Perfektně vyladěný drink bar se stane hitem vaší svatební hostiny

Co si budeme povídat, jídlo a pití patří mezi velká lákadla každé svatební oslavy. Základem je samozřejmě kvalita, pestrost a vynikající chuť podávaných pokrmů a nápojů. Ale protože lidé jedí a pijí také očima, počítá se i to, jak vaši nabídku občerstvení naaranžujete. Přinášíme několik tipů na originálně pojaté nápojové koutky, alias drink bary.

Pixabay.com

Zejména u letních svateb je na místě dostatek nealko nápojů a čisté vody. Ideálně tak, aby se mohli svatebčané osvěžit bez nutnosti shánět obsluhu. Budou určitě rádi za neperlivou vodu osvěženou citrusy a mátou, jemně perlivou vodu, domácí limonády či ovocné džusy.

Tip: Zchlaďte nápoje pomocí kostek ledu s ovocem nebo květinami (jedlými, bez chemického ošetření). Je to krásné a dodá i osvěžující chuťový akcent.

Rootedinthyme.blogspot.ca / Achotendencia.com

V zimě pak oceníte teplé nápoje, jako je čaj, punč, svařené víno nebo kakao či horká čokoláda. A po celý rok nesmí chybět nabídka alko nápojů, ať už zvolíte výběr kvalitních vín a sektů, populární prosecco, nějaké speciální pivo, sexy koktejly nebo tvrdý alkohol.

Neokoukané i prověřené tipy na servírování

Základem pro drink bar může být – klasický bar. Ať už bytelný dřevěný nebo třeba elegantní kovoý a zrcadlový kus. Zde už se hodí také speciálně vyškolený barman, který může předvést i show míchání koktejlů.

Countryliving.com
Stylemepretty.com

Pokud potřebujete něco menšího, pak zkuste klasický, umně naaranžovaný stůl. Při výzdobě vždy vycházejte ze stylu, barevnosti, převládajících motivů, případně tématu vaší svatby. Můžete sem vyskládat alkoholické nápoje, ale také vytvořit zákoutí pro nealko limonády.

Brides.com
Freshideen.com / Marthastewartweddings.com

Skvělou a stále neokoukanou verzí může být cyklovozík nebo dokonce motorový van (typicky prosecco nebo champagne van). Ve vozíku můžete servírovat i kávu nebo horké nápoje, stejně jako zmrzlinu.

Bossa.mx / Marthastewartweddings.com

Na pivní speciály pořiďte speciální výčep, ať už zkusíte sehnat stěnu, jako máme na obrázku, nebo si pronajmete praktickou klasiku, elegantní soudek či koupíte skleněný automat.

Marthastewartwedding.com

Chcete vyskládat skleničky? Nikdy nezklame klasická pyramida.

Wilkieblog.com / Threeoaks.co.za

Zajímavou možností jsou také police na designovém pozadí – tzv. event wall. Může být třeba v podobě zeleně, výmalby, textilie nebo květin živých i umělých, např. od Elena Fleurs.

Essence.com

Dekorujte stylově

Nezapomeňte zvolený drink bar náležitě vyzdobit. Někdy styl určí i to, jakým způsobem budete drinky nabízet. Typicky třeba rustikální styl přímo vybízí vyskládat nápoje do koleček, kyblíku nebo na žebříkové police. Na doplnění se hodí juta či zeleň.

Wilkieblog.com / Himisspuff.com / Babmar.com / Arnhemsmeisje.nl
Bodasdecuento.com

Boho svatba zase bude hledat skloubení elegance a uvolněnosti. Nesmí chybět spousta zeleně, palety, macramé nebo pampová tráva.

Inspiredbythis.com / Vcdiydecorandmore.com / Boho-weddings.com

Romantická bude spousta květina a také záplava světýlek. Nezapomeňte svůj bar náležitě označit! Nápis „bar“ mají Svítící písmena, kde pořídíte i ladící světelné řetězy.

Openthedoorevents.net

Šik a stylová svatba sáhne po trendy efektech. Své udělá např. neonový nápis.

Stylemepretty.com

Vintage svatba vsadí na alkoholové vozíky v duchu starých dobrých časů.

Marthastewartweddings.com

Elegantní bar vynikne v kombinaci se zlatou barvou a s ušlechtilými materiály, jako je kov, broušené sklo a kvalitní tmavé dřevo. Nezapomeňte na bohaté květiny.

Stylemepretty.com

Pokud plánujete tematickou svatbu, můžete si vyhrát i s drink barem, např. vodáci mohou pití dát do loďky, jindy se bude hodit třeba vana.

Stylemepretty.com
Greenweddingshoes.com

A co takhle vyladit i nápoje do vaší svatební barvy?

Spiffyeats.com / Simplybysimone.com / Engagingeventscharleston.com

 

Úvodní foto: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close