Objevte svatební šaty z Ukrajiny. 5 úžasných svatebních značek

Ukrajinské svatební šaty

Chcete mít svatební šaty s poselstvím, nebo jen hledáte něco originálnějšího než provařená jména Jesús Peiro, Pronovias či David’s Bridal? Poohlédněte se mezi ukrajinskými návrhářkami.

Svatební šaty z Ukrajiny
Millanova.com

Stejně jako u nás a prakticky na celém světě, také ukrajinské páry chtějí mít svou svatbu krásnou a pamětihodnou. Svatebním šatům zde proto věnují nevěsty stejnou pozornost, jako kdekoliv jinde. Ukrajina tak má celou řadu tvůrců svatební módy, z nichž mnoho proniklo i do zahraničí a jejich modely jsou k dostání po celé světě včetně České republiky. Některé z nich vám dnes představíme.

WONÁ Concept a Eva Lendel

WONÁ Concept je rodinná značka svatební a večerní módy ze Lvova. Zakladatelkou a návrhářskou je Ilona Šramko. Její styl balancuje na hranici klasiky a extravagance, je pro ni typické bohaté zdobení – ruční výšivky, korálky, krajky. Modeluje variabilní siluety pomocí střihů i detailů, jako jsou rukávy, bolerka, svrchní pláště či odepínací sukně.

Návrhářku inspirují samotné nevěsty a jejím cílem je, aby každá z nich mohla ve svatebních šatech vyjádřit svůj jedinečný styl a svou osobnost.

Svatební šaty WONÁ Concept seženete i v tuzemských svatebních salonech.

Svatební šaty z Ukrajiny
Wonaconcept.com, kolekce Notte d’Opera
Svatební šaty z Ukrajiny
Wonaconcept.com, kolekce Notte d’Opera

Sesterskou značkou je Eva Lendel. Oproti WONÁ Conceptu více sleduje nejnovější trendy. Je odvážná a svěží. Je určená pro nevěsty, které s módou rády experimentují a ocení jedinečný a inovativní design. Šaty Eva Lendel mají i v salonech v Olomouci, Praze, Brně či Hradci Králové.

Svatební šaty z Ukrajiny
Evalendel.com
Svatební šaty z Ukrajiny
Evalendel.com

Milla Nova

Módní dům Milla Nova založily sestry Iryna a Zoryana Senyšinovy v roce 2015 a velmi brzy si získaly celosvětové renomé. Značka je spojena se silnou sociální odpovědností. Zaměstnává z 95 % ženy, které na ukrajinském trhu práce nemají nejjednodušší postavení, a v současné době aktivně vystupuje proti válce a podporuje různé organizace pomáhající Ukrajině.

Snahou návrhářek je nejen nevěstu obléknout, ale také pomocí šatů vystihnout slavnostní atmosféru celého dne.

Nevěsta v těchto šatech bude šik, stylová a nenuceně elegantní. V kolekcích sousedí minimalistické modely s nápadem a bohatě zdobené šaty plné korálků, výšivek a krajkových aplikací. Hra se strukturou a transparentností dodává modelům zajímavost a lákavost pro různé typy nevěst.

Šaty seženete i v českých svatebních salonech.

Svatební šaty z Ukrajiny
Millanova.com, kolekce All About Love
Svatební šaty z Ukrajiny
Millanova.com, kolekce Royal Collection a It Begins

LuceSposa

LuceSposa je rodinná značka, která již v druhé generaci vytváří svatební šaty podtrhující vnější krásu i vnitřní světlo každé nevěsty. Ta se v těchto elegantních šatech může cítit sebevědomě, odvážně a sexy. Ručním zpracováním prvotřídních materiálů vznikají nápadité modely v pestré škále stylů, od minimalismu po nápadně zdobené kreace.

Hlavní návrhářka LuceSposa Elena Vasylkova vnáší do módního světa hravost, rozmanitost a moment překvapení. Její šaty pořídíte i ve vybraných svatebních salonech v Česku.

Svatební šaty z Ukrajiny
Lucesposa.com, kolekce Catwalk
Svatební šaty z Ukrajiny
Lucesposa.com, kolekce Catwalk

Innocentia

Hlavním předmětem zájmu tvůrců značky Innocentia je jednoznačně detail. Ať už se jedná o bohaté zdobení výšivkou, korálky a 3D aplikacemi, nebo o sofistikovanou hru s vlastnostmi materiálu, strukturou a tvarem.

Tyto svatební šaty oblékají nevěsty, kterým vyhovují klasické siluety a nadčasový základ obohacený o kreativní, nápadité prvky. Mohou si vybrat model z elegantní řady Innocentia, jež klade důraz na nápadité modelování látky, vrstvení a využití imaginace, nebo luxusnější Innocentia Divina, v níž se najde každá žena milující bohaté zdobení detailními prvky.

I svatební šaty značky Innocentia pořídíte v Česku.

Svatební šaty z Ukrajiny
Innocentia.com, řada Innocentia, kolekce Ucrania
Svatební šaty z Ukrajiny
Innocentia.com, řada Divina, kolekce Melodia del Paradiso

NDS The label

NDS The Label je mladý a progresivní módní brand nabízející autorské oblečení na denní nošení, stejně jako řadu svatebních šatů Bridal Soirée. Cílem tvůrců je posunout módu směrem k vyšší kvalitě a udržitelnosti. Tvoří většinou na zakázku, využívají ty nejkvalitnější přírodní materiály jako hedvábí a vlnu a jednotlivé kousky šijí ručně.

Svatební modely osloví šik, moderní a nekonvenční nevěstu, která se nezalekne vypadat ve svatební den netradičně, pokud to tak vyhovuje jejímu naturelu. Nenajdete tady klasické róby, místo toho můžete obdivovat kompozice sak, šatů a kalhot, jež nenásilným způsobem zapojují prvky dámské, pánské i unisex módy a přinášejí zcela nové pohledy na svatební outfit.

Svatební šaty z Ukrajiny
Ndsthelabel.com
Svatební šaty z Ukrajiny
Ndsthelabel.com

Zdroj úvodní fotografie: Evalendel.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close