Svatební doplňky do vlasů jsou pověstnou tečkou na vzhledu nevěsty. Vyberte si z našich žhavých tipů

Vlasové doplňky pro nevěsty

Ladíte svůj nevěstovský outfit a ještě nemáte jasno, jaké si dáte svatební doplňky do vlasů? Omrkněte naše trendy tipy, z nichž si zaručeně vyberete.

Odzoby do vlasů pro nevěstu
Officialroyalwedding2011.org

Korunky a tiáry, štrasové spony, kloboučky, květinové dekorace, čelenky a samozřejmě i závoje. To jsou doplňky, z nichž můžete vybírat pro svůj svatební outfit. Poradíme, jak zvolit ten správný vlasový šperk a ukážeme vám super tipy, které frčí v letošní sezóně.

Jak vybírat vlasové doplňky pro nevěstu

Než se rozhodnete, co si dáte ve svůj velký den do vlasů, odpovězte si na několik otázek:

Jaký je styl vaší svatby. Je formální nebo naopak uvolněná, bohémská nebo retro? Má určené téma? K formálním a elegantním událostem se bude hodit uhlazený slavnostní vzhled, poslouží korunky, tiáry nebo i kloboučky. Naopak boho nevěsta může mít ve vlasech květiny nebo ručně vyrobené doplňky, stejně jako kobvojský klobouk.

Jaký je styl vašich svatebních šatů. Minimalistický nebo zdobený, hodí se pro princeznu, lady nebo vílu? Nebo sáhnete po něčem extravagantnějším? Doplňky do vlasů volte tak, aby s tónem šatů ladily. Máte-li velmi zdobné šaty, u vlasů vsaďte na jednoduchost. Naopak při hladkých šatech s minimem aplikací může být právě vlasová ozdoba hlavním akcentem vašeho modelu.

Jaká je barevnost vašeho vzhledu. Ano, někdy můžete vlasové doplňky využít jako barevný akcent, pokud se vám nechce být v bílé od hlavy až k patě.

Jaký jste typ. Nosíte v běžném životě hodně doplňků a šperků a cítíte se s nimi dobře, nebo vám složité konstrukce brzo polezou na nervy? Sportovní žena jistě raději sáhne po pohodlné sponce, romantičku uchvátí kytky, ženu sledující trendy zase moderní statement čelenky.

Jestli chcete závoj nebo ne. Touto otázkou, stejně jako různými typy závojů, jsme se už podrobně zabývali, protože závoje jsou stále tak nějak synonymem pro nevěstu. Ne každá ale závoj chce. Projděte si našeho závojového průvodce, ať zvážíte vše důležité a rozhodnete se podle svého.

Svatební ozdoby do vlasů
Pixabay.com

Co nám přinesla sezóna 2021

Koronavirová sezóna 2021 přinesla do vlasové módy jeden velký návrat, a tím jsou čelenky. Jedná se o doplněk, který má současně estetickou i užitečnou funkci, je pohodlný a rychle využitelný. Tím jde s proudem pohodlné, domácké elegance, stejně jako neustálého koketování s módou 90. let.

Na opačném poli stojí výrazné, extravagantní koruny, které zaručeně nikdo nepřehlédne. Tento designový solitér si nevěsty chtějí dopřát, protože už mají plné zuby pohodlného oblečení na doma, které hraje prim v období lockdownů, a jednoduše touží zase zářit. A mohou si dovolit do finančně náročnějšího kousku investovat, protože ušetří za další výdaje, jelikož jsou stále povoleny spíš menší akce a oslavy a mikrosvatby jsou tak na výsluní.

A pak jsou zde stálice, ke kterým patří ozdobné spony a závoje, z předchozích let stále přetrvává obliba květin ve vlasech.

Nejlepší ozdoby do vlasů pro každou nevěstu

Čelenka

Čelenky slaví letos velký návrat v módě jako takové, takže se nemohly vyhnout ani svatbám. Krásné jsou jemné obroučky s třpytivými kamínky i florálními motivy. Můžete je ozdobit krátkým závojíčkem.

