Marchesa Notte jaro 2023: Oblékněte se do okvětních plátků a rozjasněte svůj den

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Newyorská módní značka přinesla do letošní svatební sezóny květinovou krásu. Inspirací pro kolekci z řady Notte se totiž staly bujné britské zahrady. Kterékoliv šaty vás promění v éterickou zahradní vílu.

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Marchesa je oblíbenou značkou hollywoodských celebrit. A není divu, protože její večerní róby jsou na červeném koberci dechberoucí. Po určitém útlumu, kdy nosit Marchesu nebylo in, se opět vrací na výsluní. Okouzluje nejen kolekcemi denních a večerních šatů, ale také svými pravidelnými svatebními kolekcemi.

V návrzích svatebních šatů pracuje se siluetou, objemem a využívá vlastnosti materiálu. Důraz je kladen na kvalitu látek i zpracování a originalitu. Modely jsou často složené z více částí, jako jsou pláště, rukávy, ale i čistě dekorační záležitosti – mašle, volány, odnímatelné aplikace.

Fanoušci se mohou kochat řadou Couture, Notte a nově také Marchesa for Pronovias.

Marchesa Notte léto 2023

Pro řadu Notte a jaro/léto 2023 se tématem staly britské zahrady proslulé svou nespoutanou bujností. Bohatství až neskutečně působících květů, zeleně a doplňků přináší pocit, jako by se návštěvník pohyboval ve snu. A právě to se promítá do jednotlivých modelů této kolekce.

Pozorné oko na šatech nalezne aplikace v podobě nejrůznějších konkrétních květů – růží, jiřin, kopretin, máků, orchidejí, kosatců, tulipánů či lilií. Modely mají nejčastěji podobu živůtku na tělo a áčkově se rozšiřující sukně se zvýrazněným pasem, nechybí ale ani sukně ve stylu mořské panny.

Procházka svěží zahradou

Eva

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Elegantní, jemně působící krajkové šaty s dlouhým rukávem a velkým vykrojeným výstřihem zdobí rozšířená sukně s vlečkou a úzký pásek s malou mašličkou vpředu.

Luciana

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Korzetové šaty bez ramínek mají áčkovou sukni s vlečkou. V pase je opět úzký opasek s mašličkou. Výrazné jsou 3D aplikace ve tvaru kopretin po celém povrchu.

Elle

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Svatební šaty s ultrahlubokým vykrojením do V vpředu a širokou sukní. Hladce splývající materiál zdobí nepravidelně rozmístěné oversized aplikace květin.

Hailey

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Sen pro milovníky objemu. Oko upoutá dramatická volánová sukně s vlečkou, k ní skvěle ladí asymetricky zdobený živůtek bez ramínek. Tečkou je nezbytný pásek s mašličkou.

Dina

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Šaty v klasické siluetě s korzetovým vrškem bez ramínek se srdcovým tvarem výstřihu a plynule navazující vrstvenou sukní. Ozdobou je řasení materiálu na živůtku a krajková květinová aplikace v pase.

Lana

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Velmi ženský květinový model s hlubokým véčkovým výstřihem a rozšířenou sukní. Pas zvýrazňuje pásek s mašličkou. Hlavním eye-catcherem je nádherná látka s vytkanými květy.

Janet

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Pouzdrové, postavu kopírující šaty na ramínka se siluetou mořské panny dávají naplno vyniknout splývavé látce. Zadní stranu zdobí hluboký hranatý výstřih a umělecky provedená krajková transparentní vsadka.

Victoria

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Rafinovaně elegantní šaty v úzké pouzdrové siluetě s atraktivně skládaným živůtkem a spadlými rukávky. Tulipánovou sukni můžete snadno změnit na širokou pomocí svrchního samostatného dílu.

Aida

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Postavu kopírující krajkové šaty s korzetovým živůtkem bez ramínek. Svislý prvek na topu pomáhá formovat štíhlou postavu, mašlička poukazuje na oblast pasu.

Carmen

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Modelu vévodí 3D květinová aplikace rozmístěná v ombré stylu – bohatší nahoře a směrem dolů mizející do ztracena. Klasický střih s úzkými rammínky, véčkovým vykrojením a vlečkou.

Francine

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Šaty mají korzetový živůtek bez ramínek se zvýrazněnými košíčky a viditelnou strukturou. Na něj navazuje rozšířená sukně s menší vlečkou. Povrch pokrývá jemná květinová výšivka.

Estelle

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Bohatě zdobené šaty s dlouhým rukávem, hlubokým výstřihem a rozšířenou sukní. Pas tentokrát akcentuje širší všitý pásek. Wow efekt jednoznačně vyvolávají hojné trojrozměrné květy.

Marcelle

Marchesa Notte jaro/léto 2023

Tomuto modelu vévodí špagetová ramínka a úzké špičaté vykrojení až k pasu. Splývavá sukně má delší vlečku. Povrch zdobí květinové aplikace.

Zdroj fotografií: Marchesa.com, Runway360.cfda.com

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close