Co zařídit týden před svatbou? My to víme! Přečtěte si, jak se vyhnout stresu

Co zařídit týden před svatbou

Týden před svatbou bývá hektický a plný napětí. Nejen, že se neúprosně blíží velký den, na který se těšíte a zároveň se obáváte, aby vše klaplo, ale také je třeba doladit poslední drobnosti pro dokonalý průběh svatebních chvil. Zjistěte, co zařídit týden před svatbou.

Co zařídit poslední týden před svatbou
Unsplash.com

Stres, napětí, těšení a spousta zařizování. Tak by se dal v kostce shrnout poslední týden za svobodna. Jak ho zvládnout bez oka mrknutí a na nic nezapomenout?

Pro klid duše doporučujeme sepsat si checklist s úkoly, které si po splnění budete odškrtávat. Nebo nechte mobil, ať to udělá za vás. Jak? Aplikace Bride Advisor, která je ke stažení zdarma, vám v tu pravou chvíli připomene, co je třeba udělat, takže zaručeně na nic důležitého nezapomenete.

Tip: V těchto chvílích se bude hodit také pomoc profíka. Pokud jste ji neměli během příprav a máte toho opravdu hodně, zvažte, že si aspoň na poslední týden před svatbou najmete svatební koordinátorku, která vše pohlídá a provede za vás.

19 úkolů, které musíte zvládnout těsně před svatbou

1 týden před svatbou

Zajděte na závěrečnou zkoušku šatů. Bez ohledu na to, jestli máte šaty z půjčovny, ušité na míru nebo koupené, je týden před svatbou nutné si je znovu vyzkoušet. Obzvlášť, pokud hrozí nějaká změna rozměrů. Zhubla jste nebo přibrala, vykouklo těhotenské bříško? Šaty bude třeba mírně poupravit, aby 100% seděly.

Rozchoďte si svatební střevíčky. Budete v nich celý den, pochoďte v nich proto doma, aby vás zbytečně netlačily.

Ženich by si měl vyzkoušet oblek, košili, boty. Ze stejného důvodu jako vy by si měl svůj outfit naposledy nanečisto před svatbou obléknout i ženich. I on se chce ve svůj velký den cítit pohodlně v padnoucím oblečení a obutí.

Zajděte na manikúru/pedikúru. Nechte své ruce a nohy hýčkat, pořiďte jim vybraný lak.

Domluvte si přesný čas s kadeřnicí a vizážistkou. Dolaďte detaily, v kolik má kdo kde být, kdy a jak se bude platit, komu se hlásit a podobně.

Domluvte si přesný čas s kameramanem a fotografem. Upřesněte si detaily také s kameramanem a fotografem. Chcete je mít už u příprav? Musí vědět, v kolik hodin a kam se dostavit a koho kontaktovat.

Kontaktujte ostatní dodavatele. Ujistěte se, že se vším počítají, mají pro vás vše připraveno a vše je v pořádku.

Uspořádejte rozlučku se svobodou. Nedoporučuje se dělat ji večer před svatbou, jako tomu bývá v hollywoodských filmech, protože asi nechcete mít ve svůj slavný den kocovinu nebo shánět ženicha, který zaspal. Rozlučka se může odehrát i dřív, ale týden (víkend) předcházející svatebnímu dni je nejzazší možný termín, pokud si chcete rozlučku i svatbu užít bez stresu podle svých představ.

Checklist úkolů před svatbou
Unsplash.com

3 dny před svatbou

Vyzvedněte svatební šaty a oblek pro ženicha. Pokud je ještě nemáte doma. Obvykle je svatební salony nabízejí k vyzvednutí tři dny až den před svatbou, záleží na domluvě.

Vyzvedněte si cukroví, koláčky a svatební dort. Pokud je osobně rozvážíte na místo hostiny, odvezte je tam, stejně jako vlastní víno a další potřeby – tady záleží, co máte s provozovatelem domluveno. Pokud vám svatební dort, případně i cukroví, zaváží na místo hostiny přímo cukrář, raději mu zavolejte, jestli je všechno v pořádku a vaše sladkosti jsou na svém místě.

Zkontrolujte, zda máte připraveno vše potřebné pro svatební zábavu. Dekorace, jmenovky, zábavu pro děti, dárečky pro svatebčany, vývazky atd.

