Nejkrásnější svatební květinová výzdoba pro moderní veselky

Květinová výzdoba 2023

Květiny jsou nedílnou a romantickou součástí snad každé svatby. Těší se oblibě u všech generací a hodí se ke každému stylu. Jaké nejvíc frčí v této svatební sezóně? Abyste to zjistili, pokračujte ve čtení.

Květinová výzdoba na svatbě
Pixabay.com

Svatba bez květin samozřejmě být může, ale vypadá smutně. Květiny povznesou každý typ výzdoby, prostorám dodají šťávu a nevěstě i dalším důležitým účastnicím svatby zase styl. Stanou se skvělým doplňkem. A můžete s nimi vyladit svatební barevnost, ba dokonce i téma.

Svatební trendy posledních let kladou na květinovou výzdobu velký důraz. V módě jsou velká, dramatická aranžmá, květinové fotostěny, ze stropu zavěšené rostliny a tvarované kompozice, které vypadají, jako by je vymodeloval umělecký sochař. Objevují se nejrůznější neobvyklé barevné kombinace a netradiční řešení.

Oproti předchozím rokům se letos pozornost přenáší ze záplavy zeleně na barevné květy. Výzdoba je stále výrazná, tvary kompozic mohou vyvolávat dojem pohybu a dynamiky. Oproti tomu svatební kytice jsou umírněnější než dřív, oblibu si získávají jednobarevné nebo jednodruhové kytičky.

Výzdoba obřadu i stolu, která potěší oko

Vyladěné barevné palety. Květinová výzdoba v duchu trendů roku 2023 je barevná. Setkáváme se s kombinacemi, kde je více barev, více květů, méně zeleně. Barvy mohou být i docela výrazné a nemusíte se bát ani inovativních mixů.

Květinová výzdoba na svatbě
Brides.com, foto Jose Villa

Velké a dynamické kompozice. V kurzu je ohromující květinová výzdoba k obřadu, na taneční parket, do hodovního sálu. Stále jsou populární květinové stěny a dekorace zavěšené ze stropu – po přírodním a jemném stylu se ale prosazuje styl extravagantní, barevný, kypící nápady.

Květinová výzdoba na svatbě
Floralandfield.ca, foto Kellyhornberger.com / Brides.com, foto Ninety Three Creative
Květinové dekorace na svatbě
Stylemepretty.com / Floralandfield.ca, foto Kaity Body Photography
Květinová výzdoba svatby
Floralandfield.ca

Jednodruhová aranžmá. Nečekaně efektní jsou tyto dekorace, když je necháte vytvořit z jediného druhu květin nebo v jedné barvě. Použitelná je i kombinace barev tón v tónu, ale ve velmi jemných přechodech.

Květinová výzdoba na svatbě
Brides.com, foto Ryan Ray

Neobvyklé variace. Vyzdobte si svatební tabuli větvemi ve váze. Použijte mech, kameny, zeleninu (krásné je třeba zelí nebo artyčoky), papír (nechte nad květinami poletovat papírové motýly na drátku), světýlka. In je vše, co je nové, neokoukané, kreativní.

Květinová výzdoba na svatbě
Brides.com, foto Sylvie Gil
Květinová výzdoba svatby
Floralandfield.ca

Živá výzdoba. Zapomeňte na aranžovací hmotu a řezané kytky. Buďte udržitelní a vezměte si jako výzdobu květiny v květináči. Vaše veselka tak získá bohémský ráz, můžete vykouzlit japonskou nebo středomořskou atmosféru, živé rostliny se skvěle hodí také k rustikálním tématům.

Květinová výzdoba svatby
Brides.com, foto Pat Moyer Photography

Svatební kytice

Umírněné voničky. Zatímco ještě tak dvě sezóny zpět frčel v oblasti svatebních kytic boho styl, který vyznával obří rozvolněné kompozice jako dominantní, samostatně fungující prvek ve vzhledu jejich nositelky, už loni se začala prosazovat změna. Dnes jsou v oblibě spíš menší, umírněné kytice. Díky tomu se s nimi dá lépe pracovat při ladění outfitu a využít je coby jeden z prokomponovaných doplňků v rámci celku. Výsledkem je sofistikovaný a stylový look nevěsty a dalších žen na svatbě (maminka, svědkyně, družičky). A jako bonus to dobře vypadá na fotkách.

Svatební kytice 2023
Sarareynoldsevents.com

Jednodruhové a jednobarevné kytice. V souladu s předchozím uvedeným trendem je obliba svatebních kytic tvořených jedním druhem květů. Případně svatební kytice z různých květů, ale v jedné barvě.

Moderní svatební kytice
Brides.com, foto Corbin Gurkin / Floralandfield.ca

Minimum zeleně. Jistou novinkou letošní svatební sezóny je důraz na barvy a květy. Takže stejně jako v oblasti květinových dekorací, i u svatebních kytic vidíme vazby s minimem zelených listů a snítek.

Svatební kytice 2023
Pinterest.com/rockdimension / Marhastewart.com

Převislé vazby. Po loňském vzkříšení z propadliště dějin zůstávají na scéně převislé svatební kytice s jejich dramatickou a dynamickou povahou.

Svatební kytice 2023
Bellethemagazine.com

Stuhy. Nezadržitelně se vrací ovinování stonků barevnou stuhou. Můžete tak ještě podtrhnout barevné ladění květinové výzdoby a svatební kytice.

Svatební kytice 2023
Stylemepretty.com

Zdroj úvodní fotografie: Pixabay.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close