Co podávat na zimní svatbě: tipy na catering, který rozpálí vaše srdce

Jídlo na zimní svatbu

Pokud jste se už rozhodli pro zimní svatbu, využijte toto roční období na maximum. Dokonalou náladu navodí kromě jiného to správné menu. Podívejte se, jaká jídla a nápoje podtrhnou jedinečnou zimní atmosféru vaší veselky.

Svatba v zimě
Cristinafennerphotographyblog.com

Jelikož venku padají teploty k nule, budete potřebovat něco, co vašim hostům rozproudí krev. Jídla, která zahřejí a povzbudí. A také taková, která nějakým způsobem chutě a vůně zimy připomenou. Navodíte tak tu správnou atmosféru a svatebčané se budou cítit perfektně, aniž by si vůbec uvědomovali, co za tím vězí.

Pracujte se typickými sezónními vůněmi, chutěmi, surovinami. Využijte osvědčené kombinace a vyvolejte vzpomínky na dětství.

9 věcí, které by na svatebním stole v zimních měsících neměly chybět

Polévky. Je v chladném dni něco lepšího, než se prohřát poctivou horkou polévkou? K obědu bude víc než kdy jindy sedět silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi. Na odpolední občerstvení pak nechte připravit polévkový bar. Rajská, dýňová, rybí, hustá zeleninová… Boršč, vývar i česnečka… Každý si vybere podle libosti a do polévky si přidá krutony, osmahnutý sýr, zakysanou smetanu nebo jinou přísadu.

Polévkový bar na svatbu
Thetomkatstudio.com

Perníčky. Hlavně v prosinci jsou tyto vánoční sladkosti v kurzu a vaši svatební hosté budou nadšeni. Nechte upéct zimní a vánoční tvary, jako jsou sněhové vločky, vánoční stromečky, hvězdičky. A chybět nesmí srdíčky jako symbol vaší lásky.

Pohoštění na svatbě v zimě
Unsplash.com

Fondue. Roztavený horký sýr, který pokryje a ochutí kousek pečiva nebo masa… To je švýcarské fondue. Výživné, syté jídlo, které zažene chlad a navíc všechny u stolů pěkně sblíží. Ideální tip na zimní veselku!

Fondue na svatbě
Eatwell101. com

Tematické cupcaky. Ze sladkostí musíme zmínit také cupcaky v zimních příchutích, jako je perník, dýně, skořice, pomeranč. Vyberte ty pravé kombinace těsta a ozdobného krému. Samozřejmostí je sezónní zdobení. Posypte je skořicí, cukrovými vločkami, třpytivými kuličkami.

Sladkosti na zimní svatbu
Wedding-planning-101.com

Horká čokoláda. Ten nejlepší nápoj pro malé i velké, který vás zahřeje a pohladí vaše chuťové buňky. Podávejte se šlehačkou či marshmallows.

Horká čokoláda na zimní svatbu
Thebash.com

Kořeněná pečeně. Naplňte si břicha křehkým masíčkem a nebojte se pořádně ho dochutit. K zimním masům se hodí i výraznější a méně obvyklá chuť s nádechem orientu, kterou přinese římský kmín, rozmarýn, kurkuma nebo skořice.

Pečené maso na svatební hostině
Rhubarbandlavender.com

Pečená zelenina. Vedle masa hoďte na pekáč také zeleninu. Je to oblíbené zimní jídlo, které krásně voní, skvěle vypadá a ještě lépe chutná. Pobyt v troubě svědčí bramborám, kořenové zelenině, dýni, batátům i červené řepě. Upečte každý druh zvlášť nebo vytvořte lahodný mix.

Pohoštění na zimní svatbě, pečená zelenina
Damndelicious.net

Červené víno. K masu a zelenině se bezpochyby hodí víno. Podávejte kvalitní výběr, ideální jsou těžší červená vína podávaná při pokojové teplotě. A pro zmrzlíky je tu samozřejmě svařák! Ten nikdy nezklame. Jako sváteční alternativu k němu můžete nabídnout vánoční punč.

Svařené vínp
Biancazapatka.com

Fíky. Exotické ovoce k zimě patří, a zejména fíky jsou svojí chutí pro toto období typické. Promyslete fíkové sladkosti, fíkové čatní k masu, zimní salát z fíků a červeného zelí, fíky ve slanině nebo parmské šunce, fíky zapečené s kozím sýrem a ořechy… Netradiční kombinace povzbudí chuťové buňky a zahřejí srdce vašich strávníků.

Fíky na zimní svatební tabuli
Happyfoodstube.com

Zdroj úvodní fotografie: Theaisleguide.com, foto Lilly Red Creative

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close