Doplňky do vlasů pro nevěstu
Amyobridal.com
Svatební doplňky do vlasů
Brides.com

Uplatníte i nejrůznější originální kreace, s nimiž vynikne jednoduchý bělostný závoj.

Jak ozdobit vlasy nevěsty
Weddingomania.com

Nevšední vzhled dodají nevěstě masivní vycpané solitéry.

Čelenka do vlasů pro nevěstu
Hitched.co.uk

Koruna, tiára

Obří koruny a svatozáře jsou hitem. Jestli máte odvahu a půjdete do nich, zaručeně vyrazíte dech všem okolo.

Korunka pro nevěstu
Brides.com
Doplňky do vlasů pro něvěstu
Weddingomania.com

Ale i klasická princeznovská tiára zůstává oblíbeným doplňkem, který je odpovědí na vlnu královských svateb z uplynulých let.

Korunka pro nevěstu
Officialroyalwedding2011.org

Jaký je rozdíl mezi korunou a tiárou: Koruna je kulatá, sedí na celé hlavě a mohou ji nosit muži i ženy. Tiára je typem koruny, je polokruhová a tedy umístěna jen na přední polovině hlavy. Bývá jemnější než koruna a nosí ji pouze ženy.

Květiny

Kytky ve vlasech jsou bohémské a nespoutané, ale letos umí být i elegantní a šik.

Květiny do vlasů pro nevěstu
Officialroyalwedding2011.org

A pokud se vám z nějakého důvodu nechce jít do živých nebo realisticky vypadajícíh umělých květů, můžete aplikovat rostlinné motivy z kamínků a kovu.

Ozdoby do vlasů na svatbu
Officialroyalwedding2011.org

Řetízek do vlasů

Neokoukaný je řetízek, který podtrhuje vintage vzhled nevěsty.

Svatební ozdoby do vlasů, řetízek do vlasů, vintage řetízek
Officialroyalwedding2011.org

Sponky

Pokud vyznáváte trend jednoduchosti, postačí vám ozdobné sponky, kterými sepnete zdravé, lesklé, dohladka vyžehlené vlasy. Sponky jsou skvělým doplňkem také pro krátké účesy.

Svatební sponky pro nevěstu do vlasů
Brides.com

Drobné štrasové šperky

Jednotlivé třpytivé šperky nejlépe ozdobí vlasy vyčesané do uzlu. Může jít o naprosto uvolněný neformální drdol, který právě výraznou ozdobou získá slavnostní jiskru.

Ozdoby do vlasů nevěsty, vlasové šperky na svatbu
Officialroyalwedding2011.org

Dobu starých zlatých časů, kdy elegantní dámy běžně nosily rukavičky a dlouhé sukně, připomenou hřebínky do vlasů.

Hřebínek do vlasů na svatbu pro nevěstu
Hatista.dress-2-impress.com
Ozdoby do vlasů pro nevěstu, sponky, hřebínky
Cosyjewelry.com / Etsy.com

Závoj

Závoj je krásný, slavnostní a co si budeme povídat, kdo si chce připadat aspoň jednou v životě jako skutečná princezna, nedá na něj dopustit. Naším tipem je dlouhý závoj lemovaný krajkou, který se hodí snad ke každému typu nevěsty.

Svatební závoj
Hatista.dress-2-impress.com

Jste-li ale vyznavačkou elegantního minimalismu, zkuste mřížkový birdcage závojíček kryjící jen obličej.

Birdcage závoj pro nevěstu
Bozka.co.uk

Klobouk

Neuvěřitelně široké pole pro kreativitu nabízí klobouk. Zdobený klobouček nebo fascinátor podtrhne vaši eleganci a styl.

Klobouček pro nevěstu
Ukvogueleader.wordpress.com

Boho nevěstám stále sluší kovbojský klobouk.

Kovbojský klobou pro nevěstu, boho nevěsta, boho svatba
Marthastewartweddings.com, foto Chris & Ruth

Na výběr jsou ale i další typy klobouků, které si zaslouží samostatný článek. Těšte se na něj už brzy.

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close