatba Aleny Šeredové
Instagram.com/alenaseredova

30. 6. 2023 – Milan Peroutka a Dominik Roubínek. Oblíbený herec spojil svatbu se svým coming outem pro veřejnost. Pro velký den si s partnerem vybrali luxusní resort Chateau Mcely. Šli cestou stejných outfitů, které k duchu akce skvěle sedly.

22. 7. 2023 – svatební smršť. Tento den si pro své ano zvolili: Petra Kvitová a Jiří Vaněk, Sára Affašová a Martin Donutil, Lenka Krobotová a Vlado Bohdan, Jitka Molavcová a Alfréd Strejček. Přečtěte si o některých z těchto svateb více.

18. 8. 2023 – Taťána Makarenko a Martin Pánek. Psali jsme také o svatbě ředitelky Miss Czech Republic.

18. 8. 2023 – Laura Chrebetová a Martin Kulhánek. Vítězové Love Islandu se vzali ve stejný den, také o jejich veselce jsme podrobně referovali.

9. 9. 2023 – Nikola Bechyňová a Ondřej Petrák. Pro svou svatbu si vybrali krásné magické datum 9. 9. A nás zajímalo, jak vypadala.

15. 9. 2023 – Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová. Tajně a v cizině. Tak se vzali hudebník a moderátorka. Na italskou svatbu u Lago di Garda pozvali jen nejbližší rodinu a přátele. Ženich oblékl bílé smokingové sako k černým kalhotám a motýlku, nevěsta originální model od Lenky Mulabegovič.

Svatba Brzobohatý - Písařovicová
Instagram.com/brzobohatyondrejofficial

23. 9. 2023 – Kristiina Mäki a Filip Sasínek. Nejlepší čeští běžci zvolili eleganci v bílozeleném tónu. Aby té elegance ale nebylo až příliš, nacvičili si také originální první tanec podle Hvězdných válek i se světelnými meči. Česko-finská svatba se konala v areálu Kocanda Kravsko nedaleko Znojma. Nejroztomilejším účastníkem byl zaručeně syn novomanželů Kaapo.

Svatba Kristina Mäki
Sport.cz

23. 9. 2023 – Jiří Paroubek a Gabriela Kalábková. Bývalý premiér a státní úřednice se vzali na Městském úřadě ve Vraném nad Vltavou, oslava probíhala v nejužším rodinném kruhu na tamní Paroubkově chalupě, podávaly se srbské speciality.

Září 2023 – Ondřej Slanina a Veronika Saic. Televizní kuchař a tanečnice, která mimochodem před lety tančila ve StarDance se Slaninovým kolegou Filipem Sajlerem, se vzali tajně a nečekaně. Pro oba je to druhé manželství, společně teď vychovávají tři syny ze svých předchozích vztahů.

14. 10. 2023 – Lucie Hrdličková a Kamil Čermák. Moderátorka CNN Prima news a generální ředitel ČEZ ESCO jsou spolu už dlouho a mají šestiletou dcerku. Letos na podzim svůj svazek zpečetili. Svatba proběhla v romantickém areálu vinice Salabka v pražské Troji a byla to akce ve velkém stylu – pozvali na 200 lidí!

2. 12. 2023 – Karel Abraham a Hana Vágnerová. Před koncem roku se o romantickou pohádku postarali motocyklový závodník a modelka. Přálo jim i počasí, které připravilo nádhernou zimní kulisu. Podívejte se.

29. 12. 2023 – Agáta Hanychová a Miroslav Dopita. Nebyla by to Agáta, aby nás opět nepřekvapila. Poté, co se dala znovu dohromady s tatínkem svého syna Kryšpína Mirkem Dopitou, nachystala nečekanou mezisváteční veselku. Vzali se na zámku v Roztokách u Prahy, přítomna byla celá rodina, která se o akci dozvěděla jen pár hodin před jejím konáním.

Nevěsta vynesla klasické bílé korzetové šaty bez ramínek s rozšířenou sukní a vlečkou. Přední část zdobilo hlubší vykrojení a květinová aplikace. Ženich, který je čerstvě po rozvodu se svou předchozí manželkou, měl klasický tmavý oblek s bílou kravatou. Hlavním květem ve svatební kytici se stal hyacint, svatební kytka Agátiny zesnulé babičky. K oltáři nevěstu dovedl její syn Kryšpín, což byl velmi emotivní moment, vlečku mamince nesla malá Mia.

Svatba Agáty Hanychové
Instagram.com/agatahanychova

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close