Dodejte své venkovské svatbě tu pravou atmosféru! Poslouží vám k tomu žebřík, kolečka nebo vyřazené dveře

Rustikální svatby se pořád ještě těší velké oblibě. K dotažení selského a mírně zašlého stylu (shabby chic) slouží spousta dekorací. Patří mezi ně i věci, které na první pohled ke svatební slavnostní atmosféře moc nesedí. Při druhém pohledu ale zjistíte, že takové staré dveře, vozík nebo třeba žebřík dokážou vytvořit to správné klima. Inspirujte se!

Od loňska se sice na výsluní pozornosti pomalinku vrací i elegantní zámecké svatební oslavy, ale venkov a vzpomínky na staré dobré časy pořád frčí. Chcete-li mít absolutně vyladěnou svatbu, zkuste jako dekoraci využít obyčejný dřevěný žebřík, vozík, koš nebo staré dvoukřídlé dveře.

Výhodou je, že tyto věci snadno seženete za pár korun v kterémkoliv kamenném či internetovém bazaru. Dbejte jen, aby konstrukce byla v dobrém stavu, u dvojitého žebříku nesmí chybět spojovací řetízek. Pokud jde o vzhled, můžete je nechat tak, jak jsou, klidně i výrazně oprýskané, patině lze i pomoci. Nebo je možné natřít je na vhodnou barvu. Pak už je jen na vás, jak je ozdobíte (stuhy, květiny, látka, pytlovina apod.).

Jestli se vám nechce do těchto úprav, nebo na ně nemáte čas, už hotové dekorace můžete s trochou štěstí zakoupit na svatebních bazarech. A nebo si je jednoduše zapůjčit. Nabízejí je mnohé půjčovny svatebních dekorací, ale také svatební agentury, které kromě organizace všech nezbytností zařizují i dekorace.

Tipy na místa, kde tyto věci zaručeně mají: Agentura Královské svatby, půjčovny Mobistor, Svatební krámek, Stool Rentals.

Královské svatby
Mobistor
Svatební krámek
Stool Rentals

Vemte žebřík a vystoupejte po příčkách lásky

Žebřík je vděčným a variabilním předmětem, který se dá využít na mnoho způsobů. Ideální je žebřík dvoják – štafle. Vezměte klasicky velký žebř, mezi jednotlivé stupně položte prkna a máte z něj policový systém (tip na výrobu žebříkové poličky má na svých stránkách třeba hobbymarket Bauhaus). Sežeňte si malý, třeba jen trojstupňový žebříček, a můžete s jeho pomocí zvětšit plochu sladkého baru nebo ho umístit k piknikové dece.

Máte jen jednoduchý žebřík? Zavěste ho ze stropu obalený květinami, světýlky, nebo na něj připevněte lucerničky. Nádherná atmosféra je zaručena.

A k čemu všemu takový žebřík může sloužit? Tak třeba na květinovou a světelnou výzdobu.

Jako místo, kam připevníte zasedací pořádek, menu, program svatební oslavy, infocedule nebo fotky…

Na drobnosti pro hosty.

Jako neokoukaná slavobrána.

Na nápoje či jiné občerstvení. Nebo na dárky pro svatební hosty.

TIP: Máte-li venkovskou svatbu, darujte hostům na památku semínka rostlinky, která si mohou na vaši počest zasadit, nebo rovnou malé květináčky! A rozdávejte je stylově.

A lze ho využít také jako dekoraci pro focení.

Láska je za dveřmi

Podobně jako starý žebřík mohou posloužit i vyřazené dveře. Podle funkce, kterou jim přiřknete, můžou být dvoukřídlé, nebo postačí jen jedno křídlo. Inspirace je nepřeberně. Můžete z nich mít svatební slavobránu, desku na informační materiály či fotky.

Vytvoří také krásnou dekoraci pro nejrůznější koutky.

A samozřejmě jsou skvělým pozadím pro fotografie.

Kolečka, koše, bedýnky uskladní vše

K venkovským oslavám se dokonale hodí také další předměty. Na nápoje, květiny, nezbytné drobnosti (bublifuky, deky, pantofle, konfety, dárky pro hosty, blahopřání pro novomanžele atd. atd.) jsou skvělá kolečka a vozíky.

Využijete je i při focení nebo svatební zábavě.

Drobnosti uskladníte i do košů nebo bedniček. Ty ostatně poslouží třeba i pro sestavení mobiliáře do různých koutků.

Nebo raději zvolíte velké sudy, přes které položíte opracované prkno (nebo ty zmíněné staré dveře)?

 

Zdroj: Pinterest.com a archiv

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close