Svatební inspirace v Pantone barvě roku 2022 Very Peri. Přináší radost a dynamiku

Barva roku 2022 Very Peri

Americký designérský institut Pantone pravidelně vyhlašuje barvu roku. Zatímco loňskému roku vládla hned dvojice – šedá a zářivě žlutá, letos vsadili odborníci na jedinou barvu. Má název Very Peri a je to okouzlující odstín na pomezí jemně modré a fialkové.

Barva roku 2022 Very Peri
In-sight.symrise.com

Je to také poprvé, kdy v Pantone nesáhli do jejich bezedného barevného archivu, ale sami odstín namíchali. Inspirací k výběru nebo tvorbě barvy roku jsou vždy celosvětové události, nálada ve společnosti a trendy, k nimž podle průzkumů lidé v dané době inklinují. Letošní odstín Very Peri reaguje na poslední dva roky plné nejistoty, izolace, nutnosti přizpůsobovat se změnám a přechodu mnoha aktivit do online světa.

Má přinést novou naději, radost a dynamiku do našich životů. Podporuje kreativitu a fantazii, znamená víru, že vše se v dobré obrátí.

Barvy s podobnými vlastnostmi – prolnutí různých odstínů, zářivost, měňavost a lehká neurčitost – vybírali v Pantone i na přelomu tisíciletí, kdy se také hovořilo o období velkých změn a nástupu technologií. Very Peri na tuto filozofii přirozeně navazuje.

Víte, že: Inspirací pro tvorbu tohoto barevného odstínu byly modrofialové okvětní plátky barvínku. Tato rostlina má několik poddruhů a vyskytuje se i u nás. Můžete ji najít ve stinných zahradách jako trvalku, výtažky z barvínku se zkoumají pro možný efekt při snižování krevního tlaku a používají se v léčitelství.

Barva roku 2022 Very Peri, Barvínek menší
Pixabay.com
Barva roku 2022 Very Peri
Pantone.com

Barvínková Very Peri ve světě svateb

Pro svatební svět je výběr této barvy dobrou zprávou, protože se skvěle kombinuje a je univerzální. Bude vypadat krásně v sousedství mnoha dalších barev i stylů – od romantického, přes boho, klasiku a moderní strohost, až po elegantní a luxusní svatbu.

Barva Very Peri bude v harmonii s mírně zaprášenými, zastřenými variacemi zelené, růžové a okrové, stejně jako se zemitými barvami. V přírodě se nachází v sousedství výrazně zelených listů, proto i různé podoby jasně zelené budou vhodnou komplementární barvou. Chtělo by to pro vás trochu oživit? Zkuste sousedství s jasně růžovou nebo kukuřičně žlutou. Kontrast zajistí černá a bílá, lesk zase zářivě stříbrná a třpytky. Nic nezkazíte ani zlatou, zejména v matném provedení docílíte vznešeného a současně nostalgického vintage efektu.

Barva roku 2022 Very Peri
Weddingomania.com

Barvu využijete na svatební tiskoviny, dorty a sladkosti, květinovou výzdobu i dekorace. Bude se vyjímat na ozdobných textiliích, šatech družiček i doplňcích novomanželů. V souladu s letošním trendem barevných svatebních šatů pak okouzlí i nevěsty v šatech s dotekem této barvy. Portože se jedná o poměrně střízlivý odstín, možná přesvědčíte i svého ženicha, aby si oblékl barvínkově modrý oblek.

Veselka roku v tónech Very Peri

Květiny se nabízejí jako skvělý způsob, jak zakomponovat tuto okouzlující barvu do svatebního dekoru. Využít můžete samotný barvínek a doplnit ho například fialkovými růžemi, šeříky, hyacinty nebo třeba levandulí. Vyzdobte místo svatebního obřadu, auto i prostor restaurace a dejte si záležet na svatební kytici.

Barva roku 2022 Very Peri
Weddingomania.com / Constancezahn.com / Confettisweethearts.com / Pinterest.com / Frenchweddingstyle.com / Eskuvoclassic.hu

Svatební tabuli prostřete barevnými ubrusy, ubrousky, sklenicemi, svíčkami a dalšími drobnostmi. V modrofialové barvě seženete při troše snahy dokonce nádobí.

Barva roku 2022 Very Peri
Bhg.com / Weddingomania.com / Weddingomania.com / Constancezahn.com / Pinterest.com / Instagram.com/addictedtochina

Vytvořte sladký koutek se stylově barevnými dezerty, jako jsou makronky, cupcaky, donuty nebo dortová lízátka. Malým hostům můžete nabídnout fialové a modré lentilky. A pak je tu samozřejmě svatební dort. Ten váš, v tónech Very Peri, bude zaručeně nezapomenutelný!

Barva roku 2022 Very Peri
Weddingomania.com / Pinterest.com / Smallbiztrends.com / Clearweddinginvites.com / Globalbelly.com / Kasserina.com

Nevěsty, oblékněte se do barevných svatebních šatů či k bělostnému modelu přidejte barvínkovou stuhu do pasu, fialovomodré šperky nebo korunku do vlasů. Skvělým akcentem jsou také střevíčky! Do ruky fialovou a modrou kytici a když se obklopíte družičkami v šatech této stylové barvy, bude to naprosto dokonalé.

Barva roku 2022 Very Peri
Weddingomania.com / Instyle.com / Gembreakfast.com / Clearweddinginvites.com
Barva roku 2022 Very Peri
Pinterest.com
Barva roku 2022 Very Peri
Veaul.com

Barvu dopřejte i ženichovi. Může mít v odstínu roku 2022 celý oblek, tento zvláštní odstín fialovomodré vám jistě schválí. Nebo může zvolit barevnou kravatu, kapesníček a květinu do klopy.

Barva roku 2022 Very Peri
Theknot.com / Weddingomania.com

Pokud chcete jít i do těch nejmenších detailů, poproste svatební hosty, aby si na sebe vzali oblečení v tomto krásném modrofialovém odstínu.

 Barva roku 2022 Very Peri
Weddingomania.com / Stylemepretty.com

Svůj úmysl můžete podtrhnout i vyvedením svatebních tiskovin v barvě roku 2022 Very Peri. Jsou to nejen svatební oznámení, ale také jmenovky, zasedací pořádek, svatební noviny, menu a podobně.

Barva roku 2022 Very Peri
Zazzle.com / Weddingomania.com / Clearweddinginvites.com / Zazzle.com

Kouzlo tkví v detailu. Svou Very Peri svatbu dolaďte i těmi nejmenšími drobnostmi, jako jsou vodové nanuky s levandulí a maceškami, borůvkovo-levandulová zmrzlina, která vykouzlí ten správný barevný odstín, kousky neopracovaných amteystů jako dárečky pro hosty, drinky nebo třeba fialové okvětní plátky, které budou rozhazovat vaše květinové družičky. Pečujte o pohodlí svých hostů a potěšte je příslušně barevnými vějíři, klobouky a žabkami pro úlevu v horkém dni nebo plédy na zahřátí.

Barva roku 2022 Very Peri
Zazzle.com / Weddingomania.com / Lovehappyhour.com / Constancezahn.com / Royalalbertpatterns.tumblr.com

Úvodní fotografie: Americanpost.news

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Click on the background to close