Zuhair Murad jaro/léto 2023: fantastická expedice do hlubin kosmu

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Libanonský návrhář Zuhair Murad je mezi nevěstami proslulý svým bohatým, zdobným a výrazně ženským stylem. Svatební šaty z jeho dílny jsou bez nadsázky jako pro princeznu z pohádek tisíce a jedné noci. Ani v kolekci pro jaro 2023 svou fantazii nijak nespoutával. Inspiroval se vesmírem.

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Svatební tvorba Zuhaira Murada nekompromisně vyjadřuje ženu a ženskost. Je vždy bohatě a pečlivě zdobená, plná úchvatných detailů. Snová, romantická a svůdná díky ikonickým korálkovým výšivkám, které vytvářejí ozdobné motivy, ale také pomáhají modelovat postavu k dokonalosti.

Po takových šatech sáhne žena, která chce ve svůj velký den vyniknout a doslova zářit. Když si kousek od tohoto designéra vybere, zařadí se po bok hvězd jako Jennifer Lopez, Sofia Vergara, Chrissy Teigen, Halle Berry, Nicole Kidman, Adriana Lima a mnohé další, které model s visačkou Zuhair Murad oblékly buď na vlastní svatbu nebo na červený koberec.

Jaro a léto 2023 ve znamení vesmírné fantazie

Nevěsta první půlky roku 2023 podle Zuhaira Murada splétá fantazii a realitu ve snové svatební šaty s tisíci třpytivými odlesky. Její představy se vtělují do průsvitných éterických vrstev šifonu a tylu, nekonečných vleček, křehkých krajek, hry světla a stínu, látky a prosvítající kůže. Hvězdnou tematiku vidíme na výšivkách i doplňcích, měsíc v úplňku připomínají velké plochy hladkého bílého hedvábí a taftu, proměnlivost vesmírného prostředí zase odnímatelné části, jako jsou svrchní sukně či navlékací rukávy. Tradiční bílou zjemňuje přírodní ecru či pudrová barva, které modelům dodávají tajuplné, zasněné kouzlo.

V kolekci vidíme klasické střihy – úzké pouzdrové šaty i princeznovské korzetové plesovky s objemnou sukní, obvykle lichotivě zdůrazňují pas a dekolt. Díky originálním detailům, nápaditému zdobení a variabilním doplňkům však získávají moderní, současný styl.

Model 1

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Étericky působící svatební šaty v pudrové barvě jsou tím pravým ambasadorem celé kolekce. Díky třpytivé kosmické výšivce totiž dokonale vystihují její téma. Velmi slušivý je korzetový top s řasením, zdůrazněnými košíčky a spadlými rukávky, na nějž v pase navazuje rozšířená sukně z vrstev lehoučké látky, zakončená vlečkou.

Model 2

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Tlumeně bílá ecru barva nesmírně svědčí tomuto modelu. Na první pohled zaujme asymetricky střižený živůtek s velkou mašlí na rameni, ale také sukně s vysokým rozparkem a obří mašlí vzadu. Díky absenci zdobení vynikne krásný, řasený materiál. Korunu dokonalosti všemu nasazuje extravagantní čelenka s motivem půlměsíce.

Model 3

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Kombinace krajky a vesmírně působící třpytivé výšivky dodává těmto svatebním šatům kouzlo. Střih sestávající z korzetového živůtku s malými rukávky na pažích a úzké sukně zdůrazňuje pas. Slavnostní charakter pak dotváří odnímatelná sukně stylově sladěná s živůtkem (krajka v horní části) i sukní (třpytky směrem dolů) a dlouhý závoj.

Model 4

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Neuvěřitelně jemně působí neobvyklé spojení tylu a hedvábí. Hedvábný vršek bez ramínek ozvláštňuje wrapování látky, která vzadu přechází ve velikánskou mašli s dlouhými cípy sahajícími až na zem v nápodobě vlečky. Něžná áčková sukně je zdobená třpytivou výšivkou, ale jinak ponechává prostor pro jednoduchost a stylovou čistotu.

Model 5

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Nádhernému modelu vévodí hvězdnatá výšivka, která jim dodává punc nočního nebe. Pouzdrové šaty mají zajímavě řešený top se zavinovacím efektem a spojením špagetových ramínek se spadlými rukávky. Postavu kopírující střih doplňuje honosná, široká svrchní sukně, kterou můžete odepnout.

Model 6

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Něžná krajka těchto šatů odkazuje svým rostlinným dezénem k přírodě. Právě velmi pečlivě zvolený úchvatný materiál je tím, co oko diváka přitáhne jako první. Korzetový živůtek v prádlovém stylu doplňují navlékací rukávy a opět i zde široká svrchní sukně s dlouhou vlečkou.

Model 7

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Poznáváte tyto pouzdrové krajkové šaty, kde se setkává transparentnost s okouzlující květinovou krajkou, prádlový styl korzetového topu s dlouhými rukávy a úzká sukně s nápadnou vlečkou? Ano, pamatujete se dobře, vdávala se v nich v loňském roce Jennifer Lopez. Zvolila kompletní model, včetně dlouhého krajkového závoje. A my se nedivíme, protože je dokonalý.

Model 8

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Rovně střižený dekolt s širšími ramínky je dominantou těchto bohatě vyšívaných tylových šatů. Jsou součástí hotové skládačky – přes základní úzkou sukni můžete přehodit svrchní sukni a přes to vše ještě romantický průsvitný plášť s kapucí, který zafunguje jako nečekaný prvek na místě, kde tradičně očekáváte svatební závoj.

Model 9

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Styl výšivky tohoto modelu připomíná hvězdné nebe Vincenta van Gogha. Tvarově jednoduchá výšivka je tak mimořádně výmluvná. Šaty mají rovně střižený vršek s manžetou, zdůrazněný pas a rozšiřující se sukni s vlečkou. K šatům perfektně ladí dlouhý vyšívaný závoj ve stejném stylu.

Model 10

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Minimalistický model je postaven na kráse hedvábného materiálu a drobných nápaditých detailech v podobě asymetricky tvarovaného dekoltu a v pase nabírané širší sukně. Drama přidává vlečka, nadpozemský styl zase originálně čelenka s motivem hvězd, která upevňuje éterický závoj.

Model 11

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Jako zahalená v kosmické mlhovině. Tak si budete připadat v těchto šatech. Dominuje jim jednoduchá třpytivá výšivka po celé ploše, která imituje oblohu posetou hvězdami. Rozšiřující se vrstvená sukně doplňuje řasený zavinovací živůtek se srdíčkovým tvarem výstřihu a průsvitnými spadlými ramínky.

Model 12

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Nejúžasnější částí tohoto romantického svatebního modelu jsou dlouhé transparentní rukávy z tylu, které spadají až na zem a po cestě se mísí s materiálem sukně. Velmi pohledná je ale také květinové krajka zdobící celý top a horní část lehké áčkové sukně. Na pas upoutává úzký saténový pásek.

Model 13

Svatební kolekce Zuhair Murad jaro/léto 2023.

Jednoduchý střih s korzetovým živůtkem a vrstvenou áčkovou sukní povznáší na zcela nezemskou úroveň zdobení. Od jemné třpytivé výšivky pokrývající celý vršek a postupně v ombré efektu spadající po části sukně po tylovou vrstvu transparentně halící dekolt a vytvářející nepřehlédnutelné rukávy s vertikálně umístěným volánem.

Zdroj fotografií: Zuhairmurad.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close