Svatební dekorace originálně: 11 tipů, jak využít lahve od vína

Dekorace na svatbu z lahví od vína

Svatební dekorace jsou neoddělitelnou součástí svatby. Pomohou navodit atmosféru a dodají místu oslavy patřičný lesk. Působivá výzdoba přitom nemusí být vůbec drahá. Přinášíme 11 tipů, jak pro svatební výzdobu využít prázdné lahve od vína.

Svatební dekorace z lahví od vína
Brides.com, foto Molly Jo Collection

Chcete na své svatbě nějakou skutečně originální dekoraci, aniž byste za ni museli utratit majlant? Co byste řekli na lahve od vína? Poslouží jako svícny, vázy, ozdobné předměty a samozřejmě, v souladu s jejich původním určením, i jako nádoby na lahodný mok. Můžete je nechat jak jsou, nebo vyzdobit různými technikami tak, aby odpovídaly motivu vaší svatby.

DIY svatební dekorace jsou nejen velmi oblíbenou a ekonomickou variantou, ale také si u jejich výroby můžete skvěle odpočinout, pokud je tvoření vaším koníčkem. A právě lahve na víno po dalším využití přímo volají.

TIP: Zdobení vinných lahví se může stát originální tvořivou aktivitou během rozlučky se svobodou. Jestli jste parta, kterou výtvarničení baví, užijete si zábavu a budete mít i krásnou vzpomínku.

Nechce se vám s nimi dělat, ale líbí se vám ta myšlenka? Prohledejte, co nabízejí svatební e-shopy a půjčovny svatebních dekorací. Pokud váháte, kdy se do této mise pustit, spolehněte se na mobilní svatební plánovač Bride Advisor, který vám tento i další úkoly v pravý okamžik připomene.

Jak lahve upravit do podoby svatební dekorace

Pokud používáte lahve, v nichž skutečně bylo víno, nezapomeňte je dobře vymýt, případně odstranit etikety. Jestli jste koupili nepoužité lahve přímo za účelem dekorování, tato fáze vám samozřejmě odpadá.

Nejjednodušší úprava: Hezky bude vypadat i pouhé čiré sklo bez dalších úprav. A například k číslování stolů pak už postačí jednoduše napsat číslici barvou na sklo a máte hotovo.

Svatební výzdoba z lahví od vína
Brides.com, foto O´Malley Photographers

Můžete se také pokusit sehnat dostatečný počet lahví určité barvy. Taková lahvově zelená s bílou je osvědčená a svěží barevná kombinace.

Svatební výzdoba z lahví od vína
Justwineapp.com

Nádoby lze také vlastnoručně obarvit, aby získaly požadovaný odstín vaší svatby. Motivy pak na lahve dostanete třeba technikou dekupáže. Nebo je ozdobte krajkou.

Svatební dekorace z lahví od vína
Reciclaredecorar.com
Svatební dekorace z lahví od vína
Hometalk.com

Nezapomeňte, že lahvičky nemusí být všechny stejné. Velké i malé, od vína i dekorativní vázičky. Když je nápaditě zkombinujete, vznikne efektní seskupení, které s klidem nahradí třeba velkou centrální dekoraci tabule.

Svatební výzdoba z lahví od vína
Architectureartdesigns.com
Lahve od vína jako svatební dekorace
Theknot.com, foto Priscilla Thomas Photography

Využijte také korkové zátky. Naplňte jimi vázu, zakomponujte je do ženichovy korsáže nebo je využijte jako stojánky na jmenovky.

Svatební výzdoba z lahví od vína, korkové zátky jako dekorace na svatbě
Weddingbee.com

11 skvělých tipů na využití lahví od vína

1. Na víno

Využijte lahve na to, na co jsou určeny. Rozmístěte je v promyšlených rozestupech rovnou na svatební tabuli, ať si každý může nalévat podle chuti. Lahve opatřete vaší vlastní etiketou na míru.

