Oscar de la Renta jaro/léto 2023: Nechte se svést duchem romantické Florencie

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Noblesa, romantika, klasická architektura a dechberoucí výhledy do krajiny. Takové jsou první dojmy z Florencie a vůbec celého Toskánska. A právě tam se také inspirovali návrháři značky Oscar de la Renta pro letošní kolekci svatebních šatů na jaro a léto.

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Oscar de la Renta je jméno, které patří mezi zářivé stálice módního nebe už celá desetiletí. Sám pan de la Renta, který módní značku založil, je považován za jednoho z největších módních návrhářů historie.

V roce 2006 se k denní a večerní módě přidala linie svatebních šatů a ty se rychle staly velmi oblíbenou volbou nejen mezi celebritami. O deset let později, v roce 2016, se funkcí kreativních ředitelů a hlavních návrhářů ujali Laura Kim a Fernando Garica, kteří dnes udržují impozantní dědictví tohoto módního domu.

Pro svatební kolekci na jaro a léto 2023 se nechali inspirovat svou konfekční kolekcí z podzimu 2023, která byla doslova ódou na Florencii. Vzdávala hold její kráse, bohaté historii, architektuře, ale i romantické atmosféře jako stvořené pro zamilovaná dostaveníčka. A taková romantická atmosféra je samozřejmě více než příhodná také pro svatební den.

Kolekce obsahuje 11 různorodých modelů, které spojuje myšlenka dokonalého modelování, skvělých proporcí a luxusních látek, jako je taft, tyl nebo hedvábné fajé. Z hlavních detailů můžeme poukázat na objemné rukávy, naddimenzované mašle, 3D květinové aplikace, a jako protiváhu k nim jemnou krajku a záplavu volánků.

Svůj střih si najdou především ženy, které mají rády přiléhavé pouzdrovky. Vedle nich se ale tu a tam objeví také lehoučká rozevlátá vrstvená áčková sukně a nesmí chybět ani exkluzivní plesovka jako pro princeznu květinové říše.

Oscar de la Renta jaro/léto 2023 do detailu

Look 1

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Krásné pouzdrové šaty kopírující křivky těla se ve spodní části rozšiřují do siluety mořské panny. Dekolt zvýrazňuje srdíčkový výstřih se spadlými ramínky. Hlavním wow efektem těchto svatebních šatů je jednoznačně nápadný květinový motiv z pevné krajky Guipure.

Look 2

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Minimalistické pouzdrové svatební šaty z mírně se lesknoucího hedvábného taftu modelují postavu za pomoci svislých švů. Jedinečnost a nezapomenutelnost jim vtiskuje rozměrný vlající nabíraný volán lemující výstřih bez ramínek, který dává vyniknout ladným klíčním kostem nositelky.

Look 3

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Něžnou, étericky rozevlátou šifonovou róbu s menší vlečkou a empírově řešeným živůtkem ozvláštňují především dlouhé, lehoučké stuhy v zadní části topu. Látka se vznáší za nevěstou, podtrhuje efekt vlečky a lehce supluje také dlouhý katedrálový závoj.

Look 4

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Velice elegantní a ženská budete v úzkých šatech střihu mořské panny s pevným živůtkem bez ramínek. Hedvábné mikádo s vytlačovaným květinovým motivem vypadá samo o sobě působivě. A pak se otočíte a do hvězdných výšek šaty vystřelí obrovská mašle s dlouhatánskými cípy.

Look 5

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Krátké koktejlové šaty mají hned několik famózních detailů. Ať už vás víc zaujme sexy retro střih, vykukující spodnička, efektní šněrování na zádech, trojrozměrné květinové aplikace a ze všeho nejvíc celoplošné pošití drobnými lesklými pajetkami, které ze šatiček dělají třpytivou nádheru.

Look 6

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Těmto úzkým svatebním šatům jednoznačně vévodí obří načechrané tylové rukávy. Zdůrazní vaše ramena i módní cítění. A především naprosto přirozeně doplní jinak čisté, minimalistické provedení šatů z jemného hedvábného fajé, které již další ozdoby nepotřebují

Look 7

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Úzké šaty z jemné, průsvitné květinové krajky tělo v horní části pevně obepínají, aby se ve spodní části lehoučce rozevlály a protáhly se až do příjemně dlouhé vlečky. Kulatý výstřih na ramínka modeluje pěkný dekolt a krajkové květiny vypadají jako z pohádky.

Look 8

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Áčková tylová róba láká k vyzkoušení, protože už na první pohled vypadá nesmírně pohodlně a lehce. Budete se v ní doslova vznášet cestou k oltáři i na tanečním parketu. Dech vám vyrazí trojrozměrný květinový dekor v ombré stylu a vlající pláštík spadající z ramen.

Look 9

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Korzetový živůtek se srdíčkovým výstřihem v oblasti pasu přechází v bohatou sukni tvořenou drobnými volánky z hedvábného tylu a krajky, které vzadu přecházejí do dlouhé vlečky. Dokonalá róba pro rozmarnou princeznu, která si lebedí v centru pozornosti.

Look 10

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Áčkové šaty mají klasický střih, aktualizovaný inovativním tvarem dekoltu a luxusním zdobením – romantickými 3D květinami v ombré efektu na pozadí delikátní krajky. Především díky ní šaty vyzařují křehké kouzlo něžnosti a romantiky.

Look 11

Oscar de la Renta jaro/léto 2023

Vrcholem kolekce je princeznovský model z hedvábí a hedvábného fajé, s korzetovým živůtkem bez ramínek a širokou sukní. Povrch celých svatebních šatů pokrývají navrstvené plátky skládající se do maxikvětin, které dohromady tvoří impozantní mozaiku a dokazují tak, že značka Oscar de la Renta si své místo mezi módními legendami po právu drží.

Zdroj fotografií: Oscardelarenta.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close