Dle domluvy s kadeřnicí si umyjte vlasy. Aby se s nimi kadeřnici dobře pracovalo a neklouzaly, doporučuje se umýt je aspoň dva dny před svatbou.

Proveďte bojovou poradu se svědky, rodiči, koordinátorkou. Ujistěte se ohledně posledních detailů, že všecko klape, a každý, kdo má ve svatební den nějaký úkol, s ním počítá.

Dolaďte svatební sliby nebo další projevy, pokud je plánujete. Bude to příjemné zklidnění v předsvatebním shonu a už dopředu se slavnostně a romanticky naladíte.

Zabalte si malé zavazadlo na přespání. Pokud v místě svatby přespáváte, připravte si věci na noc a na ráno. Nezapomeňte na zubní kartáček a svůdné oblečení pro svatební noc!

Zabalte si zavazadla na svatební cestu. Jestliže vyrážíte hned po svatbě, buďte připraveni dopředu, ať se nemusíte místo svatebního veselí balit.

Nachystejte si vše, co budete během dne potřebovat. Vaše doplňky, kabelku, šperky, boty a náhradní balerínky na přezutí, náhradní šaty na převlečení, pléd pro chladný večer a podobně. Vše si připravte na jedno místo, ať to ve svatební ráno nesháníte po celém bytě!

Připravte si snubní prsteny a doklady. A zkontrolujte si je. A potom ještě jednou. A zapamatujte si, kam je dáváte! Zapomenuté dekorace, neprošlápnuté boty nebo ruce bez manikúry vás možná rozladí, ale ještě nikomu ve svatbě nezabránily. Ale když nebudete mít doklady, matrika vás neoddá. A ačkoliv snubní prsteny nejsou podmínkou pro platnost manželství, pokud je zapomenete, bude z toho zmatek a vy přijdete o symbolickou, romantickou chvilku.

Zabalte si „KPZ – kabelku poslední záchrany“. Dejte si do ní kapesníky, zrcátko, balzám na rty, deodorant, miniparfém. Pokud s vámi nebude vizážistka, přibalte potřeby pro základní opravu make-upu. Chybět by neměly také náplasti. Praktické jsou náhradní punčochy, krabička tiktaků nebo minibalení ústní vody. A pokud chcete být úplně dokonale připravené, přihoďte do balíčku také nějaký ten zavírací špendlík a manikúrové nůžtičky. Dohodněte se, kdo bude mít tyto potřeby u sebe, nejčastěji to bývá svědkyně, družička nebo maminka.

Úkoly na poslední týden před svatbou
Unsplash.com

Na co byste neměli zapomenout

I když je předsvatební týden náročný a plný úkolů, ale i stresu a psychického napětí, měli byste se starat také o sebe. Svatební den si máte užít a ne po obědě padnout vyčerpáním!

Tip: Přečtěte si, jak mít ve svatební den zdravou pleť a krásné, zařící oči!

Nezapomeňte:

  • Dostatečně spát. Ať nevypadáte (a necítíte se) unaveně. Pokud vám hlava šrotuje a nedokážete usnout, zkuste relaxační techniky nebo třeba uklidňující hudbu na Youtube.
  • Dostatečně jíst. I když nemáte pro samé nervy chuť a hlídáte si linii. Nemusíte se zrovna přejídat, ale připravujte si lehká, zdravá a vyvážená jídla. Přece nechcete zkolabovat z hladu.
  • Hodně pít. Nejlépe čistou vodu. Ta hydratuje pleť i vlasy a dodá vám energii. Dejte si pozor na sycené nápoje, přemíru kávy, ale i velké množství ovocných či zeleninových nápojů, protože mohou vyvolat nadýmání nebo aspoň pocit plného břicha, a tím ve svatební den zaručeně trpět nechcete.
  • Snažte se najít prostor na odpočinek. Fyzický i ten psychický. Pusťte si hezkou hudbu, seriál, přečtěte knihu, udělejte si romantický předsvatební večer při svíčkách s vaším zatím pořád ještě snoubencem. Ať máte na poslední dny před svatbou jen samé krásné vzpomínky.

Úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close