Dekorace na svatbu z lahví vína, vlastní víno na svatbě
Brides.com, foto Meghan Kay Sadler

2. Na květiny

Lahve na kytky místo vázy? Klasické využití získá punc jedinečnosti v tom, jak barevně a stylově celou kompozici pojmete. Metalické odstíny a módní květiny dodají šik vibrace, luční kvítky v barevých lahvích zase vytvoří rustikální romantiku.

Květinové dkeorace na svatbu
Revistaartesanato.com.br
Lahve na víno jako dekorace na svatební stůl
Reciclaredecorar.com

3. Na svíčky

Lahve na víno jako svícny jsou stejně tak oblíbené. Je to romantika tajných schůzek ve dvou a prvních šeptaných vyznání. Zkuste lahve rovnoměrně polít roztaveným voskem. Přírodní, lesní či třeba vánoční svatba tak získají jedinečné kouzlo. Naopak vysoké zlaté či bílé voskovice jsou prvkem nadmíru elegantním.

Svícny na svatební stůl z lahví od vína
Mywedding.com

4. Na pampovou trávu

Žádná správná boho svatba (ani moho – moderní boho, kterému jsme se nedávno také věnovali) se neobejde bez pampové trávy. Spojte pampas grass s vinnými lahvemi a získejte originální a stylovou dekoraci, která nezůstane bez povšimnutí.

Boho svatba a dekorace z lahví od vína
Brides.com, foto Maja Tsolo

5. K očíslování stolů

Je jedno, jestli číslo napíšete na lahev barvou nebo je vložíte na cedulce do hrdla, v každém případě dáte jednoznačně a nepřehlédnutelně najevo, kam si sednout. A jestli stoly číslovat nepotřebujete, můžete na cedulku zapsat například vaše iniciály nebo vzkaz s přáním dobré zábavy pro svatebčany.

Čísla na stoly z lahví od vína
Brides.com, foto Drozian Photoworks

6. K určení zasedacího pořádku

Pokud máte jen jeden dlouhý stůl, není co řešit. Ale stále oblíbenější model několika menších stolů vyžaduje pro lepší orientaci vystavit přehled stolů a jejich obsazení na viditelném místě blízko vchodu do sálu. A jestli se vaše svatební dekorace nese ve vinařském stylu, není nic lepšího než opatřit lahve příslušnými polepy a vyskládat je na nějaký stylově příhodný stojan.

Brides.com, foto Emily & Steve Wedding Photographers

7. Na fotky

Využijte dekorativní lahve od vína na vystavení fotografií, které připomenou významné chvíle vašeho vztahu.

Svatební dekorace z lahví od vína
Elegantweddinginvites.com

8. Na vzkazy od svatebčanů

Pořiďte si obří lahev a poproste hosty, aby se vám na ni podepsali a nechali nějaký vzkaz. Bude to skutečně originální „kniha“ hostů, která se bude hezky vyjímat ve vašem bytě.

Kniha hostů, svatební dekorace
Theknot.com, foto onelove photography

9. Jako dárečky pro hosty

Malá lahvička nějakého dobrého archivního vína, cavy nebo pravého šampaňského na památku jistě potěší každého z vašich svatebních hostů.

Dárečky pro svatební hosty
Theknot.com, foto Stephanie Dee Photography

10. Zavěšené na výzdobu místa obřadu

Lahve od vína nemusí dekorovat jen místo svatební hostiny. Buďte důslední a vyzdobte s nimi i místo, kde si řeknete své ano. Zavěste je z větví stromů nebo jimi lemujte uličku, kterou budete přicházet k oltáři.

Výzdoba na svatbu z lahví od vína
Theknot.com, foto Jewels Photography
Lahve od vína jako svatební dekorace
Theknot.com, foto Mary Rosenbaum Photography

11. Na osvětlení

Spojte lahve od vína a led světýlka a získáte jedinečnou svítící svatební výzdobu. Světla jsou stále v kurzu, protože podtrhnou romantické vyznění večera, a navíc je to v noční tmě velmi praktické.

Lahve od vína a světýlka jako svatební dekorace
Littlemisslovely.com

Úvodní fotografie: Brides.com, foto Olegs Samsonov Photography

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close