5 jarních barevných palet, které jsou energické, něžné i elegantní. Stačí si vybrat

Jarní svatební barvy v roce 2023

Jaro pomalu, ale jistě klepe na dveře. A s ním přichází i nová energie, chuť vyzkoušet nečekané a inspirovat se novými barevnými paletami. Vybrali jsme přehled těch NEJ kombinací barviček pro jarní svatby.

Jarní svatební barvy v roce 2023
Unsplash.com

Barvy hrají ve svatebním designu významnou roli, protože umí ovlivnit náladu a vyznění celého dne. Srovnejte jen něžně růžové tóny, ostrou černobílou kombinaci nebo tajuplnou purpurovou. S pomocí barev tak můžete docílit toho, aby se hosté (a vy s nimi) cítili romanticky, slavnostně nebo v bujaré party náladě.

S jarem se spojují barvy svěží, čisté a zářivé, s výraznějším kontrastem. Další možností jsou pak i jemné pastely. Mohou působit teple, ale najde se tady prostor třeba i pro chladnější modravé či šedé tóny. Velmi hezky vypadají jarní barvy ve spojení se sněhově bílou, ale svůj prostor mají také metalické lesky jako zlatá nebo měděná.

Jasně zelená + olivová + broskvová

Jarní svatební barvy v roce 2023

Typickou jarní barvou je zářivá zeleň čerstvých výhonků a rašícího listí. Obvyklé spojení je se žlutou, fialovou či bílou. Méně okoukanou variantu založenou na barvách jarní přírody získáte, když do palety k jarní zelené přimícháte tlumenou olivovou, která zářivost trochu uzemní, a teplou broskvovou, která dodá měkkost a zemitost. Jedná se o hřejivou, přírodní a originální paletku.

Jarní svatební barvy v roce 2023
Cheersbabephoto.com / Adaytocherishweddings.com / Rockymountainbride.com / Theeverylastdetail.com / Zazzle.com / Rockmywedding.co.uk / Rockmywedding.co.uk

Tlumená růžová + sytě modrá + zlatá

Jarní svatební barvy v roce 2023

Spojení tlumené růžové, intenzivně modré a zářivé zlaté je osvědčené a elegantní. Barva vzácného kovu dodá kombinaci slavnostní charakter a dvojice růžová a modrá vytvoří příjemnou harmonii. Obě barvy se vyskytují v mnoha podobách jarních květů, takže zde máte velké pole působnosti jak ve floristice, tak i s využitím textilií a dalších dekorací. Paleta působí velmi příjemně a láskyplně, hosté budou vnímat, že o ně pečujete.

Jarní svatební barvy v roce 2023
Rockmywedding.co.uk / Vanessajoyphotographyblog.com / Theganeys.com / Etsy.com / Zazzle.com / Magnoliarouge.com
Jarní svatební barvy v roce 2023
Etsy.com / Crosscreekranchfl.com / Colorbridesmaid.com

Meruňková+ šedá + vínová

Jarní svatební barvy v roce 2023

Že šedá není svatební barvou? Opak je pravdou! Něžná holubičí šeď bude příjemným partnerem pro jemnou meruňkovou, jež letos spolu s dalšími oranžovými odstíny získává výrazný prostor, a sytou vínovou, kterou můžete ladit do růžovějšího směru a naskočit tak na trend barvy roku 2023 Viva Magenta. S šedivou to nebude tak ostrý kontrast, do kombinace vnesete jarní jemnost. Tato paleta je jemná, romantická a optimistická.

Jarní svatební barvy v roce 2023
Colorsbridesmaid.com / Benkens. com / Heyweddinglady.com / Etsy.com / Colorswedding.com / Pinterest.com / Colorsbridesmaid.com

Bílá + modrá + zelená

Jarní svatební barvy v roce 2023

Bílá a modrá, to je osvědčená dvojice, která působí elegantně, stylově a příjemně. Modrá uklidňuje a bílá vyjadřuje klid a mír. Jarní svěžest do toho přidá zelená. Pokud využijete hojnost zelených snítek, travin a dalších typů zelených rostlin, máte půlku práce hotovou. Svatbu laděnou do těchto tónů můžete uspořádat na zahradě, stejně jako na zámku. Paleta působí skutečně příjemným, uklidňujícím a neokázalým dojmem.

Jarní svatební barvy v roce 2023
Greylikesweddings.com / Joannacarterflowers.co.uk / Otaa.com / Weddingsparrow.com / Lingsmoment. com / Heyweddinglady.com

Korálová + růžovočervená + bílá

Jarní svatební barvy v roce 2023

Jarní svěžest a trendy styl přinese spojení různých odstínů červené. V tomto případě je to veselá korálová a výrazná magenta. Tato kombinace je šťavnatá, jásavá, živá a intenzivní, takže už nepotřebuje do party žádnou další výraznou barvu a postačí čistá bílá. Ta podtrhne pozitivní energii tohoto barevného spojení a přidá svůj klid. S touto paletou podpoříte chuť slavit, ale také vyvoláte pocity romantiky, odvahy a radosti.

Jarní svatební barvy v roce 2023
Marrymetampabay.com / Rockmywedding.co.uk / Heyweddinglady.com / Weddingforward.com / Lauraannewatson.com / Emeraldevv.com

Zdroj úvodní fotografie: Unsplash.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close